بابافت بلاگ

بهترین لنز برای عکاسی محصول 📸

بهترین لنز برای عکاسی محصول

عکاسی از محصول یکی از مهم‌ترین حوزه‌های صنعت عکاسی است که بسیاری از عکاسان با استفاده از آن در حال کسب درآمد و گسترش رزومه خود هستند. این مسئله برای عکاسان تازه‌کار بسیار جذاب است که بتوانند از کنار عکاسی درآمد هم داشته‌باشند و عکاسی از محصول کاری است که می‌تواند آن‌ها را به این هدف برساند. اگر شما هم دوست دارید سراغ پروژه‌های عکاسی از محصول بروید، در کنار یادگیری اصول مختلف این حوزه لازم است در ابتدا ابزار مورد نیاز برای کار را هم خریداری کنید. لنز دوربین یکی از اصلی‌ترین این ابزار است. در ادامه قصد داریم فاکتورها و معیارهای مهم جهت انتخاب بهترین لنز برای عکاسی محصول را بررسی کنیم تا بتوانید خریدی مطمئن‌تر را تجربه کنید. با ما همراه باشید.

اصطلاحات کاربردی و مهم

در بخش اول قصد داریم چند اصطلاح و چند نام مهم را برایتان باز کنیم تا در طول خواندن این مطلب متوجه شوید به شکل تخصصی در مورد چه لنزهایی صحبت می‌کنیم. همچنین توصیه میکنیم پس از مطالعه این صفحه، حتما لنز آنالوگ چیست؟ را نیز مطالعه کنید. لنز کیت، لنز زوم و لنز پرایم نام‌هایی هستند که در ادامه بیشتر خواهید شنید. اما هر کدام از این لنزها چه کاربردی دارند و تفاوتشان در چیست؟

بهترین لنز برای عکاسی محصول
بهترین لنز برای عکاسی محصول

لنز کیت چیست؟

لنز کیت اولین لنزی است که با خرید دوربین کار با آن را تجربه می‌کنید و البته باید بدانید یک نوع لنز خاص به اسم لنز کیت وجود ندارد. لنز کیت همان لنزی است که هنگام خرید دوربین به شکل پیش‌فرض روی آن وجود دارد. این لنزها پایه‌ای‌ترین شکل از لنز هستند که قابلیت‌های خاصی ندارند و صرفا کار شما را راه می‌اندازند. شما می‌توانید به شکل جداگانه هم این لنزها را خریداری کنید، اما ارزش خرید چندانی ندارند و برای کارهای تخصصی مناسب نیستند.

لنزهای کیت معمولا از نوع لنزهای زوم هستند. مثلا برند کنون یک لنز ۱۸-۵۵ که ساده‌ترین لنز موجود در میان لنزهای این برند است را روی دوربین قرار می‌دهد تا هم هزینه خرید دوربین برای مشتری بالا نرود و هم یک لنز روی بدنه دوربین برای شروع کار باشد.

لنز زوم چیست؟

یکی از پرکاربردترین انواع لنزها برای عکاسی محصول لنز زوم است. لنز زوم به لنزی گفته می‌شود که بیش از یک فاصله کانونی دارند و با قابلیت‌های مکانیکی می‌توانند فواصل کانونی مختلفی را در اختیار شما قرار دهند. در حقیقت شما به کمک لنزهای زوم می‌توانید از هر فاصله‌ای عکاسی کنید و با توجه به قدرت لنز این امکان برای شما فراهم می‌شود.

تنظیم میزان زوم کردن این لنزها به کمک حلقه‌ای که دور استوانه آن قرار گرفته است انجام می‌شود و با چرخاندن آن می‌توانید فاصله کانونی را تغییر دهید. هر چقدر زوم لنز روی درجه و عدد پایین‌تری باشد، لنز زاویه دید بازتری به شما می‌دهد و بالعکس، هر چقدر این عدد بالاتر برود، می‌توانید کادر خود را متفاوت‌تر ببندید.

لنز پرایم چیست؟

در مقابل لنزهای ز‌وم، لنزهای پرایم قرار دارند که فاصله کانونی‌شان ثابت است و عموما به همین علت ابعاد و وزن کمتری نسبت به لنزهای زوم دارند. شاید در نگاه اول به‌نظر برسد لنزهای زوم که قدرت تغییر فاصله کانونی را به عکاس می‌دهند، قابلیت‌های بیشتری دارند و خریدشان به صرفه‌تر است، اما لازم است بدانید لنزهای پرایم یک نوع لنز تخصصی هستند که برای انجام پروژه‌هایی خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند و عکاسانی که این شکل از پروژه‌ها را انجام می‌دهند، ترجیحشان استفاده از لنزهای پرایم است که بدون داشتن دردسر تغییر فاصله کانونی بتوانند سریع‌تر کار خود را انجام دهند و از مزایایی مانند وزن کمتر، جثه کوچکتر و هزینه پایین‌تر آن بهره‌مند شوند.

لنز زوم کاربردی‌تر است یا لنز پرایم؟

اگر دوربین‌های DSLR را خریداری کرده باشید، به احتمال نود درصد لنزی که به‌عنوان لنز کیت روی آن‌ها قرار گرفته است، لنز زوم است. این لنزها به دلیل تغییر فاصله کانونی و انعطاف‌پذیر بودن در این فاکتور طرفداران بسیار زیادی دارند و به شما به‌عنوان عکاس این امکان را می‌دهند که بدون تغییر موقعیتتان فاصله سوژه از لنز را تعیین کنید. این می‌تواند در پروژه‌های عکاسی بسیار جذاب و کارآمد باشد.

از سوی دیگر لنزهای پرایم قادرند دامنه دیافراگم بسیار گسترده‌تری را در اختیار شما قرار بدهند و در پروژه‌های مختلفی خروجی آن‌ها تصاویر باکیفیت‌تری نسبت به تصاویر لنزهای زوم باشد. اما برای عکاسی از محصول کدام یک از لنزها مناسب‌تر است؟ برای عکاسی از محصول انتخاب اول عکاسان عموما لنزهای زوم هستند. چرا که باعث می‌شوند تعداد لنزهای مورد نیاز عکاس کاهش پیدا کند و در حقیقت با یکی از انواع قدرتمند این لنزها می‌شود چندین پروژه عکاسی را هندل کرد.

بیشتر بخوانید: انواع لنز در عکاسی؛ دسته‌بندی و مشخصات انواع لنزها عکاسی

این لنزها طیف وسیعی از فاصله کانونی از ۱۸ گرفته تا ۲۰۰ میلی‌متر را در اختیار شما قرار می‌دهند و این یعنی می‌توانید بدون نگرانی از امکانات لوکیشن عکاسی، پروژه‌های عکاسی تبلیغاتی و عکاسی از محصول را استارت بزنید. در مقابل لنزهای پرایم اگر چه این قابلیت را در اختیارتان قرار نمی‌دهند، اما به دلیل ابعاد کوچکتر حمل آسان‌تری دارند و شما را در حین انجام پروژه خسته نمی‌کنند.

علاوه‌بر این قیمت لنزهای پرایم در مقایسه با لنزهای زوم کمتر است. تصاویری که به کمک آن‌ها به ثبت می‌رسد نیز شارپنس و نور بسیار بهتری دارند و به وسیله دیافراگم وسیع‌تر آن‌ها امکان کنترل بیشتری روی نور تصاویر وجود خواهد داشت. از این جهت این نوع لنزها می‌توانند برای عکاسی از محصولاتی که ابعادشان نه خیلی بزرگ و نه خیلی کوچک است، مناسب باشد.

این یعنی انتخاب بهترین لنز برای عکاسی محصول کاملا به شما و نوع پروژه‌ عکاسی‌تان بستگی دارد و حتی شاید بتوانید در ابتدای مسیر عکاسی زمانی که هنوز به یک عکاس حرفه‌ای تبدیل نشده‌اید، پروژه‌هایتان را با یک لنز پرایم ۵۰ میلی‌متری با دیافراگم ۱.۸ شروع کنید و تصاویری با کیفیت بسیار بالا را به ثبت برسانید.

لنز زوم کاربردی‌تر است یا لنز پرایم؟
لنز زوم کاربردی‌تر است یا لنز پرایم؟

چگونه بهترین لنز برای عکاسی محصول را انتخاب کنیم؟

اما با همه‌ این حرف‌ها چطور می‌شود بهترین لنز برای عکاسی محصول را پیدا کرد؟ اصلا می‌توان یک لنز خاص را به‌عنوان بهترین لنز برای عکاسی محصول انتخاب کرد؟ قطعا پاسخ این سوال منفی است. لنز خاصی برای عکاسی محصول وجود ندارد که شما به فروشگاه برند مد نظرتان بروید و آن را خریداری کنید، اما با پاسخ به چند پرسش مهم می‌توانید ابتدا یک مسیر راه برای خودتان متصور شوید و سپس با بررسی چند فاکتور بسیار مهم، انتخاب منطقی‌تری داشته‌باشید.

چقدر بودجه دارید؟

قطعا هر کسی با محدودیت‌های مالی مختلفی روبه‌رو است و اگر چنین نبود، همه عکاسان می‌توانستند تمام لنزهای دنیا را در کیت لنزشان داشته‌باشند و از آن‌ها استفاده کنند. بنابراین بسیاری از عکاسان مجبورند با توجه به بودجه‌شان لنز مورد نیاز را خریداری کنند و این انتخاب باید به شکلی باشد که در نهایت عکاس خرید منطقی انجام دهد. همچنین ممکن است شما در منزل عکسبرداری کنید و امکانات زیادی نداشته باشید، در این صورت حتما عکاسی محصول در خانه را مطالعه کنید.

برای مثال اگر شما به‌عنوان یک عکاس محصول و تبلیغاتی بخواهید تمام بودجه خود را صرف خرید یک لنز ماکرو کنید، بعدها محدودیت بسیار زیادی در انجام پروژه‌های تبلیغاتی خواهید داشت، چرا که لنز ماکرو لنز مناسبی برای عکاسی کژوال نیست و با استفاده از آن تنها می‌توانید در حوزه‌های محدود فعالیت کنید. اما راهکار منطقی چیست؟

راهکار منطقی این است که شما بر اساس بودجه‌ای که دارید، لنزی را انتخاب کنید که بتواند پاسخ بیش از نیمی از پروژه‌هایتان را بدهد. در حقیقت، لنزهایی برای شما مناسب هستند که ویژگی‌های مختلفی داشته‌باشند و بتوانند بیشتر نیازهای شما در پروژه‌های عکاسی متنوع را برآورده کنند. اگر محدودیت مالی برای خرید لنز دارید و تنها می‌توانید در ابتدای مسیر یک لنز را خریداری کنید، بهتر است به سراغ لنزهای زوم بروید.

بیشتر بخوانید: تجهیزات عکاسی از محصول؛ برای عکاسی صنعتی به چه تجهیزاتی نیاز داریم؟

برند لنز برایتان اهمیت دارد؟
برند لنز برایتان اهمیت دارد؟

برند لنز برایتان اهمیت دارد؟

فاکتور مهم و پایه‌ای دیگر در انتخاب لنز، برندی است که می‌خواهید به سراغ آن بروید. در صنعت عکاسی کنون، نیکون، سیگما، سومی و تامرون معروف‌ترین برندهایی هستند که در عرصه تولید لنز فعالیت می‌کنند و با توجه به کیفیت محصولات، سابقه و اعتبار قیمت لنزهایشان هم عموما بالا است. شما می‌توانید از هر کدام از محصولات این برندها برای دوربین خود استفاده کنید، اما توصیه می‌شود انتخاب اولتان همان برند دوربین خودتان باشد تا سازگاری لنز با دوربین بیشتر شود.

برای مثال اگر دوربین شما نیکون است، اولویت شما باید لنزهای این شرکت باشد. در مرحله بعد اگر لنزهای نیکون نتوانست نیازهای شما را برطرف کند، می‌توانید به سراغ برندهای ثالث مانند سیگما و تامرون بروید.

