بابافت بلاگ

انواع دوربین عکاسی؛ آشنایی با انواع و کارکرد دوربین‌های عکاسی 📸

انواع دوربین عکاسی

عکاسی از هنرهای کاربردی و البته محبوب میان اقشار مختلف جامعه به شمار می‌آید؛ خصوصا که امروزه انواع دوربین‌های عکاسی با ویژگی‌های مختلف طراحی و تولید می‌شوند که هر کس می‌تواند با توجه به بودجه و اهداف مورد نظرش گزینه مناسب را خریداری کند. اگر شما هم علاقه‌مند به عکاسی هستید و در میان انبوه گزینه‌های موجود سردرگم شده‌اید، به شما توصیه می‌کنیم تا پایان این مطلب همراه ما باشید. می‌خواهیم انواع دوربین عکاسی، ویژگی‌ها، قابلیت‌ها و محبوب‌ترین گزینه‌های موجود را بررسی کرده و مسیر راهنمای کاملی برای انتخاب دوربین مناسبتان ترسیم کنیم.

دوربین‌ DSLR

دوربین‌های DSLR پیشرفته‌ترین شکل از دوربین‌های دیجیتالی است که امروزه استفاده از آن در میان عکاسان و فیلم‌برداران حرفه‌ای رواج دارد. این دوربین کوچک‌ترین شکل از انواع دوربین‌های رفلکس تک لنز دیجیتال محسوب شده که دارای ارگونومی بسیار متناسبی با دست نیز هست.

یکی از اصلی‌ترین و محبوب‌ترین ویژگی‌های انواع دوربین در عکاسی DSLR، پرتابل بودن لنز آن‌ها است.
یکی از اصلی‌ترین و محبوب‌ترین ویژگی‌های انواع دوربین عکاسی DSLR، پرتابل بودن لنز آن‌ها است.

شرکت کنون و نیکون دو تولید‌کننده اصلی بسیار محبوب سری دوربین‌های DSLR هستند و البته شرکت سونی، پنتاکس، فوجی و سیگا هم تلاش‌هایی در این زمینه داشته‌اند. این شرکت‌ها با توجه به قابلیت‌ها و کیفیت محصول تولیدی‌شان قیمتی برای آن تعیین می‌کنند که شما می‌توانید بر اساس بودجه و حوزه‌ای از عکاسی که انتخاب می‌کنید، آن‌ها را خریداری نمایید.

خوشبختانه از آن‌جایی که خط تولید این دوربین‌ها بسیار گسترده است و این شرکت‌ها سری‌ها و مدل‌های متنوعی از دوربین‌های DSLR را تولید می‌کنند، تقریبا نباید نگرانی در این زمینه داشته باشید و با هر میزان بودجه معقولی می‌توانید دوربین مورد نظر خود را پیدا کنید.

جالب است بدانید شما به‌عنوان عکاس در دوربین‌های DSLR به دید مستقیم با منظره‌یاب اپتیکی (optical viewfinder) نیم‌فریم و فول فریم دسترسی دارید و می‌توانید برای سهولت در کارتان از آن‌ استفاده کنید.

یکی از اصلی‌ترین و محبوب‌ترین ویژگی‌های انواع دوربین عکاسی DSLR، پرتابل بودن لنز آن‌ها است، به شکلی که لنز این دوربین‌ها به‌راحتی از جای خود جدا شده و می‌توان لنزهای دیگر را جایگزین آن کرد.

بنابراین عکاس قادر است لنز دوربین را بر اساس نوع عکاسی و هدفی که از انجام پروژه‌هایش دارد، تغییر دهد. برای مثال اگر قصد انجام عکاسی در فضای باز را دارید، می‌توانید از یک لنز واید باکیفیت استفاده نمایید. یا اگر هدفتان عکاسی از سوژه‌های بسیار کوچک است، لنزهای ماکرو به کمک شما می‌آیند. لنزهای تله فوتو هم اساسا برای عکاسی حیات وحش و عکس‌برداری از مسابقات ورزشی مناسب هستند.

عکاسی با فرمت RAW یکی از ویژگی‌های بسیار مفید و کاربردی است که این دوربین‌ها برایتان به ارمغان می‌آورند و می‌توانید هر گونه ویرایش ممکن را روی عکس‌هایی که با این فرمت ثبت شده‌اند، انجام دهید.

همچنین تمامی دوربین‌های DSLR قابلیت فیلمبرداری هم دارند و بسیاری از آن‌ها می‌توانند با کیفیت K4 هم فیلمبرداری کنند! همین موضوع سبب شده این دوربین‌های کوچک و خوش‌دست جای دوربین‌های فیلمبرداری بزرگ و سنگین را در عرصه فیلم و سینما بگیرند و فیلمبرداران ترجیح دهند از این دوربین‌ها استفاده کنند.

