اگر شما هم یک مبتدی هستید که قدم در راه پر چالش و جذاب دنیای عکاسی گذاشتهاید، جای درستی آمدهاید. در این مقاله، قرار است بهترین دوربین عکاسی برای شروع را به شما معرفی کنیم. با داشتن تنها یک دوربین مبتدی اما کارآمد، میتوانید تصاویر زیبایی را خلق کنید و مهارتهای خود را به تدریج ارتقا دهید. اگر بخواهیم بهتر بگوییم، عکاسی یک هنر است و شما آن هنرمندی هستید که با چاشنی خلاقیت و دیدن جزئیات ظریفی که همه قادر به دیدن آن نیستند، میتوانید در دنیای عکاسی، حرفی برای گفتن داشتهباشید.
همانطور که میدانید، باوجود صدها مدل دوربین با برندهای متفاوت، انتخاب یکی از آنها بهخصوص برای افراد تازهکار، پرچالش و سخت خواهد بود. اما نگران نباشید، ما اینجا هستیم تا شما را در انتخاب بهترین دوربین عکاسی برای مبتدی ها یاری کنیم. قرار است در این مقاله با انواع دوربینها آشنا شوید و بتوانید بهترین دوربین عکاسی برای تازه کارها را برای خلق شاهکارهای عکاسی خریداری کنید، بدون اینکه مجبور شوید در همان ابتدای کار، گزینههای گزاف را پرداخت کنید. پس همراه ما باشید.
بهترین دوربین عکاسی برای شروع مبتدیها چه خصوصیاتی دارد؟
با حجم زیادی از دوربینهای حرفهای، نیمه حرفهای و مبتدی که در بازار وجود دارند، ممکن است هنگام خرید دچار سرگردانی شوید و اگر مبتدی هم باشید، بخاطر نداشتن اطلاعات کافی درباره خصوصیات، کارایی و ویژگی انواع دوربینها، ممکن است این سرگردانی و تردید، بیشتر شود. اما هنگام خرید این چشمهای قدرتمند و شگفتانگیز، باید چه نکاتی را همواره مورد توجه قرار داد؟
انتخاب دوربین متناسب با نیاز
در ابتدای این مسیر و قبل از هرچیزی، باید هدف خود را از خرید یک دوربین عکاسی مشخص کنید. اینکه شما بهعنوان یک مبتدی و تازهکار، دانشجوی رشته عکاسی هستید، قصد دارید دورههای آموزشی عکاسی را بگذرانید، میخواهید پس از گذشت زمان بهطور حرفهای وارد این شغل و حرفه شوید و یا میخواهید با قبول پروژههای عکاسی تولیدمحتوا و… کسب درآمد کنید، از اهمیت بسیاری برخوردار هستند و میتوانید راه را برای قدم بعدی روشن و هموار کنید.
سهولت استفاده
رشته و هنر عکاسی مانند تمامی مهارتهای دیگر، سختیهای بسیاری دارد که باید آنها را طی کنید و پس از کسی تجربه، مهارت بهدست آورید. شاید عدهای هم به غلط تصور کنند که با خرید یک دوربین حرفهای و همهچیز تمام، میتوانند راه صد ساله را در یک شب طی کنند و عکاسی ماهر شوند.
توصیه ما به شما این است که با خرید دوربینی با تنظیمات نسبتا سادهتر، بدون مشکل و چالش وارد دنیای عکاسی شوید، مراحل و آموزشهای مقدماتی را بگذرانید و زمانی که تجربه کافی را کسب کردید و اطمینان پیدا کردید که در مسیر درستی حرکت کردهاید، سپس بهسراغ دوربینهای حرفهای و نیمه حرفهای بروید.
اندازه و وزن
شاید عجیب باشد اگر بدانید، دوربین عکاسی قرار است حسابی عضلات شما را ورز دهد! بیشک گرفتن دوربین در دست، برای مدت طولانی و در پروژههای زمانبر، کاری خستهکننده خواهد بود و بهتر است دوربینی سبک و قابل حمل تهیه کنید تا همان ابتدای کار دلسرد نشوید.
خصوصیات فنی
قابلیت فوکوس، قابلیت تعویض لنز، عمر مفید باتری، نوع اتصال پذیری برای انتقال و خارج کردن تصاویر از دوربین یا برای به اشتراک گذاشتن آن، سنسورها و… از جمله ویژگیهایی است که باید مطالعه کافی درباره آن داشتهباشید و یا از افراد باتجربه در این زمینه کمک بگیرید.
انواع دوربین عکاسی؛ بهترین دوربین عکاسی برای مبتدی ها
در تعیین بهترین دوربین عکاسی برای شروع، هر فرد تازه کار و مبتدی در این مسیر، باید هدف و بودجه خود را برای انتخاب یک دوربین مناسب، بهطور دقیق مشخص کند. همچنین مطمئن شود که با علاقه کافی میخواهد وارد این حرفه شود. اگر میخواهید وارد حوزه عکاسی تبلیغاتی شوید، تهیه پسزمینه جذاب یکی از موارد مهمی است که کیفیت تصاویر شما را دو چندان میکند، در فروشگاه بک دراپ با مدلهای مختلف بکدراپ آشنا شوید.
بنابراین پس از برداشتن قدم اول که تعیین هدف است، لازم است با انواع دستهبندیهای دوربین و زیرشاخههای هر یک آشنا شوید، ویژگیهای فنی هر یک را بشناسید، مقایسه کنید و درصورت متناسب بودن با بودجه موردنظر خود، اقدام به خرید کنید. همانطور که پیشتر در انواع دوربین عکاسی بطور مفصل بیان کردهایم، بهطورکلی، دوربینهای عکاسی به سه دسته تقسیم میشوند که عبارتنداز: دوربینهای حرفهای بدون آینه Mirrorless، دوربینهای کامپکت و دوربینهای DSLR.
بیشتر بخوانید: آموزش عکاسی با دوربین
دوربینهای حرفهای DSLR
DSLR مخفف Digital single-lens reflex، که به معنی دوربین دیجیتال تک لنزی بازتابی است. قیمت بسیار مناسب در کنار ویژگیهای حرفهای این دوربین، آن را به یکی از بهترینها برای تازهکارانی که نمیخواهند بهسراغ مبتدیترین دوربینها بروند، محسوب میشود.
ویژگی و مزیتهای این دوربینها شامل انتخاب و تعویض لنز مورد نظر، فوکوس خودکار سریع، فضای ذخیرهسازی بالا، عمر طولانی باتری، تعبیه سنسورهای بزرگ، تنوع لوازم جانبی و…هستند.
انواع دوربینهای DSLR عبارتنداز:
- نیکون D500.
- Canon EOS 5DS R
- کانن Canon EOS 7D Mark II.
- نیکون D850.
- کانن Eos 5D Mark IV.
- پنتاکس K-1 Mark II.
- Nikon D780.
- نیکون D750.
دوربینهای حرفهای بدون آینه Mirrorless
این دوربینها مدل پیشرفتهتری هستند که پا به دنیای آفرینش تصاویر گذاشتند. این دوربینهای حرفهایتر نسبت به دستهبندی DSLR، جمعوجور و سبک هستند و مزایای آنها عبارتنداز: اندازه و وزن مناسب، سرعت شاتر بالا، تثبیت کننده تصویر، کیفیت ویدیو خوب، عمر زیاد باتری، اتوفوکوس قویتر و… برخی از انواع مدلهای دوربینهای بدون آینه که با حذف آینه متحرک، باعث ایجاد دوربینهای رده بالاتری شدهاند که شامل موارد زیر است:
- دوربین سونی a7 IV.
- دوربین سونی a7R V.
- دوربین سونی A1.
- دوربین کانن EOS R3.
- دوربین نیکون Z9.
- دوربین کانن EOS R8.
- دوربین کانن EOS R5.
- دوربین کانن EOS R6 Mark II.
دوربینهای کامپکت خانگی نیمه حرفهای
یکی از دوربینهایی که طی چندین سال، از دوربینهای دیجیتال پیشتاز بودند و جایگاه ویژهای در دنیای عکاسی یافته بودند.
دوربینهای کامپکت شاید ازنظر کیفیت، قابلیتها و سنسورهای دوربین، قادر به رقابت با دو مدل بالا نیستند، اما یک دوربین جیبی فوقالعاده که با وزن و سایز کم، بهآسانی و در هرجایی قابل حمل است.
انواع دوربین کامپکت عبارتنداز:
- دوربین فوجیفیلم X100V.
- دوربین سونی ZV-1.
- دوربین کانن PowerShot G1 X Mark III.
- دوربین سونی RX 100 Mark VII.
- دوربین نیکون Coolpix P1000.
بهترین دوربین عکاسی برای تازه کارها
بهترین دوربین عکاسی برای شروع، بیش از هر چیزی به بودجه شما بستگی دارد، اگر بودجه کمی را برای این خرید درنظر دارید، یکی از مدلهای دوربین کامپکت، گزینهای مناسب و کاملا مقرونبهصرفه است. اگر هم جز افراد تازهکاری هستید که محدودیت بودجه کمتری دارید، دوربینهای DSLR و بدون آینه گزینههای پیشرفتهتری هستند و برای یادگیری عکاسی کمک بیشتری خواهند کرد. دوربینهای مناسب افراد تازهکار عبارتنداز:
دوربین DSLR کانن Canon 850D
بهسراغ معرفی یکی از حرفهایهای کانن DSLR برویم که یک شروع بینظیر برای تازهکاران خواهد بود. شاید افراد دیگر هم این دوربین محبوب را برای شروع کار به شما پیشنهاد کرده باشند. ویژگیهای این دوربین شامل موارد زیر است:
- 24 مگاپیکسل
- دارای کراپ فریم
- قابلیت فیلمبرداری 4k
- داشتن توانی عکاسی پشت سرهم
- قابلیت چرخش صفحه لمسی در تمام جهات
- قابلیت انتقال عکسها با برنامه Canon Camera Connect
دوربین DSLR نیکون Nikon D3500
این دوربین را میتوان بهعنوان بهترین دوربین برای افراد تازهکار معرفی کرد. این دوربین DSLR با قیمت مناسب و ویژگیهای منحصربهفرد خود، شما را شگفتزده میکند و یکی از پیشنهادات ما به شما، بیشک همین خواهد بود.
- سنسور 24 مگا پیکسلی
- فوکوس خودکار
- کراپ فریم
- پشتیبانی از بلوتوث
- داشتن باتری قدرتمند
- عکاسی پیدرپی 5 فریم در ثانیه
بیشتر بخوانید: بهترین دوربین برای عکاسی از محصول
دوربین DSLR کانن Canon 250D
بهعنوان یک تازهکار، اگر بهدنبال ویژگیهای بهتری از یک دوربین میگردید و دست به جیب هم هستید، این گزینه مناسبی بهنظر میرسد بنابراین نگاهی به مشخصات آن بیندازیم:
- سنسور 24 مگاپیکسل
- کراپ فریم
- دارای فلاش
- فیلمبرداری 4k، 25 فریم در ثانیه
- پشتیبانی از بلوتوث و WiFi
- تاچ اسکرین
- فوکوس خودکار و…
سونی a6000 SONY یک بدون آینه کاربردی
این دوربین مناسب برای مبتدیها، یک بدون آینه کراپ فریم است. همچنین این دوربین برای نوآموزان با بودجه کافی مناسب است. مشخصات این دوربین عبارتنداز:
- سیستم فوکوس خودکار
- قابلیت عکاسی پیدرپی
- پشتیبانی از طریق WiFi
- رزولوشون عکاسی 24 مگاپیکسل
- دارای منظرهیاب الکترونیکی
- دامنه ایزو بین 100 تا 51200
- سرعت شاتر 4000/1 تا 30 ثانیه
- دارای ابعاد *67*59mm120
بیشتر بخوانید: بهترین دوربین برای عکاسی تبلیغاتی
دوربین کانن Canon EOS M50
یکی از مدلهای کانن بدون آینه، این دوربین بینظیر است و با استفاده از آن میتوان تکنیکهای خاص و متفاوتتری را اجرا کرد. این دوربین دارای ویژگیهای زیر است:
- دارای سیستم اتوفوکوس
- سنسور 24 مگاپیکسل
- قدرت عکاسی پیدرپی با فوکوس 7 فریم در ثانیه
- پشتیبانی از طریق WiFi
- لنز مناسب با فاصله کانونی 18-150mm
- فیلمبرداری 4k
- پردازشگر DIGIC 8
دوربین کامپکت Canon SX60 HS
دوربینهای کامپکت دو دسته هستند. دستهای مناسب برای همه اعضای خانواده و برای عکاسی کردن و ثبت یادگاری و دسته دوم دوربینهای حرفهای کامپکت مناسب برای افراد مبتدیتر. این مدل از دوربین شامل ویژگیهای زیر است:
- سنسور 16 مگاپیکسلی
- وزن 650 گرم
- فیلمبرداری 1080 p با نرخ 60 فریم در ثانیه
- ظاهر حرفهای مانند 2 دستهبندی قبلی
- لنز با فاصله کانونی 21 تا 1365
- عکاسی پیدرپی 6 فریم در ثانیه
Nikon Coolpix P1000
این دوربین کامپکت نیکون شما را هیجان زده خواهد کرد و میتوانید یک سطح بالاتر از مدل قبلی را داشتهباشید که شامل مشخصات زیر است:
- زوم اپتیکال 250 برابر
- فیلمبرداری 4k
- وزن 899 گرم
- زمانسنج خودکار
- حداقل فاصله فوکوس نرمال 32 سانتی متر
در صورتی که هنوز در انتخاب دوربین عکاسی مناسبتان مردد هستید، مقاله چگونه دوربین عکاسی مناسب انتخاب کنیم؟ را مطالعه کنید.
سخن پایانی
در نهایت باید گفت که انتخاب بهترین دوربین عکاسی برای مبتدی ها، میتواند گامی مهم برای شروع عکاسی باشد که باید با درنظر گرفتن انتظارات و نیازهای خود و بررسی دقیق مشخصات فنی، یک انتخاب آگاهانه داشتهباشید. اینگونه لحظات خود را با خلاقیت، وضوح خوب و اشتیاق، به ثبت برسانید و دنیای زیبایی را از نگاه لنز دوربین خود خلق کنید.
بهطورکلی، دوربینهای عکاسی به سه دسته تقسیم میشوند که عبارتنداز: دوربینهای حرفهای بدون آینه Mirrorless، دوربینهای کامپکت و دوربینهای DSLR.
دوربین DSLR کانن Canon 850D
دوربین DSLR نیکون Nikon D3500
دوربین DSLR کانن Canon 250D
سونی a6000 SONY یک بدون آینه کاربردی
دوربین کانن Canon EOS M50
دوربین کامپکت Canon SX60 HS
دوربین Nikon Coolpix P1000