چه محصولاتی قرار است سوژه‌های شما باشند؟

پرسش مهم دیگری که در این مرحله باید مطرح کنید تا بتوانید بهترین لنز برای عکاسی محصول را خریداری کنید، سبک پروژه‌های کاری شما است و این که قرار است از چه نوع محصولاتی عکاسی کنید؟ پاسخ به این پرسش می‌تواند نگاه شما را به مقوله خرید لنز عوض کند. عکاسی از محصول حوزه بسیار گسترده‌ای است و بسیاری از عکاسان در پروژه‌های تبلیغاتی مختلف این حوزه حضور پیدا می‌کنند. علاوه بر مشخص کردن سوژه باید بدانید که قصد دارید درکدام بستر تصاویر را منتشر کنید، اگر اینستاگرام هدف شماست حتما عکاسی محصول برای اینستاگرام را مطالعه کنید.

در مقابل برخی از عکاسان وجود دارند که ترجیح می‌دهند صرفا در یک حوزه کاری مشخص فعالیت کنند. بنابراین مهم است که بدانید در ادامه می‌خواهید چه کاری انجام دهید. برای مثال اگر قصدتان تنها عکاسی از جواهرات، اکسسوری‌های ریز و محصولات این چنینی است، خرید یک لنز ماکرو برایتان به‌صرفه‌تر است، اما اگر دوست دارید حوزه کاری متنوعی داشته‌باشید و از هر نوع محصولی عکاسی انجام دهید، بهتر است سراغ لنزهای کاربردی‌تر مانند لنزهای زوم ۱۸-۱۳۵، ۲۴-۱۰۵ و… بروید. این دسته‌بندی‌ها می‌تواند گزینه‌های شما را برای انتخاب بهترین لنز موجود محدودتر و ذهن شما را برای خرید محصول نهایی آسوده‌تر کند.

وزن و اندازه لنز فاکتور بسیار مهمی است

شاید این فاکتور به‌نظرتان پیش پا افتاده بیاید، اما مطمئن باشید که در طولانی‌مدت اثرات آن را مشاهده خواهید کرد، چرا که وزن لنز به وزن بدنه دوربین شما اضافه می‌شود و این یعنی لنز هم قرار است در تمام سال‌ها و روزهای عکاسی شما یار همیشه همراهتان باشد. اگر وزن وسیله کار شما به حدی زیاد باشد که در پروژه‌های طولانی به سرعت خسته شوید، قطعا کارتان کیفیت لازم را نخواهد داشت.

همچنین اگر در استودیوی شخصی خود کار نمی‌کنید و باید دائما لنزتان را با خود این‌طرف و آن‌طرف ببرید، وزن زیاد و ابعاد بزرگ لنز می‌تواند شما را کلافه کند. بنابراین اصلا تصور نکنید که این فاکتور اهمیت چندانی ندارد، خصوصا که پروژه‌های عکاسی از محصول اگر حرفه‌ای و در حد جمع کردن کالکشن عکاسی باشند، بسیار طولانی می‌شوند و طولانی شدن آن‌ها اگر با خستگی شما همراه شود، صد در صد کیفیت کارتان را کاهش می‌دهد و این مسئله‌ای است که از لحاظ حرفه‌ای حتما به شما و رزومه‌تان ضربه خواهد زد.

وزن لنزها را به هنگام خریدشان لحاظ کنید و اگر از نظر چند فاکتور لنزهای مورد نظرتان نزدیک‌ به یکدیگر بودند، لنزی را انتخاب کنید که ابعاد کمتر و وزن سبک‌تری دارد. مطمئن باشید که پشیمان نمی‌شوید.

شارپنس فاکتور بسیار مهمی در انتخاب بهترین لنز برای عکاسی محصول است

در مورد شارپنس چه می‌دانید؟ می‌دانید شارپنس چه تاثیر بزرگی بر روی کیفیت خروجی دوربینتان دارد؟ اگر نگاهی به عکس‌های قدیمی بیندازید، متوجه می‌شوید عکس‌ها کیفیت و شفافیت لازم را ندارد و بررسی جزئیات در آن‌ها سخت است.

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و طراحی‌های نوین‌تر، لنزهایی قدرتمندی تولید شده می‌توانند تصاویری بسیار باکیفیت و با رزولوشن بالا را به ثبت برسانند. بخشی از این کیفیت تصاویر جدید به دلیل شارپنس بالای لنزها است. شارپنس را می‌توان همان کیفیت دیداری و نهایی تصاویر دانست که به کمک نور و کنتراست ایجاد می‌شوند و با لنز با تفکیک درجات رنگی عناصر موجود در کادر تصویر به آن‌ها می‌رسد.