دوربین‌های عکاسی بریج را می‌توان نوع پیشرفته‌تر دوربین‌های خانگی دانست
دوربین‌های عکاسی بریج را می‌توان نوع پیشرفته‌تر دوربین‌های خانگی دانست

دوربین بدون آینه (mirror less)

دوربین‌های بدون آینه یکی دیگر از انواع دوربین‌ عکاسی هستند که به دلیل وزن سبکشان بسیار مورد توجه عکاسان قرار می‌گیرند. دلیل سبک بودن وزن این دوربین‌ها حذف منظره‌یاب اپتیکی از آن‌ها است. در حقیقت دوربین‌های بدون آینه همان دوربین‌های DSLR هستند که منظره‌یابشان حذف شده و فاقد قابلیت منظره‌یابی اپتیکی هستند.

در این دوربین‌ها تصاویر قرار گرفته روی سنسور دوربین به شکل مستقیم بر روی منظره یاب مشاهده شده و همین موضوع سبکی دوربین‌های بدون آینه و سهولت در حمل و نقل آن‌ها را به همراه دارد. شما در دوربین‌های بدون آینه قادر خواهید بود از بدنه‌های باکیفیت دوربین CROP و فول فریم استفاده نمایید.

اگر قصد خرید این دوربین‌ها را دارید، باید بدانید با توجه به ویژگی‌ها و قابلیت‌های تعبیه‌شده، هم‌اکنون دوربین سری Sony A7RIII یکی از بهترین، حرفه‌ای‌ترین و مقاوم‌ترین دوربین‌های بدون آینه فول فریم محسوب می‌شود.

 همانند دوربین‌های DSLR، شما به هنگام استفاده از دوربین‌های بدون آینه نگرانی از بابت استفاده از لنزهای متنوع نخواهید داشت؛ چرا که این مدل هم قابلیت تعویض لنز را به شکل محدودی در اختیار شما قرار می‌دهند و از آن‌جایی که خط تولید این محصول جدید و در مسیر پیشرفت است، می‌توان امید داشت در سال‌های آینده بدون هیچ محدودیتی بتوانید انواع لنز‌ها را روی بدنه آن سوار کنید.

شباهت دیگر دوربین‌های بدون آینه به دوربین‌های DSLR این است که این دوربین‌ها نیز می‌توانند تصاویر را با فرمت RAW ثبت کنند.

انواع دوربین‌ عکاسی؛ دوربین‌ فیلم‌خور

دوربین‌ها پیش از عصر دیجیتال حاضر با حلقه‌های فیلم کار می‌کردند و می‌توان گفت مکانیسم و کارکرد اولین دوربین‌ها به این شکل بوده است. با پیشرفت تکنولوژی این حلقه‌های فیلم جایشان را به سنسورهای دیجیتال حرفه‌ای و کارت حافظه دادند. بیشتر بخوانید: بهترین دوربین عکاسی حرفه ای

البته دیگر هیچ برندی اقدام به تولید این دوربین‌ها نمی‌کند، چرا که در مقابل دوربین‌های دیجیتال حرفه‌ای حرفی برای گفتن ندارند؛ اما نباید فراموش کرد اگر این دوربین‌های فیلم‌خور نبودند، صنعت طراحی و تولید دوربین‌های عکاسی به‌ نقطه‌ای که الان هست، نمی‌رسید.

دوربین‌ عکاسی خانگی (Point and shoot)

در دهه‌ اخیر استفاده از دوربین‌های جمع و جور و کاربردی خانگی رواج زیادی پیدا کرد. شاید بتوانید دورانی را به‌ خاطر بیاورید که هر خانواده یک دوربین عکاسی کوچک داشت که از آن برای عکس گرفتن در جمع‌های خانوادگی استفاده می‌کرد.

در حقیقت این دوربین‌ها در زمره‌ دوربین‌های حرفه‌ای به حساب نمی‌آمدند، اما کار کسانی را که به عکاسی علاقه داشتند و صرفا می‌خواستند خاطراتشان را ثبت کنند، آسان می‌کرد.

لنز این دوربین‌ها به شکل ثابت و با فواصل کانونی متغیر طراحی شده است که همین ویژگی ثبت تصاویر باکیفیت از فواصل زیاد را ناممکن می‌کند. همچنین فرمت ثبت تصاویر در این دوربین‌ها JPEG است که این مورد نیز امکان ویرایش کامل عکس‌ها را از عکاس می‌گیرد.

همچنین باتری این دوربین‌ها از نوع AA است که انتظارات لازم برای یک دوربین جمع و جور خانگی را برآورده می‌کند. شاید بتوان مهم‌ترین ویژگی این دوربین‌ها برای عکاسی خانگی را وزن کم و ابعاد کوچک آن دانست.

بیشتر بخوانید: تجهیزات عکاسی حرفه ای؛ چک لیست ابزارهای یک عکاس حرفه‌ای

در دهه‌ اخیر استفاده از دوربین‌های جمع و جور و کاربردی خانگی رواج زیادی پیدا کرد.
در دهه‌ اخیر استفاده از دوربین‌های جمع و جور و کاربردی خانگی رواج زیادی پیدا کرد.

دوربین‌ Rugged از انواع دوربین‌ عکاسی

دوربین‌های Rugged از لحاظ ساختاری بسیار شبیه به دوربین‌های دیجیتال خانگی هستند؛ اما به علت ضد ضربه و ضد آب بودنشان کیفیت متفاوت و بالاتری را از خود ارائه می‌دهند. در حقیقت این نوع دوربین‌ها قادرند در هر نوع شرایط آب و هوایی تصاویر باکیفیتی بگیرند و به همین علت است که برای ماجراجویان طبیعت یک گزینه فوق‌العاده ایده‌آل محسوب می‌شوند.

جالب است بدانید ساختار بدنه این دوربین‌ها به حدی قوی است که در سقوط آزاد از ارتفاع زیاد هم مشکلی برایشان پیش نمی‌آید. Ricoh WG-6 و Fujifilm FinePix XP140 از محبوب‌ترین مدل‌های این نسل از دوربین‌ها هستند.

دوربین‌های مدیوم (Medium Format)

دوربین‌های با فرمت مدیوم و فیلم‌های ۱۲۰ میلی‌متری یکی از اصلی‌ترین انواع دوربین عکاسی هستند. امروزه نیز دوربین‌های دیجیتال مشابه آن‌ها با فیلم‌های ۱۲۰ میلی‌متری به شکل محدودی طراحی و تولید می‌شود. این دوربین‌ها هم به دلیل نوستالژیک بودن و هم به علت داشتن سنسورهای بزرگ‌تر و تولید تصاویر باکیفیت قیمت بیشتری دارند.

یکی از معروف‌ترین خط تولیدهای این دوربین‌ها مربوط به برند Hasselblad بوده که به علت داشتن سنسورهای بسیار قوی لرزش‌گیر برای عکاسی در حوزه استایل، مد و فشن گزینه مناسبی هستند. اگر قصد خرید این دوربین‌ها را دارید، باید بدانید وزنشان به علت سنسور بزرگ تعبیه‌شده در آن‌ها کمی سنگین‌تر از دوربین‌های DSLR است.

یکی از معروف‌ترین خطوط تولید دوربین‌های مدیوم فرمت متعلق به شرکت Hasselblad است
یکی از معروف‌ترین خطوط تولید دوربین‌های مدیوم فرمت متعلق به شرکت Hasselblad است

انواع دوربین‌ عکاسی؛ دوربین‌ کامپکت

دوربین‌های کامپکت یکی از انواع دوربین‌های عکاسی هستند که با ساختارهای متنوعی تولید می‌شوند. دوربین‌های کامپکت استاندارد، دوربین‌های کامپکت زوم و دوربین‌های کامپکت پیشرفته از نمونه این محصولات‌اند.

دوربین‌های کامپکت استاندارد که به دوربین‌های نقطه‌گذاری هم معروف‌اند، برای انجام پروژه‌های عکاسی ساده مناسب هستند، چرا که ویژگی و قابلیت پیشرفته خاصی ندارند و صرفا در حد یک دوربین عکاسی مقرون به صرفه برای ثبت تصاویر خانگی کاربرد دارند.

وزن کم و حمل آسان دوربین‌های کامپکت استاندارد سبب شده این دسته از دوربین‌های عکاسی برای انجام عکاسی‌های ساده مناسب باشند، هر چند گزینه‌های پیشرفته‌تری از این دوربین‌ها نیز وجود دارد.

سری دیگر از این دوربین‌ها دوربین زوم کامپکت نام دارد که کمی از دوربین‌های استاندارد پیشرفته‌تر هستند. هر چند لنز آن‌ها قابل تعویض نیست، اما قادرند محدوده زوم ۲۸ تا ۳۰۰ میلی‌متر ارائه دهند که بسیار هم مناسب است.

علاوه بر این دوربین‌های زوم کامپکت می‌توانند به‌طور خودکار نور و روشنایی را تنظیم کنند. بسیاری از مدل‌های دوربین زوم کامپکت قادر به ثبت تصویر با کیفیت HD و بالای ۱۲ مگاپیکسل نیز هستند.

با تمام این تفاسیر این دوربین‌ها برای عکاسی حرفه‌ای کاربردی ندارند. نمونه‌ نهایی دوربین‌های کامپکت سری پیشرفته آن‌ها هستند که بدنه سبک، جمع و جور و قابل حملی دارند. اعمال تنظیمات به شکل دستی در این دوربین‌ها سبب شده که تصاویری با وضوح و کیفیت بالا توسط این محصولات به ثبت برسند. برخی از آن‌ها نیز قابلیت تعویض لنز را دارند. با تمام این تفاسیر دوربین‌های کامپکت پیشرفته ارزش خرید چندان بالایی ندارند و اصطلاحا مقرون به صرفه نیستند.

انواع دوربین عکاسی؛ دوربین عکاسی بریج (Bridge)

دوربین‌های عکاسی بریج را می‌توان نوع پیشرفته‌تر دوربین‌های خانگی دانست که از نظر امکانات و ویژگی‌ نیز فاصله کمی با دوربین‌های DSLR دارد. وزنشان کمی سبک‌تر از آن‌ها است و به همین علت حملشان آسان‌تر است. این دوربین‌ها از فناوری لنز ثابت و البته قوی پشتیبانی می‌کنند که برای عکاسی از فواصل دور بسیار مناسب به نظر می‌رسند.

شاید به همین علت است که این دوربین‌ها یک ابزار محبوب برای شروع عکاسی ورزشی و عکاسی در حیات وحش به شمار می‌آیند. اکثر این دوربین‌ها قادرند تصاویری با فرمت RAW ثبت کرده و کار عکاس را برای ویرایش آسان کنند.

بیشتر بخوانید: تجهیزات عکاسی در خانه؛ چک لیست لوازم، از نورپردازی تا زاویه دوربین!

 نسل اولیه این دوربین‌ها مانند دوربین‌های ابتدایی فیلم‌خور بودند و در ادامه از تکنولوژی پرینت کاغذی جای فیلم استفاده کردند.
. نسل اولیه این دوربین‌ها مانند دوربین‌های ابتدایی فیلم‌خور بودند و در ادامه از تکنولوژی پرینت کاغذی جای فیلم استفاده کردند.

انواع دوربین عکاسی؛ دوربین‌ عکاسی Polaroid

دوربین‌های عکاسی Polaroid یا فوری، همان‌طور که از نامشان پیدا است، می‌توانند در لحظه عکس ثبت‌شده را چاپ کنند. نسل اولیه این دوربین‌ها مانند دوربین‌های ابتدایی فیلم‌خور بودند و در ادامه از تکنولوژی پرینت کاغذی جای فیلم استفاده کردند. معروف‌ترین خط تولید دوربین‌های پولاروید متعلق به برند فوجی و کداک است.

انواع دوربین عکاسی؛ دوربین‌ فیلم‌برداری دیجیتال (Digital Cine Camera)

یکی از حرفه‌ای‌ترین و باکیفیت‌ترین ابزارها برای ثبت فیلم‌های تخصصی دوربین‌های فیلم‌برداری دیجیتال هستند که به علت قابلیت تعویض لنز محبوبیت فوق‌العاده بالایی بین فیلم‌برداران دارند. این دوربین‌ها قادرند فیلم را با انواع کیفیت‌ها بدون هیچ نویز و اختلالی به ثبت برسانند. معروف‌ترین این دوربین‌ها شامل Sony PXW-Z150 4k XDCAM، Canon EOS C100 Mark II و Blackmagic Design URSA Mini Pro4.6k هستند.

انواع دوربین عکاسی؛ دوربین ۳۶۰ درجه

در سال‌های اخیر محبوبیت دوربین‌های ۳۶۰ درجه برای عکاسان دوچندان شده است؛ دلیل این امر هم ثبت تصاویر ۳۶۰ درجه است که در گوشی‌های تلفن همراه هوشمند هم تحت عنوان پانوراما وجود دارد. پیش‌تر عکاسان حیات وحش از این قابلیت استفاده می‌کردند، اما امروزه با همه‌گیر شدن این نوع عکاسی می‌توان گفت عکاسی ۳۶۰ درجه در تمام ژانرها کاربرد دارد. Rico Theta5، Samsung Gear360 و GoPro Fusion از معروف‌ترین و محبوب‌ترین این دوربین‌ها هستند

انواع دوربین در فیلم‌برداری؛ دوربین اکشن یا GoPro

حتما نام دوربین‌های اکشن را شنیده‌اید. این دوربین‌ها به دلیل ابعاد بسیار کوچکشان به دوربین مینیاتوری نیز شهرت دارند. یکی از اصلی‌ترین دلایل اقبال عکاسان به این دوربین‌ها قابلیت کار گذاشتنشان در هر محیطی است که بعضا دوربین‌های دیگر با با ابعاد بزرگتر را نمی‌توان در آن محیط‌ها قرار داد. حتی می‌توان این دوربین‌ها را روی مچ دست، بدن، کلاه‌های ایمنی، انواع لباس‌ها، وسایل نقلیه، اشیاء مختلف و … نصب کرد.

برخی از نمونه‌های این دوربین‌ها محفظه ضد آب دارند و با نصب روی لباس غواص یا ابزار‌های دیگر می‌توان تصاویر باکیفیتی از عمق دریا به ثبت رساند، خصوصا که آن‌ها دارای رزولوشن K4 هستند.

اصولا دوربین‌های اکشن برای ثبت تایم‌‌لپس‌های طولانی بسیار مناسب هستند. جالب است بدانید برخی از این دوربین‌ها قابلیت اتصال به گوشی‌های تلفن همراه هوشمند را نیز دارند که می‌توانید به کمک آن‌ها فیلم‌هایی زنده از فواصل دور را مشاهده کنید. معروف‌ترین خط تولید دوربین‌های اکشن متعلق به برند تجاری GoPro و YI است.

انواع دوربین عکاسی؛ دوربین‌ گوشی‌های هوشمند

در آخرین بخش از معرفی انواع دوربین‌های عکاسی به رایج‌ترین و محبوب‌ترین آن‌ها میان عامه مردم می‌‌پردازیم. امروزه در هر خانه‌ای حداقل یک گوشی تلفن همراه هوشمند وجود دارد و شرکت‌های سازنده این محصولات تلاش می‌کنند حتی در سری‌های میان‌رده هم دوربین‌های باکیفیت و حرفه‌ای کار بگذارند.

تمامی این موبایل‌ها یک دوربین در پشت و یک دوربین تحت عنوان دوربین سلفی در جلو صفحه نمایش دارند و حتی سازندگان برخی از نمونه‌های جدیدتر چند لنز متفاوت برای افزایش کیفیت عکس و ثبت تصاویر به شیوه‌های مختلف در پشت صفحه نمایش تعبیه کرده‌اند.

کیفیت برخی از نمونه‌های این دوربین‌ها به حدی است که تشخیص تصاویر ثبت‌شده توسط آن‌ها از تصاویر ثبت‌شده توسط دوربین‌های DSLR سخت‌تر است؛ چرا که لنزهای حرفه‌ای‌تر به کمک نرم‌افزارها و سخت‌افزارهای گوشی موبایل به کیفیت DSLR برسند.

حتی برخی از آن‌ها قادر به ثبت تصویر با فرمت RAW هستند. تمامی این ویژگی باعث شده که بسیاری از افراد علاقه‌مند به عکاسی بتوانند از گوشی‌های هوشمند برای ثبت تصاویر مد نظرشان استفاده کنند.

در این مطلب با انواع دوربین‌های عکاسی موجود آشنا شدید. پر واضح است که شما می‌توانید با توجه به بودجه و هدفتان از عکاسی، دوربین مورد نظر خود را خریداری کنید.

منبع ++++

دوربین های Mirrorless چه هستند؟ و به چه شکل عمل می‌کنند؟

دوربین‌های بدون آینه یکی دیگر از انواع دوربین‌ عکاسی هستند که به دلیل وزن سبکشان بسیار مورد توجه عکاسان قرار می‌گیرند. دلیل سبک بودن وزن این دوربین‌ها حذف منظره‌یاب اپتیکی از آن‌ها است. در حقیقت دوربین‌های بدون آینه همان دوربین‌های DSLR هستند که منظره‌یابشان حذف شده و فاقد قابلیت منظره‌یابی اپتیکی هستند.

بزرگترین شرکت های تولید دوربین‌های dslr چه هستند؟

شرکت کنون و نیکون دو تولید‌کننده اصلی بسیار محبوب سری دوربین‌های DSLR هستند و البته شرکت سونی، پنتاکس، فوجی و سیگا هم تلاش‌هایی در این زمینه داشته‌اند.

دوربین های polaroid به چه شکل عمل می‌کنند؟

دوربین‌های عکاسی Polaroid یا فوری، همان‌طور که از نامشان پیدا است، می‌توانند در لحظه عکس ثبت‌شده را چاپ کنند.

امتیاز شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *