حتماً میدانید که عکاسی فقط به شکار لحظههای قشنگ و ژستهای خاص خلاصه نمیشود و میتوانید با آن درآمد خوبی داشته باشید. اما احتمالاً سوالی که ذهن شما را درگیر کرده، این است که بهطور دقیق درآمد عکاسی چقدر است؟ آیا این شغل میتواند به اندازهی کافی پولساز باشد که بهعنوان شغل اصلی به آن تکیه کنم؟ همانطور که میدانید عکاسی چند زیر شاخه دارد و وقتی صحبت از تعیین میزان درآمد میشود نمیتوان یک بازه کلی برای همه آنها مشخص کرد. به همین دلیل ما در این مقاله، قصد داریم پاسخ جامعی به این سوالها بدهیم و میزان درآمد عکاسان در شاخههای مختلف عکاسی را بررسی کنیم. همراه ما باشید تا تصویری روشن از درآمد عکاسی به دست آورید و ببینید که آیا این شغل رؤیایی، میتواند به یک منبع درآمد ایدهآل برای شما تبدیل شود یا خیر.
درآمد عکاسی تبلیغاتی
برای این که متوجه شویم در حوزه تبلیغات، درآمد عکاسی چقدر است؟ سراغ سایتهای کاریابی، فریلنسری و همینطور نرخ متداول آژانسهای تبلیغاتی برتر رفتیم.
درآمد عکاسی تبلیغاتی در سال 1403 اگر برای یک آژانس تبلیغاتی کار میکنید بهطور میانگین ماهانه بین 25 تا 45 میلیون تومان است که این مبلغ میتواند بسته به کوچک یا بزرگبودن شرکت تغییر کند.
اگر دوست دارید یک عکاس فریلنسر باشید، بهتر است بدانید برای پروژههای کوچک و همینطور عکاسهای کم بر اساس هر فریم یا شات محاسبه میشود و در موارد کمی یک قیمت کلی تعیین میشود. حداقل دستمزد در سال 1403 برای عکاسی تبلیغاتی هر شات 600 هزار تومان به بالا است و در صورتی که پروژه به تجهیزات مختلف مانند تجهیزات نوری نیاز داشته باشد؛ این مبلغ افزایش میابد.
بهطور کلی درآمد عکاس تبلیغاتی فریلنسر در ایران ماهانه بین 5 تا 25 میلیون تومان است.
در رابطه با درآمد عکاسی تبلیغاتی در مقاله بررسی پردرآمدترین شاخه عکاسی بهطور کامل توضیح دادیم با کلیک بر درآمد عکاسی تبلیغاتی، درمورد دنیای پررونق عکاسی تبلیغاتی و درآمدهای میلیونی آن اطلاعات بیشتری کسب کنید.
بعنوان عکاس تبلیغاتی، به پسزمینههای جذابی احتیاج پیدا خواهید کرد، در فروشگاه بک دراپ مدلهای مختلف بکدراپ را مشاهده کنید.
درآمد عکاسی مدلینگ
درست است که صنعت مد و فشن با تجمل و ارقام بالا شناخته میشود؛ اما این موضوع در مورد درآمد عکاسی مدلینگ هم صدق میکند؟ پاسخ این سوال به عوامل مختلفی از جمله سابقه و مهارت عکاس، نوع پروژه، محل کار و شهر محل زندگی بستگی دارد. حال با در نظرگرفتن همه این موارد، در شاخه مدلینگ درآمد عکاسی چقدر است؟
در سال 1403 درآمد یک عکاس با سابقه حداقل دو سال در حوزه مدلینگ از 15 تا 30 میلیون تومان است. در عکاسی مدلینگ، برخلاف عکاسی تبلیغاتی یا عکاسی محصول، معمولاً دستمزد بر اساس ساعات یا تعداد روز عکاسی محاسبه میشود و نه تعداد فریم یا شات.
حداقل دستمزد در پروژههای مختلف میتواند از ساعتی 1 میلیون تومان به بالا باشد. میانگین درآمد عکاسی مدلینگ بهصورت فریلنسری در ایران بین 3 تا 12 میلیون تومان در ماه است؛ اما این رقم با تلاش و پشتکار قابل افزایش است.
بیشتر بخوانید: درآمدزایی از عکاسی
درآمد عکاسی ودینگ
عکاسی عروسی، بدون شک یکی از شاخههای پردرآمد در حوزه عکاسی است. محبوبیت فراوان این نوع عکاسی، تنوع سوژهها (از جمله عکاسی عقد، فرمالیته، مراسم عروسی و …) و استفاده از تجهیزات حرفهای مانند هلیشات، این شغل را به گزینهای جذاب برای بسیاری از عکاسان تبدیل کرده است. اما برای عکاسی عروسی دقیقاً درآمد عکاسی چقدر است؟
پاسخ به این سوال به عوامل مختلفی مانند شهر و شهرت عکاس، فضای عکاسی، نوع پروژه، پکیجهای ارائه شده و … بستگی دارد. با این حال، بر اساس آمار موجود در سایتهای کاریابی، فریلنسینگ و نرخهای آتلیهها، میتوان گفت:
درآمد عکاسی ودینگ برای هر عکاس ماهانه از 8 تا 25 میلیون تومان است.
اگر پروژه عکاسی را بهصورت ساعتی انجام دهید؛ دستمزد شما از ساعتی 5 میلیون تومان به بالا محاسبه میشود.
همچنین اگر بهعنوان یک عکاس فریلنسر برای جشنها فعالیت میکنید؛ میتوانید ماهانه 5 الی 15 میلیون تومان درآمد داشته باشید.
توجه داشته باشید، در اکثر مواقع قیمت، پکیجها از دستمزد یک پروژه ساعتی یا عکاس فریلنس بیشتر است. دلیل این امر، ارائه خدمات کاملتر در قالب پکیجها (شامل عکاسی در چندین مراسم، آلبوم عکس، فیلم و …) و همچنین همکاری چندین عکاس با تجهیزات مختلف در هر پروژه است. فراموش نکنید رقابت در این شاخه بالا است؛ بنابراین برای موفقیت، نیاز به تلاش، پشتکار، خلاقیت و ارائه خدمات باکیفیت است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد درآمد عکاسی پرتره و پرتره عروس و داماد بر درآمد عکاسی پرتره کلیک کنید.
درآمد عکاسی محصول
تعیین درآمد دقیق در عکاسی محصول، کمی پیچیدهتر از سایر شاخههای عکاسی است. چرا که عوامل متعددی در کنار زمان صرف شده توسط عکاس، بر دستمزد نهایی تاثیر میگذارند. این عوامل شامل موارد زیر میشوند:
عامل | توضیحات |
---|---|
اندازه محصول | عکاسی از محصولات بزرگتر، به زمان، تجهیزات و مهارت بیشتری نیاز دارد و به طبع دستمزد بالاتری نیز خواهد داشت. |
ارزش محصول | هر چه ارزش محصول بیشتر باشد، عکاس نیز برای ثبت دقیق و باکیفیت آن، دستمزد بیشتری دریافت میکند. |
جزئیات و دقت | محصولاتی که نیاز به ظرافت و دقت بیشتری در عکاسی دارند، به صرف زمان و تلاش بیشتری از جانب عکاس نیاز دارند و به طبع آن، دستمزد بالاتری نیز به همراه خواهند داشت. |
با در نظر گرفتن این فاکتورها، میانگین درآمد ماهانه عکاسی محصول در ایران، در سال 1403، بین 8 تا 40 میلیون تومان متغیر خواهد بود. در حالت فریلنس نیز، عکاسان محصولی که با کسب و کارهای کوچک همکاری میکنند، به طور متوسط ماهانه بین 4 تا 15 میلیون تومان درآمد خواهند داشت.
توجه داشته باشید که عکاسی محصول یا عکاسی صنعتی (درآمد در عکاسی صنعتی) بهصورت هر شات نیز قابل محاسبه است. بهعنوان مثال برای عکاسی محصول از لوازم آرایشی از حداقل هر شات 500 هزارتومان تا محصولات با ارزشتر مانند جواهرات از 900 هزار تومان به بالا انجام میشود؛ همچنین اگر در پروژه به تجهیزات مختلف مانند تجهیزات نوری نیاز باشد این مبالغ اضافه افزایش میابد. در درآمد عکاسی محصول اطلاعات بیشتری کسب خواهید کرد.
سخن پایانی
در هرکجای دنیا که باشید دستمزد عکاسان به عوامل مختلفی بستگی دارد. اولین عامل، سابقه و تجربه است؛ عکاسان باتجربه و با سابقه، دستمزد بیشتری نسبت به عکاسان تازه کار دریافت میکنند. همچنین اگر مهارت و تخصص بیشتری داشته باشند درآمدشان نیز افزایش میابد. مثلاً عکاسانی که در یک شاخه خاص مثل عکاسی تبلیغاتی یا عکاسی عروسی تخصص دارند، معمولاً دستمزد بیشتری نسبت به عکاسان عمومی دریافت میکنند.
اگرچه تجربه در هر شغلی ارزشمند است، اما در عکاسی، مهارت و نمونه کار قوی میتوانند نقشی تعیینکننده در جبران کمبود تجربه و کسب درآمد قابلتوجه داشته باشند. یک عکاس با نمونه کارهای باکیفیت و متقاعد کننده، توانایی اثبات مهارت و تخصص خود را به مشتریان دارد و میتواند اعتماد و احترام آنها را جلب کند. این اعتماد، زمینهای مناسب برای مذاکره در مورد دستمزد و دریافت نرخهای رقابتی فراهم میکند.
علاوه بر مهارت و نمونه کار، محل سکونت عکاس نیز میتواند بر میزان درآمد او تاثیر بگذارد. در شهرهای بزرگتر به دلیل تقاضای بیشتر برای خدمات عکاسی و همچنین سطح زندگی بالاتر، دستمزد عکاسان نیز به طور متوسط بالاتر است.
برای عکاسانی که به عنوان عضو تیم در آژانسهای تبلیغاتی فعالیت میکنند، میانگین ماهانه بین 25 تا 45 میلیون تومان است، که به میزان پروژهها و اندازه شرکت بستگی دارد.
برای عکاسان با سابقه حداقل دو سال، میانگین درآمد ماهانه از 15 تا 30 میلیون تومان است، که بستگی به ساعات یا روزهای کاری دارد.
میانگین درآمد ماهانه برای عکاسان ودینگ بین 8 تا 25 میلیون تومان است، که میتواند بسته به نوع پروژه و ساعات کاری متغیر باشد.
میانگین درآمد ماهانه برای عکاسان محصولی در ایران، بین 8 تا 40 میلیون تومان است، که این مبلغ بسته به اندازه، ارزش و جزئیات محصولات مختلف متغیر است.