این مفهوم رابطه‌ای کاملا مستقیم با نمایش جزئیات تصویر دارد و در حقیقت هر چقدر شارپنس بالاتر باشد، جزئیات تصویر بهتر نمایش داده می‌شوند. لنزهایی که نتوانند این تفکیک را ایجاد کنند، تصاویرشان بسیار بی‌کیفیت خواهند بود و بنابراین شما باید به دنبال لنزی باشید که نهایت شارپنس را در تصاویر ایجاد می‌کند.

حواستان به سازگاری لنز با دوربین باشد

همان‌‌طور که در بخش پرسش‌های مهم اشاره کردیم، مهم است که لنز از لحاظ برند شرکت سازنده با دوربین شما سازگار باشد، چرا که کیفیت کار شما را بالاتر می‌برد. این مسئله در رابطه با سازگاری فنی لنز با بادی دوربین شما نیز صادق است. اگر دوربینتان کراپ فریم است، باید به سراغ لنزهایی بروید که برای این نوع دوربین‌ها طراحی شده‌اند. همچنین اگر شما در انتخاب دوربین برای عکاسی از محصول نیاز به اطلاعات بیشتری دارید ما خواندن بهترین دوربین برای عکاسی محصول را توصیه می‌کنیم.

برند نیکون و کنون بهترین نمونه این لنزها را تولید می‌کنند. در مقابل اگر دوربینتان فول فریم است، باید سراغ لنزهای فول فریم بروید، چرا که اصلا لنزهای دیگر روی بدنه دوربین شما سوار نخواهند شد و اگر به زور بخواهید آن‌ها را به مانت لنز متصل کنید، عملکرد جالبی نخواهند داشت.

از آن‌ جایی که لنزها عموما قیمت بالایی دارند و البته استهلاک کمتری را نسبت به بدنه دوربین تجربه می‌کنند، بهتر است یک نمونه کاملا سازگار با شکل فعالیت‌های خود را تهیه کنید. در واقع اگر با دوربین‌های فول فریم راحت‌تر کار می‌کنید، خرید لنزهای فول فریم هیچ‌وقت برایتان ضرری ایجاد نخواهد کرد و حتی اگر بادی دوربین خود را هم عوض کنید، می‌توانید از لنزها در دوربین جدید هم استفاده نمایید.

بیشتر بخوانید: تجهیزات عکاسی با موبایل 🤳 لیستی که باید همراه داشته باشید!

در انتخاب بهترین لنز برای عکاسی محصول فاصله کانونی می‌تواند معادلات را تغییر دهد
در انتخاب بهترین لنز برای عکاسی محصول فاصله کانونی می‌تواند معادلات را تغییر دهد

در انتخاب بهترین لنز برای عکاسی محصول فاصله کانونی می‌تواند معادلات را تغییر دهد

فاصله کانونی همان عددی است که فاصله بیننده با سوژه را تعیین و زاویه دید را عوض می‌کند. برای مثال فاصله کانونی‌های کمتر به شما تصاویری عریض‌تر و فواصل کانونی بیشتر به شما تصاویری زوم‌تر تحویل می‌دهند. هر چقدر فاصله کانونی لنزی که خریداری می‌کنید بیشتر باشد، می‌توانید به همان میزان زوم بیشتری هم داشته‌باشید.

دوربین‌های DSLR عموما یک لنز کیت زوم ۱۸-۵۵ به همراه دارند. مصرف این لنزها عمدتا خانگی است و نمی‌توانید کارهای حرفه‌ای با آن‌ها انجام دهید و باید سراغ لنزهای پیشرفته‌تر بروید. لنزهای ۱۸-۵۵ معمولی‌ترین لنزهایی هستند که شما می‌توانید کار خود را با آن‌ها شروع کنید. اگر نیاز دارید از همان ابتدا لنزهایی را خریداری کنید که زوم بیشتری برایتان به همراه دارند، می‌توانید سراغ تله‌فوتوهای ۵۵-۳۰۰ میلی‌متری بروید.

در انتخاب بهترین لنز برای عکاسی محصول حواستان به اندازه سنسور دوربینتان هم باشد. اگر دوربین شما سنسور کراپ فریم دارد، باید لنز ۵۰ میلی‌متری می‌توانید فاصله کانونی ۸۰ میلی‌متری هم داشته‌باشید. به‌طور کلی این فواصل کانونی در پروژه‌های مختلف عکاسی از محصول و حتی حوزه‌های دیگر کاربردهای مختلفی دارند و شما باید بر اساس نیاز خود گزینه مناسب را انتخاب کنید. بهترین لنز برای عکاسی محصول لنزی است که فاصله کانونی مناسبی را برای شما ایجاد کند و تا مجبور نشوید بارها و بارها موقعیت مکانی خود را برای نزدیک‌تر شدن به سوژه یا دور شدن از آن تغییر دهید. در ادامه چند لنز کاربردی را به شما معرفی خواهیم کرد:

لنزهای اولترا واید با فاصله کانونی ۱۴-۲۴ میلی‌متر

لنزهای اولترا واید یا فوق عریض به‌عنوان لنزهای تخصصی عکاسی شناخته می‌شوند که می‌توانند زاویه دید بسیار عریضی را برای بیننده ایجاد کنند و از آن جایی که چشم انسان عادت به دیدن چنین زاویه‌ای ندارد، در بسیاری از مواقع نتایج و خروجی این لنزها می‌تواند جالب توجه باشد. توجه داشته‌باشید که لنزهای اولترا واید برای هر نوع پروژه عکاسی از محصول مناسب نیستند و اگر کار عکاسی تخصصی انجام نمی‌دهید، بهتر است از همان اول کار سراغ آن‌ها نروید

لنزهای اولترا واید یا فوق عریض به‌عنوان لنزهای تخصصی عکاسی شناخته می‌شوند که می‌توانند زاویه دید بسیار عریضی را برای بیننده ایجاد کنند
لنزهای اولترا واید یا فوق عریض به‌عنوان لنزهای تخصصی عکاسی شناخته می‌شوند که می‌توانند زاویه دید بسیار عریضی را برای بیننده ایجاد کنند

لنزهای واید با فاصله کانونی ۲۴-۳۵ میلی‌متر

این لنزها به اندازه‌ای عریض هستند که کادری غیرطبیعی ایجاد نکنند و باعث نشوند بیننده از دیدن نتایج آن تعجب کند! لنزهای واید با فاصله کانونی ۲۴-۳۵ بیشتر برای عکاسی از محصولات بزرگ در محیط‌های باز مناسب‌اند و می‌توان برخی پروژه‌های عکاسی صنعتی را نیز با آن‌ها استارت زد.

این لنزها به اندازه‌ای عریض هستند که کادری غیرطبیعی ایجاد نکنند و باعث نشوند بیننده از دیدن نتایج آن تعجب کند
این لنزها به اندازه‌ای عریض هستند که کادری غیرطبیعی ایجاد نکنند و باعث نشوند بیننده از دیدن نتایج آن تعجب کند

لنزهای نرمال با فاصله کانونی ۳۵-۷۰ میلی‌متر

همان‌طور که از نام این لنزها پیدا است، قرار است با نرمال‌ترین فاصله کانونی که یک لنز می‌تواند داشته‌باشد آشنا شوید. این لنزها درست همان تصویری را تولید می‌کنند که چشم انسان در حالت طبیعی مشاهده می‌کند و بنابراین برای عکاسی محصول یک گزینه مناسب محسوب می‌شوند، چرا که مخاطب با دیدن تصاویر احساس می‌کند محصول درست رو‌به‌رویش قرار گرفته و این اتفاق می‌تواند او را به خرید ترغیب کند.

می‌توانید پروژه‌های عکاسی از محصول را با این نوع لنزها شروع کنید. نمی‌توان به جرات و با قاطعیت گفت بهترین لنز برای عکاسی محصول لنزهای نرمال ۳۵-۷۰ میلی‌متری هستند، اما می‌تواند آن‌ها را به‌عنوان یکی از بهترین نمونه‌ها معرفی کرد.

همان‌طور که از نام این لنزها پیدا است، قرار است با نرمال‌ترین فاصله کانونی که یک لنز می‌تواند داشته‌باشد آشنا شوید.
همان‌طور که از نام این لنزها پیدا است، قرار است با نرمال‌ترین فاصله کانونی که یک لنز می‌تواند داشته‌باشد آشنا شوید.

لنزهای زوم با فاصله کانونی ۱۸-۱۳۵ میلی‌متر

لنزهای زوم ۱۸-۱۳۵ یکی از بهترین انواع لنز برای هر نوع پروژه عکاسی مانند عکاسی پرتره، عکاسی خبری و حتی عکاسی تبلیغاتی محسوب می‌شوند. این لنزها با قدرت زوم بسیار خوبشان می‌توانند شرایطی ایده‌ای برای عکاسی را به وجود بیاورند و توصیه می‌کنیم به‌عنوان لنزی همه‌کاره این محصول را برای پروژه‌های عکاسی خود داشته‌باشید.

لنزهای زوم ۱۸-۱۳۵ یکی از بهترین انواع لنز برای هر نوع پروژه عکاسی مانند عکاسی پرتره، عکاسی خبری و حتی عکاسی تبلیغاتی محسوب می‌شوند.
لنزهای زوم ۱۸-۱۳۵ یکی از بهترین انواع لنز برای هر نوع پروژه عکاسی مانند عکاسی پرتره، عکاسی خبری و حتی عکاسی تبلیغاتی محسوب می‌شوند.

لنزهای زوم با فاصله کانونی ۲۴-۱۰۵ میلی‌متر

لنزهای زوم با فاصله کانونی ۲۴-۱۰۵ را می‌توان به جرات یک لنز همه‌کاره و بی‌نظیر دانست. اگر چه این لنزها فاصله کانونی کمتری نسبت به نمونه قبلی که معرفی کردیم دارند، اما قدرت تفکیک رنگ در این لنزها به حدی بالا است که نتایجش می‌تواند شما را شگفت‌زده کند. این مسئله در عکاسی از محصول به شدت به شما کمک خواهد کرد و تصاویری با بهترین رنگ ممکن به شما تحویل خواهد داد.

لنزهای زوم با فاصله کانونی ۲۴-۱۰۵ را می‌توان به جرات یک لنز همه‌کاره و بی‌نظیر دانست.
لنزهای زوم با فاصله کانونی ۲۴-۱۰۵ را می‌توان به جرات یک لنز همه‌کاره و بی‌نظیر دانست.

می‌توانید لیست بهترین لنزهای عکاسی محصول را در جدول زیر مشاهده کنید:

نوع لنزفاصله کانونیدیافراگمکاربرد
24-70mm F/2.824-70 میلی‌مترF/2.8عکاسی از محصولات با زوایای مختلف و نیاز به نور کمتر
24-70mm F/424-70 میلی‌مترF/4عکاسی از محصولات با کیفیت خوب و حاشیه تیز
24-105mm F/424-105 میلی‌مترF/4عکاسی از محصولات با گستردگی فوکوس و استفاده از زوم بیشتر
70-200mm F470-200 میلی‌مترF/4عکاسی از محصولات با فواصل دورتر و حاشیه تیز
70-200mm F2.870-200 میلی‌مترF/2.8عکاسی از محصولات با فواصل دورتر و نیاز به نور بیشتر
90mm f/2.8 Macro90 میلی‌مترf/2.8عکاسی ماکرو از جزئیات کوچک محصولات، مخصوصاً در فاصله نزدیک
100mm f/2.8L Macro100 میلی‌مترf/2.8عکاسی ماکرو با کیفیت بالا و تصاویر واضح، مخصوصاً در فواصل نزدیک
بهترین لنزهای عکاسی محصول
در انتخاب بهترین لنز برای عکاسی محصول حواستان به محدوده دیافراگم باشد
در انتخاب بهترین لنز برای عکاسی محصول حواستان به محدوده دیافراگم باشد

در انتخاب بهترین لنز برای عکاسی محصول حواستان به محدوده دیافراگم باشد

یکی از اصلی‌ترین فاکتورهای انتخاب بهترین لنز برای عکاسی محصول، محدوده دیافراگم است. هر لنزی با هر کاربردی یک محدوده دیافراگم مشخص دارد که به شما امکان می‌دهد میزان تاری و ورود نور به کادر خود را کنترل کنید.

هر چقدر عدد دیافراگم لنز کوچکتر باشد، در حقیقت بخش کوچکتری از کادر شما در محدوده فوکوس دوربین جای خواهد گرفت و البته در پس‌زمینه بوکه‌هایی بزرگتر خواهید داشت. برای این که بخواهید فوکوس بیشتری داشته‌باشید، باید به سراغ دیافراگم‌های بالاتر بروید. این همان عمق میدانی است که دیافراگم لنز ایجاد می‌کند، اما علاوه‌بر این محدوده دیافراگم کاملا بر روی میزان نوردهی دوربین و حجم نوری که به سنسورها می‌رسد اثر خواهد گذاشت.

هر چقدر عدد دیافراگم لنز شما کوچکتر باشد، نور بیشتری می‌تواند به سنسورهای دوربین برسد و این یعنی تصویر شما روشن‌تر خواهد بود. این به شما برای عکاسی در محیط‌های کم‌نور یا عکاسی در شب کمک می‌کند که تصاویری روشن‌تر با نویز بسیار کمتر را به ثبت برسانید. بنابراین منطقی است به سراغ لنزهایی بروید که برایتان کاربردی‌تر است. عدد دیافراگم به شدت بر روی کیفیت خروجی پروژه تاثیر دارد و توصیه می‌کنیم حتما در این فاکتور وسواس کافی به خرج دهید.

بعد از خرید دوربین با انتخاب یک لنز مناسب می‌توانید پروژه‌های عکاسی خود را آغاز کنید.
بعد از خرید دوربین با انتخاب یک لنز مناسب می‌توانید پروژه‌های عکاسی خود را آغاز کنید.

کلام پایانی

بعد از خرید دوربین با انتخاب یک لنز مناسب می‌توانید پروژه‌های عکاسی خود را آغاز کنید. لنزها عموما قیمت بالایی دارند و به همین علت چندان نمی‌توانید روی خرید آن‌ها در انواع مختلف ریسک کنید. اگر بودجه محدودی دارید، توصیه می‌کنیم در ابتدای مسیر سراغ محصولاتی بروید که چندین نیاز شما را برطرف می‌کنند و می‌توانند در پروژه‌های مختلفی کاربرد داشته‌باشند. حتما از نکات گفته‌شده برای خرید یک لنز ایده‌آل و مناسب استفاده کنید. در عکاسی از محصول شما به تجهیزات ضروری دیگری نیز احتیاج پیدا خواهید، با مطالعه تجهیزات عکاسی محصول از داشتن لوازم ضروری مطمئن شوید.

سوالات متداول

لنز زوم کاربردی‌تر است یا لنز پرایم؟

لنز زوم به دلیل تغییر فاصله کانونی و انعطاف‌پذیر بودن در این فاکتور طرفداران بسیار زیادی دارند و به شما به‌عنوان عکاس این امکان را می‌دهند که بدون تغییر موقعیتتان فاصله سوژه از لنز را تعیین کنید. این می‌تواند در پروژه‌های عکاسی بسیار جذاب و کارآمد باشد.
از سوی دیگر لنزهای پرایم قادرند دامنه دیافراگم بسیار گسترده‌تری را در اختیار شما قرار بدهند و در پروژه‌های مختلفی خروجی آن‌ها تصاویر باکیفیت‌تری نسبت به تصاویر لنزهای زوم باشد. برای عکاسی از محصول انتخاب اول عکاسان عموما لنزهای زوم هستند. چرا که باعث می‌شوند تعداد لنزهای مورد نیاز عکاس کاهش پیدا کند و در حقیقت با یکی از انواع قدرتمند این لنزها می‌شود چندین پروژه عکاسی را هندل کرد.

فاکتورهای مهم برای انتخاب بهترین لنز برای عکاسی محصول چیست؟

1. میزان بودجه 2. برند لنز 3. سوژه‌های شما 4. وزن و اندازه لنز 5. شارپنس 6. سازگاری لنز با دوربین 7. فاصله کانونی 8. محدوده دیافراگم

منابع: + + +

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *