بابافت بلاگ

هزینه های شغل عکاسی 💸📸 از حقیقت تا رویا!

هزینه های شغل عکاسی؛ از حقیقت تا رویا!

همه ما معتقدیم که عکاسان زندگی جذابی دارند. زیاد سفر می‌کنند، هر روز افراد جدیدی را ملاقات می‌کنند و هر روز تجربیات منحصربه‌فردی به دست می‌آورند. اما آیا شغل عکاسی، واقعا انقدر رویایی است؟ قطعا خیر! هر شغلی سختی‌های خودش را دارد. مانند هر شغل دیگری، برای عکاس ماهر شدن، باید هزینه‌ کنید. دوربین خوب بخرید، کلاس آموزشی بروید و حتی دوره‌های ویرایش و ادیت ببینید. در این مقاله قرار است به سوالات متداول درباره شغل عکاسی پاسخ بدهیم. می‌خواهیم بگوییم هزینه های شغل عکاسی چقدر است، برای عکاس شدن، به چه مهارت‌هایی نیاز دارید، چرا باید شغل عکاسی را انتخاب کنید، در چه زمینه‌هایی می‌توانید عکاسی کنید و در آخر، یک عکاس، چه وظایفی را بر عهده دارد.

هزینه های شغل عکاسی را بشناسید!

اول از همه به این سوال اساسی و مهم پاسخ می‌دهیم. هزینه های شغل عکاسی چقدر است؟ عکاسی هزینه‌های مالی و غیر مالی زیادی دارد. قطعا برای عکاسی ماهر شدن، به تجهیزات و دورهای آموزشی متعددی نیاز دارید. از طرف دیگر، برای کسب مهارت باید دائما در حال عکاسی باشید. زمانی که کارتان رونق گرفت، باید به مکان‌های مختلف بروید. همه این‌ها جزء هزینه های شغل عکاسی به حساب می‌آید. حالا فرض کنید بخواهید یک آتلیه نیز باز کنید. قطعا هزینه‌های باز کردن آتلیه جداست. در ادامه، درباره هزینه‌هایی که برای عکاس شدن باید پرداخت کنید، صحبت می‌کنیم.

استفاده کنید تا هزینه‌ها را کمتر کنید.
استفاده کنید تا هزینه‌ها را کمتر کنید.

بدون آن، شغل عکاسی وجود نخواهد داشت!

قطعا می‌دانید چه چیزی را می‌گوییم. برای عکاس ماهر شدن و انتخاب کردن عکاسی به‌عنوان شغلتان، به یک دوربین عکاسی خوب نیاز دارید. درست است که به تازگی و با پیشرفت تکنولوژی، گوشی‌های موبایل، دوربین‌های خوبی دارند.

اما هیچ کدام از این دوربین‌ها، برای عکاس‌ حرفه‌ای شدن کافی نیستند. هزینه خرید دوربین، بین 10 تا 30 میلیون تومان است. این مبلغ، بستگی به نوع دوربینی دارد که انتخاب می‌کنید. برای ابتدای کار، نیازی نیست یک دوربین حرفه‌‎ای و پیشرفته بگیرید، می‌توانید با دوربین‌های ابتدایی‌تر کار را شروع کنید. چیزی که نباید در خرید دوربین فراموش کنید، کیفیت لنز است. پس با توجه به بودجه‌تان، یک دوربین با کیفیت بگیرید.

متعلقات عکاسی را فراموش نکنید

بعد از دوربین، باید بروید سراغ متعلقات دیگر عکاسی. بعضی از تجهیزات عکاسی، ثابت هستند. به‌عنوان مثال، تمام عکاسان به یک سه‌پایه دوربین نیاز دارند. سه‌پایه دوربین کمک می‌کند عکس‌ها تار نیفتند و زوایای بهتری را برای عکاسی پیدا کنید. خوشبختانه پایه دوربین چندان گران نیست و می‌توانید با یک هزینه 500 هزارتومانی، سه‌پایه‌ای با کیفیت بخرید. اگر بودجه زیادی دارید، سه‌پایه‌های دوربین گران‌تری نیز در بازار است.

بیشتر بخوانید: رشته عکاسی؛ هرآنچه که مشاوران تحصیلی به شما نمی‌گویند!

آتلیه بزنیم؟

شما می‌توانید به‌عنوان یک عکاس، مستقل کار کنید. خودتان دنبال کارفرما و پروژه‌ها بگردید و عکاسی کنید. همین‌طور، می‌توانید به‌عنوان عکاس، با آتلیه‌ها و گروه‌های عکاسی مختلف دیگر همکاری کنید. در این دو حالت، نیاز چندانی به تجهیزات آتلیه‌ای ندارید. اگر برای یک پروژه نیاز به آتلیه داشتید، می‌توانید یک استودیو عکاسی را به‌صورت ساعتی، اجاره کنید. اجاره استودیو، حدودا از ساعتی 600 هزارتومان شروع می‌شود. با این روش، هزینه های شغل عکاسی را تا حد زیادی پایین می‌آورید.

یکی دیگر از هزینه های شغل عکاسی، خرید لنز است. بعضی از عکاسان معتقدند خرید لنز خوب، مهم‌تر از خرید دوربین است. احتمالا در اوایل کار نیاز چندانی به لنز نداشته‌باشید. اما هرچه جلوتر می‌روید، قطعا باید لنزهای بهتری و باکیفیت‌تری بخرید. معمولی‌ترین لنز در حال حاظر، حدود 8 میلیون تومان است. قبل از خرید لنز، ابتدا مشخص کنید در چه فضایی می‌خواهید عکاسی کنید و به چه نوع لنزی نیاز دارید تا یک لنز پرکاربرد بخرید.

وسیله بعدی که برای عکاسی نیاز دارید، نور است. حتی اگر در فضای باز و با نور خورشید نیز عکس بگیرید، باز به یک منبع نور نیاز دارید. نور ثابت از 1 میلیون تومان شروع می‌شود و تا 15 میلیون تومان نیز در بازار وجود دارد. کیفیت نور نیز به فضایی که می‌خواهید در آن عکاسی کنید بستگی دارد. بهتر است نور پرتابلی بگیرید که بتوانید از آن، در مکان‌های مختلف استفاده کنید تا هزینه‌ها را کمتر کنید.

یک گزینه دیگر نیز پیش‌رو دارید. آتیله زدن! خب باید بگوییم برای این منظور، به بودجه بیشتری نیاز دارید. چرا که باید مکانی را به‌صورت سالیانه رهن یا اجاره کنید. در کنار آن، تجهیزات مختلف آتلیه، مانند فلاش، نور ثابت، پس‌زمینه‌های متنوع و دکوری‌های مختلف نیز تهیه کنید. شما کدام گزینه را انتخاب می‌کنید؟

پس ویرایش کردن چه می‌شود؟

بعد از عکاسی کردن، باید سراغ ویرایش کردن بروید. برای ویرایش کردن عکس‌ها نیز دو راه دارید. یا با یک گرافیست حرفه‌ای قرار داد می‌بندید و ویرایش عکس‌هایتان را به او می‌سپارید یا خودتان سراغ یادگیری کار با نرم‌افزارهای ویرایش عکس می‌روید.

اگر گزینه دوم را انتخاب می‌کنید، پس به یک لپ‌تاپ یا کامپیوتر نیاز دارید که کارت گرافیک خوبی داشته‌باشد و بتواند حجم نرم‌افزارهای سنگین ویرایش عکس حرفه‌ای را تحمل کند. هزینه خرید یک لپ‌تاپ یا کامپیوتر در حال حاضر، از 15 میلیون تومان به بالاست.

حالا چطور عکس بگیرم!

فرض کنید دوربین و سه‌پایه و تمام تجهیزات را خریدید. حالا چطور باید عکس بگیرید؟ قطعا برای شروع عکاسی، به یک دوره آموزشی عکاسی مقدماتی و حرفه‌ای نیاز دارید تا با تمام زمینه‌های عکاسی، کادربندی، کار کردن با تنظیمات دوربین و حتی ویرایش کردن عکس آشنا شوید. می‌توانید دوره‌های رایگان عکاسی را در یوتیوب ببینید تا هزینه های شغل عکاسی را کمتر کنید. اما پیشنهاد می‌کنیم سراغ یک دوره آموزشی خوب عکاسی بروید تا بتوانید تمام سوالاتتان را از استاد باتجربه و ماهر بپرسید. یادتان نرود آموزش خوب، نوعی سرمایه‌گذاری است.

چرا باید شغل عکاسی را انتخاب کنم؟

تصور کنید می‌توانید از فاصله‌ای دور، عکسی خیره‌کننده از خورشید و ستارگان بگیرید، لحظه کشیدن شهد گل، توسط زنبور عسل را ثبت کنید، حرکت پر سرعت یک ماشین فراری را به تصویر بکشید! آیا این‌ها شما را به وجد نمی‌آورد؟ عکاسی کردن یعنی ثبت کردن لحظاتی که فقط به چشم شما آمده‌اند و هیچ کس دیگری از آن خبر ندارد.

عکاسی یک شغل مهیج است. دائم در سفر و تغییر مکان هستید، با موضوعات و آدم‎های مختلف سر و کار دارید، نگاه‌تان به زندگی تیزبینانه‌تر است، چیزهایی را می‌بینید که دیگران نمی‌بینند. همه این‌ها، دلایلی برای عکاس شدن است. دلایلی که قلب خیلی از عکاسان جهان را تسخیر کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: عکاسی تبلیغاتی چیست؟ تجهیزات مورد نیاز + روش ورود به بازار کار 📸

آیا شغل عکاسی، آینده‌دار است؟
آیا شغل عکاسی، آینده‌دار است؟

آیا شغل عکاسی، آینده‌دار است؟

بعد از بررسی هزینه های شغل عکاسی، به این سوال می‌رسیم. آیا با این همه هزینه کردن، شغل عکاسی خوب و آینده‌دار است یا خیر؟ در دنیای امروزی، همه می‌خواهند اتفاقات اطرافشان را ثبت کنند.

اکثر خریدها آنلاین شده است و افراد دوست دارند عکسی با کیفیت از جنسی ببیند که قرار است بخرند. همه در شبکه‌های مجازی حساب کاربری دارند و می‌خواهند عکس‌های باکیفیتی را با دیگران به اشتراک بگذارند. فروشندگان و آنلاین‌شاپ‌ها، به عکس با‌کیفیت از محصولشان نیاز دارند. می‌بینید؟ هر جایی را که نگاه می‌کنید، به یک عکاس حرفه‌ای نیاز است.

با این اوصاف باید بگوییم بله! شغل عکاسی آینده‌دار است. اما موفقیت در این شغل، چندان کار ساده‌ای نیست و باید تلاش زیادی کنید. زود ناامید نشوید و آنقدر عکس بگیرید تا مهارت لازم را کسب کنید.

درآمد شغل عکاسی، زمانی که کسب‌وکارتان راه بیفتد و کمی بیشتر شناخته شوید، بسیار خوب است. شاید در ابتدای کار درآمد چندانی نداشته‌باشید، اما با گذشت زمان، قطعا دستمزدتان بیشتر خواهد شد. یادتان نرود شما فقط پول زمانی که برای عکاسی می‌گذارید را نمی‌گیرید، بلکه در دستمزدتان، باید هزینه مهارت و تجربه‌ای که کسب کرده‌اید را نیز محاسبه کنید.

هزینه های شغل عکاسی را بشناسید!
هزینه های شغل عکاسی را بشناسید!

زمینه‌های عکاسی

تمام هزینه های شغل عکاسی را پرداخت کردید و دوره‌آموزشی را دیدید، حالا نوبت چیست؟ نوبت آن است که انتخاب کنید در چه زمینه‌ای می‌خواهید عکاسی کنید. همه چیز بستگی به علایق شما دارد. عاشق غذا هستید؟ بروید سراغ عکاسی از غذا! به رستوران‌های مختلف پیشنهاد همکاری بدهید و از غذاهای‌شان عکس بگیرید تا در منو یا فضای رستوران، آن‌ها را به کار ببرند.

عاشق مد هستید؟ سراغ مزون‌ها بروید و از لباس‌هایشان عکس بگیرید تا در صفحات مجازی خود بگذارند. می‌بینید؟ زمینه‌های مختلفی برای عکاسی وجود دارد. چند عدد از آن‌ها را با هم مرور می‌کنیم:

  • عکاسی از مجالس و عروسی؛
  • عکاسی از لباس‌ها و مد؛
  • عکاسی پرتره و خانوادگی؛
  • عکاسی از غذا؛
  • عکاسی طبیعت؛
  • عکاسی ورزشی؛
  • عکاسی خبری؛
  • عکاسی تبلیغی؛
  • عکاسی صنعتی؛
  • عکاسی شهری:

احتمالا این سوال برای‌ شما هم پیش می‌آید که درآمد عکاسی در کدام یک از موضوعات بالا بیشتر است؟ همه موضوعات بالا درآمد خوب و در عین حال، سختی‌های خودشان را دارند. بعد از شروع کارتان و به دست آوردن مشتریان ثابت، پتانسیل درآمد عکاسی در مجالس و عروسی، عکاسی تجاری و تبلیغاتی و عکاسی پرتره، بیشتر از بقیه موضوعات است.

فراموش نکنید زمانی که یک عکاس ماهر و مشهور شدید، دیگر می‌توانید هزینه مهارت و تجربه‌تان را بگیرید و درآمدی نجومی به دست آورید؛ اما به قول معروف، ابتدا باید خاک بخورید. کلید کسب درآمد در عکاسی، این است که همیشه مشغول باشید. به هیچ پروژه عکاسی نه نگویید و هرچه در چنته دارید را به نمایش بگذارید تا معروف شوید و مشتریان ثابتی به دست بیاورید.

بیشتر بخوانید: بهترین دوربین برای عکاسی از محصول در سال ۲۰۲۳

یک عکاس، چه وظایفی دارد؟
یک عکاس، چه وظایفی دارد؟

 

یک عکاس، چه وظایفی دارد؟

برای اینکه یک عکاس ماهر شوید، باید بدانید چه وظایفی را به جزء عکس گرفتن، بر عهده دارید. مثلا، اگر عکاس مستقل هستید، پس کار بازاریابی به عهده خودتان است و خود شما باید مشتری پیدا کنید. یک عکاس ماهر، وظایف زیر را بر عهده دارد:

  • درک نیازهای مشتری و گرفتن تصویری که با نیازهای آن‌ها هماهنگ باشد. همین‌طور، راهنمایی کردن مشتریان برای استفاده از عکس‌هایی که گرفته‌اید؛
  • درک درست از بازاریابی و استفاده از عکس‌هایی که گرفتید به منظور جذب مشتری جدید؛
  • همکاری با دیگر متخصصان مانند مدیران هنری، طراحان گرافیک و کسب آگاهی از روندهای فعلی در عکاسی؛
  • استفاده از تکنیک‌ها و تجهیزات مختلف عکاسی از نظر فوکوس دوربین، سرعت شاتر و تنظیم دیافراگم؛
  • تسلط کامل به نرم‌افزارهای ویرایش عکس؛
  • امکان سفر کردن به مکان‌های مختلف و یافتن مکان‌های زیبا برای عکاسی کردن از مشتری؛
  • مدیریت صفحات مجازی برای نشان دادن نمونه‎‌کارها و جذب کردن مشتری

می‌بینید؟ هزینه‌ های شغل عکاسی، فقط شامل هزینه‌ها مالی نیست! بلکه باید وقت و تمام ذهنتان را نیز خرج این شغل کنید.

مهارت‌های لازم برای عکاس شدن

اگر تصمیم‌تان برای انتخاب عکاسی، به‌عنوان شغلی تمام وقت، جدی است، پس باید مهارت‌های لازم این شغل را یاد بگیرید. از آنجایی که عکاسی یک شغل خلاقانه است، در کنار آموزش دیدن، شما به یک استعداد ذاتی نیاز دارید. البته ناامید نشوید! هیچ استعدادی نمی‌تواند جای تمرین و تکرار را بگیرد. اگر دائما تمرین عکاسی کنید، می‌توانید خیلی از عکاسانی را شکست بدهید که با استعداد جلو آمده‌اند. فقط باید در کنار تمرین عکاسی، تمرین‌های خلاقیت را جدی بگیرید.

در دنیای عکاسی رقابت نفس‌گیر است. پس هیچ وقت نباید یادگیری را کنار بگذارید. عکاسان حرفه‌ای، حتی بعد از موفق شدن کسب‌وکارشان، بازهم به یادگیری و آموزش ادامه می‌دهند. هرچه مهارت‌های بیشتر، تکنیک‌های عکاسی متنوع‌تر و کار با نرم‌افزارهای مختلف ویرایش عکس را یاد بگیرید، عکاسی ماهرتر و حرفه‌ای‌تری خواهید شد. برخی از مهارت‌هایی که به‌عنوان عکاس نیاز دارید را در ادامه آورده‌ایم. اگر این مهارت‌ها را یاد بگیرید، کارتان راحت‌تر خواهد شد:

  • مهارتهای فنی مانند تکنیک‌های مختلف نورپردازی و عکاسی؛
  • خلاقیت؛
  • تفکر هنری؛
  • توجه به جزئیات؛
  • صبر؛
  • ارتباط گرفتن با افراد مختلف؛
  • مهارت کار کردن تیمی؛
  • عاشق سفر شدن؛
  • مهارت حل مسئله و رویارویی با چالش‌های مختلف کار؛
  • کار کردن برای ساعات طولانی؛
  • شبکه‌سازی یا نتوورکینگ؛
  • بازاریابی

یک بار دیگر هزینه های شغل عکاسی را باهم مرور می‌کنیم. خرید دوربین، پایه دوربین، لنز، نور ثابت و لپ تاپ یا کامپیوتر، جزء هزینه‌های ثابت تمام عکاسان است. شما گزینه عکاس مستقل شدن، آتلیه زدن و عضو گروه عکاسی شدن را پیش رو دارید. در کنار تمام این‌ها، هزینه آموزش و کسب مهارت را فراموش نکنید. همینطور وقت و هزینه‌ای که برای تمرین کردن می‌گذارید.

برای موفقیت کسب‌وکارتان در عکاسی، صبر به خرج بدهید. با یکی دوبار عکس گرفتن، نمی‌توانید انتظار داشته‌باشید که سفارشات به سمت شما سرازیر شوند. نمونه‌کارهایتان را در یک صفحه مجازی به اشتراک بگذارید. مخاطبین را با خود همراه کنید. اگر برای عکاسی کردن به مکان دیگری می‌روید، روند سفر را به اشتراک بگذارید تا مخاطبین از تلاش‌هایی که می‌کنید با خبر شوند. هرچه بتوانید افراد بیشتری را جذب خودتان کنید، قطعا مشتریان بیشتر و درآمد بالاتری خواهید داشت.

عکاسی چه هزینه‌هایی دارد؟

عکاسی هزینه‌های مالی و غیر مالی زیادی دارد. قطعا برای عکاسی ماهر شدن، به تجهیزات و دورهای آموزشی متعددی نیاز دارید. از طرف دیگر، برای کسب مهارت باید دائما در حال عکاسی باشید. زمانی که کارتان رونق گرفت، باید به مکان‌های مختلف بروید. همه این‌ها جزء هزینه های شغل عکاسی به حساب می‌آید. حالا فرض کنید بخواهید یک آتلیه نیز باز کنید. قطعا هزینه‌های باز کردن آتلیه جداست.

آیا شغل عکاسی، آینده‌دار است؟

در دنیای امروزی، همه می‌خواهند اتفاقات اطرافشان را ثبت کنند. اکثر خریدها آنلاین شده است و افراد دوست دارند عکسی با کیفیت از جنسی ببیند که قرار است بخرند. همه در شبکه‌های مجازی حساب کاربری دارند و می‌خواهند عکس‌های باکیفیتی را با دیگران به اشتراک بگذارند. فروشندگان و آنلاین‌شاپ‌ها، به عکس با کیفیت از محصولشان نیاز دارند. می‌بینید؟ هر جایی را که نگاه می‌کنید، به یک عکاس حرفه‌ای نیاز است.
با این اوصاف باید بگوییم بله! شغل عکاسی آینده‌دار است.

منابع: + + +

امتیاز شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *