در هر شغل و بیزینسی، یکی از اولین مسائل و دغدغههای هر فرد، درآمد، حقوق، سودآوری و قیمت کارهایش است. این کاملا منطقی است و نمیتوان به آن خرده گرفت. در سالهای ابتدایی شکلگیری و همراهی فعالیتهای تبلیغاتی با حوزههای هنری مانند عکاسی، کارفرماها با گفتن جملاتی مانند روی هنر نمیتوان قیمت گذاشت، از زیر بار هزینه کردن برای عکاسان و هنرمندانی مانند آنها شانه خالی میکردند. اما امروزه با جدیتر شدن این حرفه و تشکیل صنفی برای عکاسان تبلیغاتی، این مشکل تا حدودی حل شده و عکاسان میتوانند بر روی کارهایشان با توجه به فاکتورهایی قیمت بگذارند و انتظار دریافت رقمهای مختلفی از هر پروژه داشتهباشند. اگر یخواهید بدانید چه عواملی در هزینه عکاسی نقش دارند، عوامل موثر بر قیمت عکاسی را نیز مطالعه کنید. در ادامه قصد داریم فاکتورهایی که در قیمت گذاری روی عکس تاثیر چشمگیری دارند را بررسی کنیم. با ما همراه باشید تا بتوانید با شناخت تواناییها و حق و حقوقی که صنف عکاسان برایتان در نظر میگیرد، از کارتان کسب درآمد کنید.
شیوه عکاسان موفق در قیمت گذاری روی عکس
برای اینکه یک عکاس موفق باشید، مهم است که تصاویرتان را بر اساس زمان، تلاش و ارزش بازار قیمت گذاری کنید (در ادامه مفصل هر بخش را توضیح خواهیم داد). برای تعیین هزینه هر عکس باید از یک مدل قیمت گذاری استفاده کنید که شامل هزینه تولید، کرایه و هزینههای جاری است؛ همچنین مطمئن شوید که شما به اندازه کافی سود خواهید کرد. اگر میخواهد بطور کامل در مورد عوامل مهم در هزینه عکاسی مطالعه کنید حتما به عوامل موثر بر قیمت عکاسی رجوع کنید.
به تصویر زیر دقت کنید، نمونهای از شیوه قیمت گذاری:
شیوه قیمت گذاری بالا دو مرحله دارد زیرا مهم است که قبل از اضافه کردن درصد سود، هزینه کل را محاسبه کنید. بدون دانستن اینکه هزینه ماندن در این تجارت (عکاسی) چقدر است، ممکن است شما به اشتباه میزان هزینه بقا را با میزان سود اشتباه بگیرید ( در اینصورت در واقع شما سودی دریافت نمیکنید و صرفا مبلغ دریافتی سر به سر با هزینه بقاء در این تجارت است).
آیا شما میتوانید از هزینه استهلاک تجهیزات و آسیب دیدن آنها و دستیاران چشم پوشی کنید؟
آیا میتوانید هزینه رفت و آمد را نادیده بگیرید؟
قطعا نمیتوان این عناوین را نادیده گرفت، پس باید در ارزش گذاری عکسهایتان لحاظ شود.
قیمت گذاری روی عکس و هزینه مواد اولیه
مواد اولیه در اینجا منظور چیزهایی است که در قبال درخواستهای مازاد مشتری، شما باید فراهم کنید. مانند چاپ عکس، ارسال، سوپرایز، همراهی آنها در سفر، یا هرچیزی که غیر از خود عکاسی کردن باشد. شما نباید هزینه مواد اولیه را پرداخت کنید!! بلکه مشتری بنا به خواست خودش میتواند چیزی را طلب کند و هزینه آنرا پرداخت کند.
البته، شما میتوانید با پیشنهاد دادن پکیجهای اقتصادی و مقرون به صرفه برای مشتری، هم در هزینه مشتری صرفه جویی کنید و هم سود خودتان را افزایش دهید و هم ارتباط و تعامل خوبی با مشتریان برقرار میکنید که آنها را به مشتریان وفادار خودتان تبدیل خواهید کرد.
اجرت
وقت عاشق کارتان هستید بطور ناخواسته اجرت کار خود را کاهش میدهید. از طرفی صحبت یک حرفه و کار تخصصی است و دلیل نمیشود فقط به این دلیل که از آن لذت میبرید اجرت کمتری دریافت کنید. حتی زمانی که شما صرف کردهاید نیز باید در قیمت نهایی لحاظ شود، فرض کنید از غرب تهران برای عکاسی به شرق تهران رفتهاید، باید هزینه و زمانی که گذاشتهاید را به اجرت کار اضافه کنید.
در هر پروژه باید بدانید که تا چه زمانی میتوانید آن را تحویل دهید. میزان ساعتی که باید کار کنید را بشمارید و واقع بینانه به میزان کارتان نگاه کنید. یک ساعتی را که در اینستاگرام چرخیدهاید را نیازی نیست حساب کنید اما میزان زمانی که صرفا برای عکاسی و آمادهسازی پیشنیازهای آن صرف کردهاید را باید لحاظ کنید.
شیوه محاسبه اجرت را در تصویر زیر میتوانید مشاهده کنید:
عکاسها باید از خود بپرسند وقت من چقدر ارزشمند است؟ و ارزش وقتتان باید در قیمتی که به مشتری میدهید مشخص باشد. هرچقدر که در این مسیر تجربه بیشتری کسب نمایید، بابت وقت خودتان قیمت بالاتری میتوانید دریافت کنید. چه چیزی باعث میشود که مشتری موافقت کند که پرداخت بیشتری برای عکسهایتان داشته باشد؟ تصاویر باکیفیت را به موقع ارائه دهید و رفتار حرفهای داشته باشید.
نکته عکاسی فریلنسری
به دست آوردن پروژههای زیاد میتواند حس خوبی داشته باشد،
اما نسبت به پروژههای کوچک که زمان زیادی از شما میگیرد محتاط باشید،
در عوض روی پروژههای بزرگ تمرکز کنید،
یک پروژه بزرگ میتواند به ارزش چندین پروژه کوچک باشد.
قیمت گذاری روی عکس و مخارج جاری
مخارج جاری میتواند برای یک عکاس تازهکار ترسناک باشد. شما میخواهید کسب درآمد کنید، اما برای شروع کار به تجهیزات زیاد و البته گران قیمتی نیاز دارید. در شغل عکاسی تجهیزاتی که استفاده میکنید میتواند بر کیفیت کار شما و مدیریت زمان شما اثر بگذارد.
این تنها هزینهای است که شما نمیتوانید کاهش دهید. نور، بکدراپ، لنز، سیستم (برای ادیت)،… همه اینها بخشی از هزینههای جاری هستند، علاوه بر استهلاک در هر پروژه، ممکن است حین پروژه آسیب جدی به وسایلتان برسد. یادتان باشد مانند یک حسابدار تمام هزینههایی که برای عکاسی انجام میدهید را یادداشت کنید.
تبلیغات یک سرمایهگذاری است، نسبت به سابقه کاری خودتان در عکاسی ممکن است که بخواهید کارت ویزیت صادر کنید و در شبکههای اجتماعی فعالیت کنید، در اینصورت نیاز به بودجه برای تبلیغات آنلاین دارید. این هزینهها میتواند به موفقیت شغلی شما کمک کند اما باید اطمینان پیدا کنید که بازده سرمایهگذاری خود را دریافت کنید.
حتما چک کنید که مشتریهای جدید، سهم هزینههای تبلیغاتی خود را تولید میکنند. در غیر اینصورت باید در تعرفه عکسهایتان تغییری ایجاد کنید. برای تامین هزینههای جاری خود میتوانید از فرمول زیر استفاده کنید:
بیشتر بخوانید: عکاسی تبلیغاتی چیست؟ تجهیزات مورد نیاز + روش ورود به بازار کار 📸
دو نوع هزینه برای هر عکاس وجود دارد:
- هزینه ثابت: تجهیزات، بازاریابی، حقوق کارمندان جزو هزینههای ثابت عکاسان است.
- هزینه متغیر: شامل هزینههایی میشود که بر اساس شاخه عکاسی و پروژهتان متغیر است.
برای مثال: شما عکاس مراسمات عروسی هستید، رزرو کردن مکان و دستیاران و تجهیزات نورپردازی و از همه مهمتر سود شما، جزو هزینههای ثابت هستند، اما بنابر سفارش مشتری وقتی که بیشتر از میزان لازم دوربین، وسایل نورپردازی، اجاره لوکیشنی خاص یا هرچیزی که مازاد بر خدمات شما باشد را بخواهید ارائه دهید، این موارد جزو هزینههای متغیر شما هستند. خرید عکس از شاتر استوک را بخوانید.
ارزش گذاری و قیمت درست دادن به مشتری زمانی برایتان راحت میشود که، بدانید برای رشد و باقی ماندن در کسب و کارتان نیاز به هزینه کردن دارید و از طرفی برای کسب سود بیشتر باید هزینه کنید. اگر قیمت خدمات شما، هزینههایتان را پوشش نمیدهد، خودتان را برای ضرر هرچه بیشتر و خداحافظی با دنیای عکاسی آماده کنید.
اضافه کردن سود شما ممکن است خیلی سخت باشد و حتی شما را به اشتباه بیاندازد. شما باید درک درستی از ارزش عکسهایتان داشته باشید در غیر اینصورت به حق خودتان نخواهید رسید، در این بخش نکاتی را ذکر خواهیم کرد که هنگام محاسبه سودتان باید آنها را در نظر بگیرید:
- کیفیت کارتان و تصویر نهایی که به مشتری تحویل میدهید.
- اعتبار شما و ارزش عکستان بین جامعه عکاسان.
- میزان حرفهای بودن شما.
نکته عکاسی فریلنسری
برای نشان دادن اینکه شما یک عکاس فعال هستید،
نمونه کارهای خود را در شبکههای اجتماعی
مدام بهروز کنید.
رزومه کاری
یکی از مهمترین و اصلیترین فاکتورهایی که قیمتگذاری روی عکس را با تغییراتی مواجه میکند، رزومه کاری عکاس است. این مسئله میتواند از جهاتی خوب و از جهاتی دیگر بد باشد. اما مزایای آن کاملا بر معایبش سلطه دارد و میتوان آن را یک فاکتور اساسی و تعیینکننده در روند قیمتگذاری عکس دانست.
منطقا شما هر چقدر رزومه کاری قویتری داشتهباشید، انتظارتان از قیمتی که روی عکسهایتان گذاشته میشود بیشتر است و عموما رقم تعیینشده با قیمت عکسهای یک عکاس تازهکار تفاوت محسوسی خواهد داشت. البته که صرفا شلوغ بودن رزومه شما دلیلی بر بالاتر بودن قیمت عکسهایتان نخواهد بود و استفاده از این فاکتور هم با تبصرههایی همراه است.
برای مثال شما ممکن است در رزومهتان سابقه همکاری طولانیمدت و چندپروژهای با یک مجموعه را داشتهباشید، اما کیفیت کارتان در این آلبوم چندان قوی نباشد، حتی اگر سالها برای این کار زمان گذاشته باشید. در چنین شرایطی نباید انتظار داشتهباشید رقم تعیینشده برای عکسهایتان یک رقم فضایی و معادل رقمی باشد که برای یک عکاس قوی با رزومه کاری باکیفیت تعیین میشود.
در حقیقت مسئلهای که فاکتور رزومه کاری را در روند قیمتگذاری بسیار مهم و حیاتی میکند، همین کیفیت کار است. ممکن است در رزومه شما چند پروژه کوتاهمدت وجود داشتهباشد، اما آنقدر کارها کیفیت بالایی داشتهباشند که هر کارفرمایی را مجاب به همکاری با شما با پیشنهاد رقمهای بالا کند.
بنابراین توصیه میکنیم اگر در مسیر تجربهاندوزی و جمع کردن رزومه کاری هستید، حتما تلاش کنید کیفیت کارهایتان در بالاترین سطح ممکن باشد. این باعث میشود در سالهای پیش رویتان همکاریهای موفقتر و پرسودتر با مجموعهها و رستورانهای مختلف داشتهباشید.
بیشتر بخوانید: قدرت و تاثیر عکس در فروش محصولات چقدر است؟
تجربه کاری در قیمت گذاری روی عکس مهم است!
فاکتور اثرگذار و قابل بحث دیگر در مبحث قیمتگذاری روی عکس، تجربه عکاس است که با فاکتور پیشین همپوشانی دارد. مشخصا هر تجربه کاری به شما چیزهایی میافزاید که در تجربه پیشین نداشتهاید و این باعث بهتر شدن و پیشرفت شما میشود. واضح است که این فاکتور باید قیمت عکسهای شما را دستخوش تغییر کند.
شاید تصور کنید اگر در ابتدای مسیر عکاسی هستید، تا سالیان سال باید رایگان و یا با هزینه کم عکاسی کنید تا به فلان سال تجربه برسید و از آن به بعد تازه سودآوری شما آغاز شود. نه! قطعا این طور نیست. اگر چه تعداد سالهایی که شما بهعنوان عکاس در زمینه عکاسی تبلیغاتی و عکاسی از غذا فعالیت کردهاید، جز تجربه کاری شما محسوب میشود و هر چقدر هم این تعداد بالاتر باشد، یعنی شما تجربه کاری بیشتری دارید، اما تمام قضیه این نیست.
ممکن است عکاسی سی سال در حوزه عکاسی تبلیغاتی و صنعتی فعالیت کرده باشد و در طول این سی سال توانسته باشد به دستاوردهای مهمی هم برسد. اما این دور از ذهن نیست که عکاس دیگری در طول یک دهه فعالیت بتواند به تمام دستاوردهای او برسد و تجربهای همانند یک عکاس قدیمی پیدا کند. این کاملا به سطح تلاش و نوع کاری که یک عکاس میکند بستگی دارد و کاملا منطقی است که یک عکاس باتجربه توقع بالاتر بودن قیمت عکسهایش را داشتهباشد.
بهتر است تلاش کنید در طول دوران کاری خود بر تجاربتان بیفزایید. این تجربههای کاری جدید سبب میشود اشتباههای شما در هر پروژه کمتر شده و ضریب خطا را به حداقل برسانید، به شکلی که دیگر حتی انتظار کوچکترین خطایی از خود در پروژههایتان نداشتهباشید و تصاویرتان در نهایت کیفیت و دقت باشد. در چنین سطحی مطمئن باشید قیمت کار و تصاویرتان افزایش پیدا خواهد کرد و با رقمهایی بالا مشغول انجام عکاسی تبلیغاتی خواهید شد. با روشهای فروش عکس آشنا شوید.
محیط زندگی
به طبع محیط زندگی و محیط کاری شما در قیمتگذاری عکسهایتان نقش بسیار مهمی ایفا میکند. خصوصا زمانی که کارتان عکاسی تبلیغاتی و عکاسی در حوزه تبلیغات غذا است. دلیل آن هم واضح است! در کلانشهرها بازار رقابتی شدیدتری وجود دارد. به شکلی که اگر یک کسب و کار نتواند به اندازه کافی محصولات و بیزینس خود را تبلیغ کند، کم کم محو میشود و بیزینسهایی جای او را میگیرند که در عرصه مارکتینگ و تبلیغات قدرتمندتر بودهاند.
تبلیغات رسانهای امروز اشکال مختلفی دارد، از صفحات مختلف در شبکههای مجازی گرفته تا بیبلوردهای سطح شهر. چیزی که در تمام اینها مشترک است، عکس و تصویر است که در هر نوع کار تبلیغاتی حرف اول را میزند و اگر کیفیت آن بالا باشد، بهسادگی مخاطب را تبدیل به مشتری میکند. این جا است که فاکتور محیط زندگی در قیمتگذاری عکسها اثر خود را نشان میدهد.
هر چقدر محیط زندگی شما، پرجمعیتتر و صنعتیتر باشد، قطعا درآمدتان از عکاسی بیشتر میشود و قیمت عکسهایتان بالاتر میرود. چرا که در این شرایط مجموعههای زیادی نیاز به تیم تبلیغاتی قوی دارند و شما بهعنوان عکاس درگیر بازار انحصاری نمیشوید و میتوانید پیشنهادهای کاری بیشتری را دریافت کنید. در نهایت هم پیشنهادی مورد قبولتان واقع خواهد شد که با شرایطتان سازگاری بیشتری داشتهباشد و از کنار آن بتوانید درآمد بیشتری کسب کنید.
به همین علت است که عکاسان ترجیح میدهند به کلانشهرها و پایتخت سفر کنند. در شهرستانهای کوچک عموما روی مسئله تبلیغات چندان تمرکز نمیشود و عکاسان نمیتوانند پروژههای کاری متعددی کسب کنند. قطعا در این وضعیت قیمتگذاری روی عکسهای تبلیغاتی و پروژههای عکاسی از غذا در شهرهای کوچک پایینتر میآید و قابل قیاس با کلانشهرها نخواهد بود.
خرید عکس از شاتر استوک را بخوانید.
هزینههای جاری
فاکتور مهم دیگری که به خودی خود هزینهبر است و بر روند قیمتگذاری عکس تاثیر میگذارد، هزینههای جاری است که شما بهعنوان عکاس در طول یک پروژه مجبور به پرداخت آن میشوید.
قطعا شما نمیتوانید تمام این هزینهها را از جیب بگذارید و در آخر هم درآمد شما فرقی با هزینههایی که انجام دادهاید نکند. هزینههای جاری یک عکاس میتواند موارد مختلفی را در بر بگیرد. برای مثال ممکن است محل انجام پروژه از محل زندگی و سکونت شما فاصله داشتهباشد و برای رفتن به لوکیشن مجبور به پرداخت هزینه ایاب و ذهاب شوید.
در کلانشهرهایی مثل تهران رفتن از غرب به شرق و یا از جنوب به شمال، هزینه و زمان زیادی میطلبد و ممکن است شما نتوانید خودتان تمام آن را پرداخت کنید. این مسئله عموما در قرارداد کاری شما ذکر میشود و بر قیمتگذاری عکسهای شما تاثیر چشمگیری دارد. نوع دیگری از این هزینهها، زمانی است که شما در لوکیشن میبینید اکسسوری و تجهیزات به اندازه کامل و با کیفیتی که خودتان میخواهید وجود ندارد.
قطعا شما بهتر از هر شخص دیگری میتوانید درباره طراحی صحنه عکاسی نظر دهید و اگر شرایط باب میلتان نباشد، پروژه هم آن طور که میخواهید پیش نمیرود. بنابراین گاهی مجبور هستید خودتان وسایلی را برای صحنه خریداری کنید و هزینهای که برای آنها میپردازید، باید روی قیمت عکسهایتان تاثیر داشتهباشد.
همچنین شما ممکن است یک تیم تبلیغاتی و عکاسی باشید و علاوه بر خودتان، افراد دیگری هم در این مجموعه حضور داشتهباشند. حقوق و مزایای آنها نیز در بخش هزینههای جاری و جانبی عکاسی به شمار آمده و در فرایند قیمتگذاری بر روی عکس اثرگذار خواهد بود.
تجهیزات عکاسی بدون شک در قیمت گذاری روی عکس مهم است.
تجهیزات عکاسی و نورپردازی از گرانترین تجهیزات و وسایل بازار هستند. هر عکاسی تجهیزات اصلی مانند دوربین و لنز را دارد، اما ممکن است یک پروژه عکاسی نیاز به تجهیزات مختلف دیگری مانند تجهیزات نورپردازی و سه پایه داشتهباشد. خرید این تجهیزات بسیار هزینهبر است و اگر بخواهید برای انجام یک پروژه عکاسی تبلیغاتی آنها را خریداری کنید، باید روی قیمتگذاری عکسهایتان اثر داشتهباشد.
علاوه بر این، شما حتی اگر تمام این تجهیزات را هم در اختیار داشتهباشید، یقینا در طول هر پروژه هزینهای به نام استهلاک برای آنها وجود دارد و آنها بخشی از کارایی خود را در طول زمان در هر پروژه عکاسی از دست میدهند. این فرایند تا جایی پیش میرود که تجهیزات شما کاملا فرسوده میشوند و مجبور میشوید مجددا تمام آنها را خریداری کنید.
یقینا باید در راستای همین مسئله یک هزینه جداگانهای را در هر پروژه مد نظر قرار داده و در قراردادهایتان لحاظ کنید تا بعدا مجبور نشوید تمام سرمایه و پساندازتان را برای خرید این تجهیزات بگذارید. خصوصا که عکاسی از غذا عموما جز پروژههای پر از تجهیزات است و بدون داشتن آنها پروژهای پیش نمیرود. یقینا با استهلاک این تجهیزات برای ادامه کار دچار مشکل خواهید شد.
بیشتر بخوانید: هزینه های شغل عکاسی 💸📸 از حقیقت تا رویا!
نوع خدمتی که عکاس انجام میدهد
برای انجام شدن صفر تا صد پروژههای عکاسی مراحل بسیاری باید انجام شود که هر کدام از آنها تخصص خاصی میطلبند. انتخاب ظرف و اکسسوری مناسب، انتخاب لوکیشن، چیدمان صحنه، نورپردازی، عکاسی و ادیت و ویرایش بخشی از این مراحل هستند. اگر شما قرار است صفر تا صد پروژه را خودتان انجام دهید. قطعا باید در قیمتگذاری عکسهایتان لحاظ شود.
تصور کنید کارفرما بخواهد در یک پروژه تبلیغاتی عکاسی از غذا از چندین نیروی متخصص برای هر یک از این مراحل استفاده کند. حتما خودتان میدانید مرحله ادیت و ویرایش پروژههای عکاسی چقدر هزینهبر است و یک ادیتور چه مبالغ بالایی برای آمادهسازی عکسها دریافت میکند.
قطعا حقوق هر کدام از اینها باید جداگانه پرداخته شود و اگر عکاسی میتواند هر مرحله را خودش انجام دهد، به همان میزان که از هزینههای کارفرما میکاهد، باید عکسهایش قیمت بالاتری داشتهباشند.
مدت زمان انجام پروژه
مدت زمان انجام پروژه نیز در قیمتگذاری عکسها اثر ویژهای دارد. قطعا هزینه پروژهای که در یکی دو روز انجام میشود با یک پروژه چند هفتهای و چند ماهه یکسان نیست، چرا که فاکتور زمان هم استهلاک بیشتر تجهیزات را به همراه دارد، هم نیروی کار بیشتری را درگیر میکند و هم زمان بیشتری از عکاس و دیگران میگیرد.
علاوه بر این، عموما کارفرماها برای پروژههای طولانیمدت پاداشهایی را هم در نظر میگیرند و اگر شما قرارداد بلندمدتی با یک مجموعه داشتهباشید، مزایای بیشتری نسبت به قراردادهای کوتاهمدت شامل حالتان میشود. بنابراین اگر قرار است درگیر پروژه بلندمدتی شوید، حتما باید انتظار قیمت بالاتری برای عکسهایتان داشتهباشید، چرا که در طول این زمان احتمالا امکان حضور در پروژههای دیگر را هم از دست میدهید.
تعداد پروژههای عکاسی
فاکتور اثرگذار دیگر در قیمتگذاری روی عکسها، تعداد پروژههایی است که دریافت میکنید. برای مثال اگر شما برای عکاسی تبلیغاتی یک مجموعه قراردادی برای چندین پروژه مختلف عکاسی از غذا میبندید، رقم دریافتیتان بیشتر از زمانی خواهد بود که تنها برای یک پروژه قرارداد میبندید.
دلیل آن هم واضح است. انجام چند پروژه زمان بیشتری از شما میگیرد، تجهیزات بیشتری را درگیر میکند، شما را از شرکت در پروژههای دیگر منع میکند و استرس کاری بیشتری را تحمل خواهید کرد. منطقی است که در این شرایط انتظارتان برای قیمتگذاری بر روی عکسهایتان بالاتر برود.
محل انجام پروژه عکاسی
این که پروژه عکاسی تبلیغاتی از غذاها در چه لوکیشنی انجام شود هم در قیمتگذاری عکسها تاثیر دارد. برای مثال ممکن است شرایطی پیش بیاید یا کارفرما از شما بخواهد که حتما در محیط استودیویی عکاسی کنید. قطعا برای پیش بردن پروژه در این وضعیت هزینههای بیشتری گریبانگیر شما میشود. اگر خودتان آتلیه داشتهباشید که باید کلیه غذاها و اکسسوریها را به استودیوی خودتان منتقل کنید و هزینهای را هم برای مواردی مانند برق آتلیه بپردازید.
اگر خودتان آتلیه نداشتهباشید، مجبورید که یک استودیو را برای انجام پروژه عکاسی اجاره کنید که این کار هم هزینهها و سختیهای خودش را دارد. منطقا این مسئله باعث میشود فرایند قیمتگذاری روی عکسهایتان تغییر کند و رقم دریافتی شما افزایش داشتهباشد.
این در حالی است که هنگام عکاسی در محیط رستوران و کافه خود مجموعه، بسیاری از هزینهها به عهده کارفرما است و منطقی است رقم دریافتی شما هم نسبت به عکاسی استودیویی کاهش پیدا کند. بنابراین زمان قراردادن بستن و انجام پروژه به این مورد توجه داشتهباشید.
نحوه قیمتگذاری بر روی عکسها
حال که با فاکتورهای تاثیرگذار بر روی قیمت عکسهای تبلیغاتی آشنا شدید، شاید برایتان سوال پیش بیاید که تمام ماجرا همین است و افراد اثرگذار بر فرایند قیمتگذاری فقط کارفرما و عکاس هستند؟ پاسخ این سوال منفی است.
در کشور ما و بسیاری از کشورهای دیگر، هر دسته از مشاغل برای خود صنف مخصوصی دارند که کار این صنف نظارت بر فعالیت مشاغل است. یقینا این صنف هر سال در مبحث قیمتگذاری عکس نیز ورود و مبلغی را بهعنوان مبلغ پایه برای کارفرماها و عکاسان تعیین میکند. واضحا قرار نیست تمامی عکاسان تبلیغاتی حوزه عکاسی از غذا و حتی حوزههای دیگر با همین رقم پایه کار کنند و این جا است که این فاکتورهای مختلف که پیش از این بیان کردیم، وارد ما جرا میشوند. در نهایت هم با نظر کارفرما و عکاس، رقم نهایی مشخص شده و در قرارداد ذکر میشود.
شیوه کار با عکاسان
وقتی با عکاسها قرار است کار کنید باید بدانید که اهالی این صنف به چه شیوهای فعالیت میکنند.
- شاتی: در این شیوه عکاسان به تعداد عکسهایی که ثبت میکنند هزینه دریافت میکنند و معمولا یک حداقلی برای آن تعریف میکنند. این شیوه بین عکاسان پرتره و عکاسان محصول مرسوم است.
- روزانه: به این شیوه آفیش روزانه نیز میگویند. در این شیوه شما عکاس را برای یک روز آفیش میکنید، میزان آفیش معمولا بین 4 تا 6 ساعت است. در این شیوه تعداد عکسها مهم نیست و عکاس بابت کل تایم آفیش به شما قیمت خواهد داد.
- پروژهای: در این شیوه عکاس از ابتدا تا انتهای پروژه را به عهده میگیرد و موظف است سر موعد مقرر پروژه شما را تحویل دهد.
- استخدامی: مجموعههایی که بصورت روزانه به عکاس نیاز دارند بجای برون سپاری، عکاس استخدام میکنند تا بصورت دائمی در شرکت حضور داشته باشد. در این شیوه عکاس طبق موعد مقرر حقوق دریافت خواهد کرد.
پر درآمدترین رشتههای عکاسی در سال 2023
بیشترین درآمد عکاسان در دنیا طبق جدول زیر آمده است. میزان درآمد ذکر شده در سال بوده و به دلار محاسبه شده است.
عکاسی غذا | 35 تا 173 هزار دلار در سال |
عکاسی صنعتی | 57 تا 100 هزار دلار در سال |
عکاسی عروسی | 130 هزار دلار در سال |
عکاسی پرتره | 37 هزار دلار در سال |
عکاس خبری | 28 هزار دلار در سال |
عکاس پروژه سینمایی | 41 هزار دلار در سال |
عکاسی فشن | 70 هزار دلار در سال |
عکاسی پزشکی و علمی | 50 هزار دلار در سال |
عکاسی محصول | 39 تا 57 هزار دلار در سال |
عکاسی معماری | 31 هزار دلار در سال |
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید فون عکاسی 📸 چی بخریم؟ چه ابعادی؟ و از کجا…
کلام پایانی
مشاغل تبلیغاتی و صنعتی این روزها وجهه اجتماعی بسیار خوبی دارند و به دلیل گسترش ارتباطات اجتماعی و مجازی، توانستهاند به خوبی جایگاه خود را میان دیگر مشاغل پیدا کنند. اهمیت مسئله قیمتگذاری هم که بر هیچکس پوشیده نیست و سیر تکاملی این نوع مشاغل فاکتورهایی را برای تعیین درآمد شاغلین به وجود آورده است که در مورد آن صحبت کردیم. اگر قصد فعالیت در این بیزینس را دارید، میتوانید بر اساس فاکتورهای گفتهشده قراردادی منطقیتر برای پروژههایتان ببندید. مطلب نگاتیو عکاسی را اینجا بخوانید.
سوالات متداول
1. رزومه کاری 2 تجربه کاری 3 محیط زندگی 4. محیط زندگی 5. هزینههای جاری 6 تجهیزات عکاسی 7. نوع خدمتی که عکاس انجام میدهد 8. مدت زمان انجام پروژه 9. تعداد پروژههای عکاسی 10. محل انجام پروژه عکاسی
یقینا صنف عکاسی هر سال در مبحث قیمتگذاری عکس نیز ورود و مبلغی را بهعنوان مبلغ پایه برای کارفرماها و عکاسان تعیین میکند. واضحا قرار نیست تمامی عکاسان تبلیغاتی حوزه عکاسی از غذا و حتی حوزههای دیگر با همین رقم پایه کار کنند و این جا است که این فاکتورهای مختلف که پیش از این بیان کردیم، وارد ما جرا میشوند. در نهایت هم با نظر کارفرما و عکاس، رقم نهایی مشخص شده و در قرارداد ذکر میشود.