بابافت بلاگ

عکاسی صنایع غذایی

عکاسی صنایع غذایی

در کشور ما و دیگر کشورهای صنعتی جهان، صنایع مختلف فعالیت خود را در راستای بهبود زندگی مردم انجام می‌دهند و در این میان صنایع غذایی یکی از عمیق‌ترین ارتباط‌های ممکن را با مردم دارد. چرا که محصولات آن‌ها روزانه توسط مردم مصرف می‌شود و کمتر کسی را می‌شناسید که نام برندهای غذایی معروف کشور را نشناسد. این برندها تلاش می‌کنند علاوه بر تحویل دادن مواد غذایی در بالاترین سطح از استاندارد به مردم، فرایند انجام این پروسه را نشان دهند و در این بین از خط تولید، تجهیزات و تاسیسات فوق پیشرفته‌شان رونمایی کنند.

کار عکاس صنعتی و تبلیغاتی از این جا آغاز می‌شود. عکاس این حوزه باید بدانید عکاسی صنایع غذایی اهدافی دارد که بر اساس اصولی تحقق پیدا می‌کند. این اصول همان فاکتورهایی هستند که عکاسان صنعتی باید در پروژه‌هایشان به آن‌ها توجه کنند و کارشان را بر اساس آن‌ها انجام دهند. در ادامه قصد داریم مهم‌ترین این فاکتورها و اصول را برایتان شرح دهیم. با ما همراه باشید.

تصاویری که از صنایع غذایی منتشر می‌شود باید چه ویژگی‌هایی داشته‌باشد؟

شما به‌عنوان عکاس تیم تبلیغاتی یک مجموعه صنایع غذایی، باید تصاویری را به ثبت برسانید که بتواند این صنعت و تجهیزات آن را در کامل‌ترین حالت ممکن به مردم و سرمایه‌گذاران معرفی کند.

عکاسی صنایع غذایی
عکاسی صنایع غذایی

این هدف تنها با ایستادن مقابل سوژه و فشار دادن دکمه شاتر دوربین محقق نمی‌شود و شما باید بتوانید بر اساس یک سری اصول پذیرفته‌شده، خروجی نهایی پروژه خود را تحویل کارفرما دهید. اما این اصول شامل چه چیزهایی می‌شوند؟ اصلا تصاویر صنعتی و تبلیغاتی صنایع غذایی باید چگونه باشد؟ (با مطالعه عکاسی تبلیغاتی غذا اطلاعات خود را در مورد این حوزه عکاسی کامل کنید) عکس‌های صنایع غذایی باید:

زیاده‌گو نباشد

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که یک عکس تبلیغاتی و صنعتی خوب، خصوصا عکسی که در حوزه صنایع غذایی گرفته می‌شود، باید داشته‌باشد، این است که زیاده‌گو نباشد و به‌اندازه‌ترین شکل ممکن حرفش را بزند. زمانی که برای انجام یک پروژه عکاسی صنایع غذایی انتخاب می‌شوید، باید هدف کارفرما از انجام پروژه را دقیق و کامل در جلسات ابتدایی متوجه شوید و بر روی آن فوکوس کنید.

تمرکز شما باید به شکلی باشد که در نهایت تصاویرتان دچار غلو و زیاده‌گویی نشود. منظور از زیاده‌گویی در عکس چیست؟ مثلا اگر هدف کارفرما از انجام پروژه تبلیغاتی، معرفی محصول خاصی در زمینه آشپزی است، شما باید در طی انجام پروژه صد درصد تمرکز خود را روی معرفی محصول بگذارید و باعث نشوید با زیاده‌گویی آن محصول به گوشه رینگ فرستاده شود.

هدف شما دیده شدن یک محصول، غذا یا نوشیدنی خاص است. شما باید عناصر صحنه را به شکلی کنار هم ترکیب کنید که مخاطب در همان نگاه اول حواسش جلب سوژه اصلی شود، نه این که به مشاهده زرق و برق تصویر بپردازد. در ترکیب بندی در عکاسی غذا می‌توانید اطلاعات خوبی کسب کنید. البته که چیدمان صحنه عکاسی بسیار مهم است و باید زیبا باشد، اما عموما برای عکس‌های صنعتی و تبلیغاتی، همان قوانینی که برای دیگر انوع  عکس‌ها استفاده می‌شود، چندان کارایی ندارد.

شما باید بتوانید با لحن منحصربه‌فرد خودتان، بیشترین حرف‌ها را در مختصرترین صحنه‌ها بزنید و تصاویرتان را درگیر غلو و زیاده‌گویی نکنید. اگر به نمونه‌ کارهای موجود از عکاسی صنایع غذایی نگاهی بیندازید، متوجه می‌شوید که در آن‌ها سوژه اصلی مهم‌ترین بخش کادر است و تجهیزات دیگری مانند ظروف، ابزار، وسایل چوبی و رنگ‌ها در پس‌زمینه حضور دارند تا کمک کنند نگاه مخاطب به سوژه اصلی بیفتد. این مهم است که بدانید چه زمانی باید تمرکز خود را روی سوژه اصلی بگذارید و چه زمانی باید کمی فراتر از سوژه بروید.

بیشتر بخوانید: نورپردازی در عکاسی غذا؛ از شناخت نور تا بررسی تجهیزات نور

به جزییات مهم کار اشاره کند

یک عکس صنعتی خوب باید به جزییات مهم کار اشاره داشته‌باشد. شما قرار است با ثبت تصویر جزئیات کار را به مخاطب نشان دهید تا او بتواند کاملا از نقاط قوت و ضعف آن آگاه شود. خصوصا زمانی که دارید از صنایع و تجهیزات مربوط به حوزه غذا عکاسی می‌کنید. در این شرایط نشان دادن پیچیدگی‌های ریز تجهیزات و تاسیسات صنعتی به شدت می‌تواند بر روی مخاطبان اثر داشته‌باشد آن‌ها را به مشتری تبدیل کند.

تمرکز بر جزئیات در عکس‌ها به مشتری نشان می‌دهد برای آماده‌سازی این محصول چه تجهیزات پیچیده و تخصصی به کار گرفته شده است. بنابراین شما به‌عنوان عکاس حتی گاهی ممکن است مجبور شوید از لنزهای ماکرو برای عکاسی از صنایع غذایی استفاده کنید. اگر قرار باشد از غذاها، نوشیدنی‌ها و بستنی‌ها به‌عنوان نتیجه کار در کنار تجهیزات هم عکاسی کنید، پیشنهاد ما در برخی مواقع استفاده از لنزهای ماکرو است.

لنزهای ماکرو می‌توانند به زیبایی و دقت هر چه تمام‌تر تمام جزئیات موجود را نشان دهند و دقیقا تمرکز شما در عکس‌های صنعتی باید بر نشان دادن این جزئیات مهم و اساسی باشد. حتما به این نکته توجه کنید.

ابهت کار را نشان دهد

درست است که نشان دادن واقعیات و جزئیات در عکاسی از صنایع غذایی باید اولویت شما باشد، اما فراموش نکنید در قدم اول کار شما عکاسی تبلیغاتی است و باید مخاطب را به مشتری تبدیل کنید. یکی از تکنیک‌های انجام این کار خصوصا در حوزه صنایع و تجهیزات، نشان دادن ابهت محصول است. تصور کنید قرار است کاتالوگی از تجهیزات و تاسیسات کارخانه‌ای حوزه غذا را آماده کنید تا بر اساس آن بازاریابان بتوانند سرمایه‌گذاران را برای سرمایه‌گذاری و خریداران را برای خرید آن دستگاه قانع کنند.

یقینا اگر عکس شما بی‌روح باشد و نتواند آن‌طور که باید مخاطب را جذب خود کند، آن‌ها در کارشان موفق نخواهند بود و تمام پروژه یک مجموعه زمین خواهد خورد. چرا که تبلیغات، مهم‌ترین رکن گسترش یک بیزینس است و شما مسئولیت بسیار مهمی در این زمینه دارید. تجهیزات کارخانه‌ای عموما ابعاد بسیار بزرگی دارند و شما باید بتوانید بزرگی و ابهت این دستگاه‌ها را در عکستان نشان دهید. علاوه بر این تجهیزات، در صنایع غذایی و کارخانه‌ها عموما نیروی کار بسیار زیاد، ماشین‌های حمل کالای بزرگ و محیط وسیع و گسترده‌‌ای وجود دارد.

حتما در مورد زاویه‌بندی و فاصله درست و تاثیر آن بر نگاه مخاطب اطلاعاتی دارید. می‌دانید که یک زاویه‌بندی غیر اصولی چقدر می‌تواند ابعاد سوژه را تغییر دهد و آن را در چشم مخاطب کوچک نشان دهد. شما باید با تکیه بر مهارت و تجربه‌تان مناسب‌ترین زاویه برای عکاسی را انتخاب کنید و تصاویر خود را به ثبت برسانید.

اگر به کاتالوگ‌های بین‌المللی تجهیزات و تاسیسات کارخانه‌ای نگاهی بیندازید، می‌بینید که بسیاری از تصاویر از زاویه پایین گرفته شده است، به شکلی که دوربین نزدیک به سطح زمین قرار گرفته و از پایین تا بالای دستگاه را نشان می‌دهد. این زاویه باعث می‌شود محصول بزرگتر از چیزی که واقعا هست نشان داده شود و ابهتش کاملا در کادر نمایان باشد. اگر بدنبال ایده ها و تکنیک هایی هستید که تصاویر خاصی ثبت کنید، مطالعه ایده عکاسی غذا برای شما الزامیست!

یا در برخی دیگر از این عکس‌ها می‌بینید که عکاس با نگاه تیزبین خود یک شی یا حتی انسان را کنار این تاسیسات قرار داده است که تا مخاطب با مقایسه ابعاد این دو متوجه ابهت و بزرگی محصول شود. قطعا راهکارهای زیادی برای انجام این کار وجود دارد و این شما هستید که باید با خلاقیت خودتان بهترین تصمیم را بگیرید. وراکی است. بسیاری از تولیدکنند‌گان، شرکت‌ها، رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌ها برای جذب مخاطب و معرفی محصولات خود، به تبلیغات تصویری روی آورده‌اند. در آموزش عکاسی از غذا با بهترین تکنیک ها و نکات عکاسی از غذا آشنا شوید و در پروژه های خود از آن‌ها استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: قیمت عکاسی از غذا 

تصاویری که از صنایع غذایی منتشر می‌شود باید چه ویژگی‌هایی داشته‌باشد؟
تصاویری که از صنایع غذایی منتشر می‌شود باید چه ویژگی‌هایی داشته‌باشد؟

مبتنی بر مختصات سازمانی باشد

هر صنعتی که در کشور فعال است، برای خود، مختصات سازمانی مخصوصی دارد و عکس‌هایی که برای تبلیغات تجهیزات این صنعت ثبت می‌شود، باید کاملا مبتنی بر این مختصات باشد. صنعت غذایی در کشور ما در حقیقت بر پایه یک شبکه بسیار پیچیده و سرشار از جزئیات است که باید مواد غذایی مصرفی مردم را تامین کند و صنایع غذایی تمامی فعالیت‌هایی را شامل می‌شود که در مراحل مختلف تامین مواد غذایی مانند تهیه مواد اولیه، تبدیل، صدور گواهینامه، فرآوری، تولید، ترابری، پخش و نگهداری نقش دارد.

در هر کدام از این مراحل تجهیزات و تاسیساتی در کارخانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند که باید در حوزه تبلیغات جزئیات آن‌ها کاملا نشان داده شود و برای نشان دادن آن‌ها شما به‌عنوان عکاس نباید از چارچوب مختصات سازمانی که در حوزه صنایع غذایی وجود دارد، خارج شوید. نشان دادن ظرفیت‌ها، استانداردها و نتایج تنها بخشی از وظایف شما در این بخش است.

بیشتر بخوانید: آموزش عکاسی از غذا 

قابلیت انتشار انبوه و گسترده را داشته‌باشد
قابلیت انتشار انبوه و گسترده را داشته‌باشد

قابلیت انتشار انبوه و گسترده را داشته‌باشد

یکی دیگر از مهم‌ترین ویژگی‌های عکس‌هایی که از تجهیزات و صنایع غذایی گرفته می‌شود، این است که باید قابلیت انتشار انبوه را داشته‌باشد. این فاکتور را از چند منظر می‌توان بررسی کرد. یکی از این‌ها، قابلیت انتشار بر روی کاتالوگ تا بیلبوردهای سطح شهر است. این یعنی شما باید کاملا با قواعد اندازه‌گیری و رزولوشن تصاویر در ابعاد مختلف آشنا باشید.

زیرا مشخصا اگر بخواهید رزولوشن عکستان را در حد یک تصویر چند سانتی‌متری تنظیم نمایید، به هیچ عنوان نخواهید توانست آن را روی یک بیلبورد خیابانی چند متری چاپ کنید. بنابراین از همان شروع پروژه حواستان به تنظیم رزولوشن دوربینتان باشد. مسئله دیگر، قابلیت انتشار تصاویر از لحاظ اجتماعی است.

کارفرمای شما ممکن است تصاویر را صرفا برای چند کاتالوگ نیاز نداشته‌باشد و بخواهد آن‌ها را در رسانه ملی، روزنامه‌ها و حتی در سطح شهر پخش کند. چیدمان و ترکیب‌بندی تصاویر شما باید به گونه‌ای باشه که بتوانید آن را در معرض دید عموم بگذارید و مسائل قانونی و اخلاق گریبان‌گیر شما نشود.

بیشتر بخوانید: ترفندهای عکاسی از غذا  + لیست تجهیزات ضروری

با آحاد جامعه ارتباط داشته‌باشد

ویژگی مهم دیگر عکس‌های تبلیغاتی که از تجهیزات صنایع غذایی گرفته می‌شود، ارتباط درست و صحیح آن با آحاد جامعه است. کارفرما قصد دارد با نشان دادن این تصاویر به مردم، علاوه بر نشان دادن جزئیات و شیوه کار، بسیاری از مخاطبان را تبدیل به مشتری کند، بنابراین این مهم است که مردم، از هر قشری، بتوانند با تصاویر شما ارتباط برقرار کنند و به آن‌ها نگاهی گذرا و لحظه‌ای نداشته‌باشند.

این به خلاقیت شما بستگی دارد! اگر چه عکس‌های صنعتی باید بدون زرق و برق باشند، اما شما می‌توانید با خلاقیت خودتان اهمیت کارکرد این دستگاه‌ها در زندگی مردم عادی جامعه را نشان دهید. برای مثال عموم مردم نمی‌دانند در شرکت‌های لبنیاتی بزرگ کشور چه اتفاقی می‌افتد و چه تجهیزاتی وجود دارد.

عکاسان تیم تبلیغاتی شرکت‌های قدیمی و معتبر این حوزه مانند شرکت کاله و میهن، از وسایل و اکسسوری‌های موجود در مجموعه بابافت برای هر چه بهتر پیش بردن پروژه تبلیغاتی‌شان استفاده می‌کنند و اگر تبلیغات آن‌ها را دیده باشید، متوجه می‌شوید چقدر شکل استفاده از این اکسسوری‌ها خلاقانه و هوشمندانه است.

شما می‌توانید به‌عنوان عکاس مجموعه با خلاقیت، هوش و تجربه خودتان تصاویری را به ثبت برسانید که کارکرد این محصولات به شکل دقیق برای عامه مردم نمایان شود.

بتوان روی آن‌ها تبلیغات انجام داد

ویژگی مهم و اساسی دیگر، قابلیت انجام تبلیغات روی تصاویر است. همان‌طور که گفتیم، وظیفه اصلی عکس‌های صنعتی، فراهم کردن شرایطی برای تبلیغات روی آن محصول است. تصاویری که از صنایع غذایی و تجهیزات آن به ثبت می‌رسانید، باید قابلیت انجام تبلیغات گسترده را داشته‌باشد. در بخش پیشین از شرکت کاله و میهن صحبت کردیم که از محصولات مجموعه بابافت برای جذاب‌تر شدن تبلیغاتشان استفاده می‌کنند.

شما نیز می‌توانید به‌عنوان عکاس یک مجموعه از این نوع اکسسوری‌ها (اکسسوری عکاسی غذا) برای انجام پروژه‌های عکاسی خود استفاده کنید تا خروجی نهایی پروژه‌تان چیزی فراتر از یک عکس ساده و خشک باشد. این عرصه آن قدر از عکس‌ها و عکاسان حرفه‌ای اشباع شده است که تفاوت‌ها را همین خلاقیت‌های کوچک رقم می‌زند.

این تنها به خود شما بستگی دارد که بتوانید از هر ابزاری که در اختیار دارید، برای جذاب‌تر شدن تصاویرتان استفاده کنید، به نحوی که تیم تبلیغاتی مجموعه نیز بتوانند بر روی آن‌ها تبلیغات عمومی گسترده و حرفه‌ای انجام دهد.

بیشتر بخوانید: عکاسی غذا؛ آموزش صفر تا صد  از ایده تا اجرای عکاسی از غذا

عکاسی تبلیغاتی و صنعتی یکی از سخت‌ترین شاخه‌های عکاسی است
عکاسی تبلیغاتی و صنعتی یکی از سخت‌ترین شاخه‌های عکاسی است

کلام پایانی

عکاسی تبلیغاتی و صنعتی یکی از سخت‌ترین شاخه‌های عکاسی است و تیمی که پشت این ماجرا است، باید بتواند از نهایت توان خود جهت پیش برد اهداف شرکت استفاده کند. محصولات بیرون آمده از صنایع غذایی از آن جایی که با مردم و نیازهای آن‌ها ارتباط تنگاتنگی دارند، باید تبلیغات به بهترین شکل ممکن برایشان انجام شود. توصیه می‌کنیم اگر قصد دارید عکاسی از صنایع غذایی را شروع کنید، حتما به نکات گفته‌شده توجه داشته‌باشید.

سوالات متداول

تصاویری که از صنایع غذایی منتشر می‌شود باید چه ویژگی‌هایی داشته‌باشد؟

1. زیاده‌گو نباشد 2. به جزییات مهم کار اشاره کند 3. نشان دادن ابهت کار 4. مبتنی بر مختصات سازمانی باشد 5. قابلیت انتشار انبوه و گسترده را داشته‌باشد 6. با آحاد جامعه ارتباط داشته‌باشد 7. بتوان روی آن‌ها تبلیغات انجام داد

منظور از زیاده‌گویی در عکس چیست؟

منظور از زیاده‌گویی در عکس چیست؟ مثلا اگر هدف کارفرما از انجام پروژه تبلیغاتی، معرفی محصول خاصی در زمینه آشپزی است، شما باید در طی انجام پروژه صد درصد تمرکز خود را روی معرفی محصول بگذارید و باعث نشوید با زیاده‌گویی آن محصول به گوشه رینگ فرستاده شود. هدف شما دیده شدن یک محصول، غذا یا نوشیدنی خاص است. شما باید عناصر صحنه را به شکلی کنار هم ترکیب کنید که مخاطب در همان نگاه اول حواسش جلب سوژه اصلی شود، نه این که به مشاهده زرق و برق تصویر بپردازد.

امتیاز شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *