بابافت بلاگ

آموزش عکاسی مدلینگ

آموزش عکاسی مدلینگ

عکاسی از مدلینگ یکی از حرفه‌های جذاب و پول‌ساز است که برای یادگیری و تسلط به آن، آموزش‌ها و نکات ریز و درشت زیادی وجود دارد. عده‌ای فکر می‌کنند که داشتن یک دوربین و لوازم ضروری عکاسی، برای تبدیل‌شدن به یک عکاس حرفه‌ای درزمینهٔ مدلینگ کافی است. اگر بپرسید که مهم‌ترین عامل برای حرفه‌ای شدن در این زمینه کدام است؟ داشتن ایده‌های متنوع، خلاقیت، شوق‌وذوق درونی و پشتکار فراوان را نام می‌بریم. همه عکاسانی که درزمینهٔ عکاسی کسب درآمد می‌کنند، حتماً حرفه‌ای نیستند و صرفاً به دلیل داشتن دوربین خوب یا وسایل ضروری عکاسی، طرفدارانی پیداکرده‌اند. در مقاله آموزش عکاسی مدلینگ از صفر تا صد آموزش‌های لازم برای یادگیری این سبک عکاسی را در اختیار شما قرار می‌دهیم تا به یک عکاس بی‌رقیب تبدیل شوید.

کدام عکاس‌ها واقعاً حرفه‌ای هستند؟

تصور شما به‌عنوان کسی که به عکاسی علاقه‌مند است، درباره حرفه‌ای‌بودن یک عکاس چیست؟ متأسفانه امروزه بیشتر افراد، فقط کسانی را درزمینهٔ عکاسی حرفه‌ای می‌دانند که از حرفه خود بتوانند پول دربیاورند و کارشان پول‌ساز باشد. افرادی که سرمایه اولیه بالایی دارند و می‌توانند تجهیزات و دوربین‌های گران‌قیمتی تهیه کنند و در کنار آن از مدل‌های سرشناس برای عکاسی استفاده کنند، همیشه در معرض توجه قرار دارند. چون از طرفی مشتری‌های زیادی دارند و از طرف دیگر درآمد بالایی از کار خود به دست می‌آورند؛ اما عکاس حرفه‌ای چه کسی است؟

عکاسان حرفه‌ای برای یادگیری و آموزش، هر منبعی را مورداستفاده قرار می‌دهند و معتقدند که حرفه‌ای‌شدن پروسه‌ای است که آموختن در آن هیچ‌وقت متوقف نمی‌شود. آموزش عکاسی مدلینگ، یکی از حوزه‌های عکاسی است که رقابت در آن به‌وضوح دیده می‌شود و برای پیشرفت در این حوزه، منابع بی‌شماری وجود دارند که باید آن‌ها را یاد بگیرید. اگر به این رشته از عکاسی علاقه‌مند هستید، باید بگویم که راه پرپیچ‌وخم اما مطمئنی را برای دیده شدن در حوزه عکاسی و تبدیل‌شدن به یک عکاس فوق‌العاده انتخاب کرده‌اید.

اولین قدم برای موفقیت در حوزه عکاسی مدلینگ

اگر پیش‌ازاین برای پیشرفت در حوزه عکاسی از کسی که عکاسی را بدون هیچ آموزش تئوری آموخته است مشورت گرفته‌اید، بهتر است مطالبی که میدانید را فراموش کنید. واقعیت این است که آموزش عکاسی مدلینگ و دیگر حوزه‌های عکاسی، نیازمند یادگیری و آموزش از دو طریق اصلی و چند طریق کمکی است. در ادامه تمام آموزش‌هایی که شما برای تبدیل‌شدن به عکاس برتر شهر خود نیاز دارید را بیان کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید: عکاسی مدلینگ چیست؟ راهنمای کامل عکاسی و نورپردازی مدلینگ

اولین قدم برای موفقیت در حوزه عکاسی مدلینگ
اولین قدم برای موفقیت در حوزه عکاسی مدلینگ

آموزش‌های تئوری

آموزش‌های تئوری در حوزه عکاسی، شامل تمامی آموزش‌ها در قالب کلاس‌های درسی، جلسات آموزشی، کتاب‌های مفهومی عکاسی، جزوات استادهای عکاسی و تمام یادداشت برداری‌هایی است که ممکن است خواندن آن‌ها به شما در بهترشدن در حرفه‌تان کمک کند. خیلی از علاقه‌مندان به عکاسی این سؤال را مدام از خود می‌پرسند که آیا رفتن به دانشگاه و گرفتن مدرک درسی، ما را حرفه‌ای‌تر می‌کند؟ یا شرکت در دوره‌های آموزشی اساتید برتر در این حرفه؟ قصد ندارم که قاطعانه نظر بدهم که کدام روش بیشترین بازدهی را روی شما خواهد داشت؛ اما می‌توانم با اطمینان بگویم که اگر واقعاً مشتاق آموزش باشید، هیچ تفاوتی ندارد که آموزش‌ها را از کجا و چگونه دریافت می‌کنید؛ بلکه شما با ورود به دریای عمیق عکاسی، بامطالعه منابع، بیشتر و بیشتر به عمق این حرفه پی می‌برید.

اگر احساس می‌کنید که برایتان بهتر است وارد دانشگاه شوید، حتماً این کار را انجام دهید؛ و اگر راحت‌تر هستید که خودتان در جستجوی مطالب آموزشی باشید، تک‌تک مطالب سایت‌ها را مطالعه کنید و همه دوره‌های آموزشی را تهیه کنید. این کار قطعاً به پیشرفت شما می‌انجامد.

آموزش‌های عملی

این قسمت از آموزش‌ها تا حدود بسیار زیادی به میزان فعالیت شما برمی‌گردد. در اصل، آموزش‌های عملی پس از عکاسیِ شما از سوژه‌های مختلف به دست می‌آیند. اگر آموزش‌های تئوری را کامل پشت سر گذاشته‌اید و احساس می‌کنید که آمادگی عکاسی در شما ایجادشده است، به خیابان‌ها بروید و از هر سوژه‌ای که ارزش عکاسی دارد عکس بگیرید.

تلاش کنید در تورها و اردوهایی که برای عکاسان ترتیب می‌دهند، شرکت کنید. به طبیعت بروید و از مدل‌های زنده و غیرزنده عکس بگیرید. شاید فکر کنید که این کارها بی‌ارتباط با آموزش عکاسی از مدلینگ است. درحالی‌که شما هر قدم که در مسیر عکاسی بردارید، در همه حوزه‌ها پیشرفت خواهید کرد. به نمایشگاه‌های عکاسی بروید و در آنجا از تجارب عکاسان بزرگ استفاده کنید و نمونه کارهای عکاسان برجسته دنیا را ببینید و تلاش کنید از آن‌ها الگوبرداری کنید. این به این معنا نیست که شما به دنبال منبعی برای تقلید باشید؛ بلکه به شما کمک می‌کند استعدادهای درونی‌تان را با ایده‌های خلاقانه‌تر پرورش دهید. این‌ها مواردی هستند که برای رشد در حوزه عکاسی، لازم و ضروری‌اند.

آموزش‌های دیگری در قالب ورزش‌هایی برای باز شدن ذهن، ایده‌پردازی، شناسایی رنگ، بررسی سوژه و کارشناسی عکاسی به شما می‌دهند که یادگیری آن‌ها در حرفه‌ای‌شدن شما تأثیر بسزایی دارد.

ناگفته‌های آموزش عکاسی مدلینگ

اکثر عکاس‌ها، چیز زیادی از مدل‌های عکاسی خود نمی‌خواهند و به تجربه مدل‌ها اعتماد می‌کنند. فرقی ندارد که سوژه شما یک خواننده مشهور است یا یک بازیگر سرشناس! آن‌ها به‌اندازه شما با زبان دوربین آشنایی ندارند. باید اطلاعات جامعی از ژست‌های مناسب، پس‌زمینه مناسب و به‌طورکلی شرایط عکس‌برداری صحیح در دست داشته باشید.

بیشتر بخوانید: آموزش عکاسی ورزشی

ناگفته‌های عکاسی مدلینگ
ناگفته‌های آموزش عکاسی مدلینگ

نکته مهم دیگری که در اکثر دوره‌های آموزش عکاسی ناگفته می‌ماند، بررسی و آنالیز عملکردِ مدل انسانی در شرایط متفاوت است. ممکن است شما برای یک مجله مد از مدل خود عکس بگیرید. شاید گاهی اوقات برای صفحه شخصی مدلتان تولید محتوای ویدیویی کنید یا از مدلی برای صفحه وب‌سایت عکس‌برداری کنید. آیا چیزی از ترفندهای عکاسی برای شرایط مختلف بلد هستید؟ در ادامه با این نکات آشنا خواهید شد.

یادگیری زبان بدن مدلینگ

شاید به‌نظر سخت بیاید که از سوژه متحرک و زنده عکس بگیرید. شگفت‌زده می‌شوید اگر بدانید، عکس‌برداری از مدل زنده کار شما را چندین و چند برابر راحت‌تر می‌کند! تجارب عکاسی خود به‌صورت عملی و تئوری را کناره هم بگذارید و همه یادگیری‌هایتان را از ژست زیبا و اصولی روی مدل انسانی پیاده کنید. ممکن است نکات آموزشی ریز و درشت زیادی در این زمینه خوانده باشید که چگونه بهترین ژست را برای مدل خود بیابید.

نکته مهم این است که هدف عکس‌برداری، مکان عکس‌برداری و حتی زمان عکس‌برداری از مدلینگ، همیشه به یک حالت خاص و ثابت نیست و بهترین راهکار برای یادگیری زبان بدن مدلتان، دنبال کردن ذوق خود در لحظه عکاسی در کنار فراگیری آموزش‌های پی‌درپی و بروز است.

عنصر زبان بدنتوضیحاتنکات
حالت بدنحالت بدن شما می تواند چیزهای زیادی در مورد اعتماد به نفس، خلق و خو و نگرش شما به بیننده بگوید.* شانه های خود را به عقب و پایین نگه دارید و سینه خود را به جلو فشار دهید تا اعتماد به نفس خود را نشان دهید. * برای نشان دادن علاقه و درگیر بودن، به سمت دوربین یا سوژه خود خم شوید. * از حالت خمیده یا قوز کرده خودداری کنید که می تواند نشان دهنده بی حوصلگی یا عدم اعتماد به نفس باشد.
ژستژست های شما می تواند برای بیان احساسات، داستان گفتن یا تاکید بر یک نقطه خاص استفاده شود.* از ژست های باز و دعوت کننده مانند بازوهای کشیده شده به پهلو استفاده کنید. * از ژست های بسته مانند بازوهای ضربدری روی سینه خودداری کنید که می تواند نشان دهنده عدم انعطاف پذیری یا خصومت باشد. * از ژست های ظریف مانند لمس موها یا صورت خود برای افزودن علاقه و شخصیت به عکس های خود استفاده کنید.
بیان چهرهبیان چهره شما قوی ترین ابزار شما برای برقراری ارتباط با بیننده است.* لبخندی طبیعی و صمیمی داشته باشید تا خوش بین و قابل دسترس به نظر برسید. * برای نشان دادن احساسات مختلف مانند شادی، غم، عصبانیت یا تعجب از ابروها و چشمان خود استفاده کنید. * از حالت چهره خنثی یا بی احساس خودداری کنید که می تواند نشان دهنده بی حوصلگی یا عدم علاقه باشد.
ارتباط چشمیتماس چشمی قوی می تواند اعتماد به نفس، علاقه و صداقت را نشان دهد.* مستقیماً به دوربین یا سوژه خود نگاه کنید تا ارتباط برقرار کنید. * از تماس چشمی طولانی مدت خودداری کنید که می تواند باعث ناراحتی یا پرخاشگری شود. * از تماس چشمی متناوب برای حفظ توجه بیننده استفاده کنید.
حرکتحرکت شما می تواند به عکس های شما جان و پویایی ببخشد.* هنگام ژست گرفتن یا حرکت در اطراف مجموعه، از حرکات روان و طبیعی استفاده کنید. * از حرکات ناگهانی یا تکان دهنده خودداری کنید که می تواند باعث ناراحتی بیننده شود. * از حرکت برای تاکید بر یک نقطه خاص یا هدایت چشم بیننده استفاده کنید.
یادگیری زبان بدن مدلینگ

آموزشی برای ایجاد ارتباط میان دوربین و مدل عکاسی

منتظر نشوید که مدل، ژست موردنظر شما را اجرا کند و شما در حین این آزمون‌ و خطای او فقط مشغول عکس‌گرفتن باشید. با این کار تنها زمان باارزش خود را از دست می‌دهید. هرلحظه از او خواسته تازه‌ای داشته باشید و بگویید که با این ژست، دوربین او را زیباتر نشان می‌دهد.

اصلاً فراموش نکنید که عکس‌ها را در حین کار به مدل عکاسی‌تان نشان دهید. شاید به‌نظر شما صرفاً برای مدل سرگرم‌کننده باشد که هر دقیقه عکسش را نشانش دهید و واکنش منفی یا مثبت او را ببینید؛ اما فکرش را هم نمی‌توانید بکنید که با این کار چقدر در زمان صرفه‌جویی کرده‌اید و عملکرد خود را ارتقا داده‌اید. برایان سؤال است که چرا؟ جواب واضح است! هرکس بهتر از شخص دیگری ژست زیبا و بی‌نقص خود را حفظ است و شاید با انجام این کار، او تشخیص دهد که کدام ژست می‌تواند زیبایی صورت، اندام و به‌طورکلی عکسش را بالاتر ببرد.

نکات کلیدی عکاسی از اعضای بدن

یکی از مهم‌ترین نکات آموزش عکاسی مدلینگ، مجموعه آموزش‌های عکاسی از بدن مدلینگ به‌عنوان سلاح اصلی عکاس است. در ادامه به شما آموزش می‌دهیم که دقیقاً چه نکاتی را باید در این زمینه رعایت کنید.

بیشتر بخوانید: ژست عکاسی مدلینگ؛ اصول و نکات و ایده‌های جذاب مدلینگ

نکات کلیدی عکاسی از اعضای بدن
نکات کلیدی عکاسی از اعضای بدن
  1. نکته اول به تکی یا دسته‌جمعی بودن عکس برمی‌گردد. اگر به‌صورت تکی از مدل خود عکاسی می‌کنید، اعضای بدن در این عکس برجسته‌تر دیده می‌شوند؛ بنابراین بهتر است به جزئیات توجه کنید و تمام نقاط بدن مدل را قبل از عکاسی تنظیم کنید. برای عکاسی از مدل به‌صورت تکی، بهتر است در فضای باز و پس‌زمینه‌های طراحی‌شده عکس بگیرید. اگر هدف شما گرفتن عکس‌های دسته‌جمعی است که تعداد بالایی سوژه عکاسی دارد، در این حالت باید توجه بیشتری به فرم کلی عکس شود و اجزای ریز و جزئیات بدن اهمیت کمتری دارند. تلاش کنید در عکس‌های دسته‌جمعی، آنچه در انتها بی‌نقص از آب درمی‌آید صورت سوژه‌های عکاسی باشد. البته فراموش نکنید که زمینه عکس‌های دسته‌جمعی باید طرح‌هایی ساده و یک رنگ باشد که حواس‌پرتی‌ها را به حداقل برساند و به پیچیدگی عکس نیفزاید.
  2. توجه به جزئیات لباس مدل، بسیار مهم است. اگر قرار است برای یک مجموعه تولیدکننده لباس زنانه از یکی از لباس‌ها در تن یک مدل خانم عکس‌برداری کنید، کارتان بسیار ریز و پر از جزئیات است. مواظب باشید که هنگام عکاسی، آستین‌ها، یقه‌های لباس، خط دوخت، دکمه‌ها و همه جزئیات لباس در بهترین حالت خود قرار داشته باشند. اگر حس می‌کنید با یک لباس نباید به‌صورت تمام‌قد از مدل خود عکس بگیرید، بهتر است عکس را برش دهید؛ اما مواظب باشید که برش‌دادن عکس‌ها قوانین مربوط به خود را دارد که باید حتماً آن‌ها را رعایت کنید. ازجمله قوانین مهم برش عکس در آموزش عکاسی مدلینگ، عدم برش مفاصل است. این یعنی بهتر است عکس را در محل قرارگیری زانو، آرنج، کمر و… برش ندهید. در این صورت عکس ناقص می‌شود. همچنین می‌توانید از قانون یک‌سوم برای برش عکس استفاده کنید. قانون یک‌سوم به این شکل است که شما عکس را به سه بخش تقسیم می‌کنید و بخشی که قسمت اعظم بدن سوژه عکاسی در آن قرار دارد را به‌عنوان بخش اصلی نگه‌داشته و دو قسمت دیگر را در صورت عدم ایجاد نقص در عکس برش می‌دهید. گاهی یک برش حرفه‌ای می‌تواند عکس را چندین و چند برابر زیبا و تأثیرگذار کند؛ اما به شرطی که اصولی و دقیق انجام‌شده باشد.
  3. توجه به فرم صورت، یکی از اصلی‌ترین بخش‌های عکاسی از اعضای بدن است. صورت در مرکز توجه قرار دارد و حال و هوای اصلی عکس را تعیین می‌کند. اکثر عکاس‌ها فکر می‌کنند که همکاری با مدلی که صورتی زیبا و آراسته داشته باشد، بخش اصلی کار است؛ اما این به‌نوعی از زیر کار دررفتن برای عکاس‌ها محسوب می‌شود. چراکه وظیفه یک عکاس تذکرات مداوم و پیشنهادهای ژست حرفه‌ای به مدل برای تنظیم فرم صورت هنگام عکاسی است. عکاس باید چند دقیقه یک‌بار فرم جدیدی به و نیمرخ و لبخند و حتی طرز صحیح اخم کردن مدل دهد.

مطالبی که در بالا خواندید، قسمت‌هایی از تذکرات عکاسی از بدن است؛ اما علاوه‌بر این موارد، نکات دیگری در رابطه با تنظیم زاویه عکاسی و کار با دوربین وجود دارد که باید به‌عنوان بخشی از دوره‌های آموزش آن‌ها را گذرانده باشید که بتوانید با نکاتی که در این مقاله خواندید، نتیجه نهایی را بی‌نقص انجام دهید.

کاربردی‌ترین ترفندها در آموزش عکاسی مدلینگ

اگر دوره‌های آموزش عکاسی را گذرانده‌اید و قصد دارید شروع به عکاسی از مدل انسانی و به‌اصطلاح مدل زنده کنید، علاوه‌بر یک دوربین خوب و مقداری اطلاعات عکاسی، به ترفندهایی فوق‌العاده به‌عنوان پلی برای پیشرفت سریع نیاز دارید. در ادامه تعدادی از این نکات را آموزش داده‌ایم که با خواندن آن‌ها می‌توانید مانند یک عکاس حرفه‌ای به دنیای عکاسی نگاه کنید.

بیشتر بخوانید: آموزش ژست عکاسی خیابانی

کاربردی‌ترین ترفندهای عکاسی مدلینگ
کاربردی‌ترین ترفندها در آموزش عکاسی مدلینگ

تأثیر رنگ در دنیای عکاسی

رنگ‌ها اصلی‌ترین منعکس‌کننده‌های حال و هوای عکس هستند. ازجمله اطلاعاتی که باید یک عکاس داشته باشد، به‌کارگیری رنگ مناسب و متناسب با فضای عکاسی است. اگر نمی‌دانید که این تناسب را باید بین چه اجزایی ایجاد کنید، بهتر است بدانید رنگ‌هایی که به کار می‌برید ممکن است وضعیت عکس را سرد یا گرم کنند و زمان عکس را به فصل‌های متفاوت و ساعت‌های متفاوت شبانه‌روز ببرند.

بعضی از عکس‌ها با به‌کارگیری رنگ‌های سرد، حال و هوای زمستانی پیدا می‌کنند و بعضی دیگر با به‌کارگیری رنگ‌های تیره، حال و هوای عکاسی در شب را به بیننده منتقل می‌کنند. شما باید به‌عنوان یک عکاس، رنگ‌های تابستانی، زمستانی، بهاره و پاییزی را بشناسید و آن‌ها را به زیبایی تمام به کار ببرید. جالب است بدانید عکس‌ها می‌توانند منعکس‌کننده غم و اندوه، شادی و نشاط، امید یا ناامیدی باشند.

تأثیر نور در کیفیت عکس

شاید برایتان جالب باشد که بدانید باکیفیت بودن عکس حتماً در وجود نور بالا و وضوح کامل نیست. برخی اوقات نور کمتر و وضوح پایین، عکس باکیفیت‌تری به ما می‌دهد. ترفندهایی که امروزه اکثر عکاس‌های برجسته دنیا برای عکاس از آن استفاده می‌کنند، برجسته کردن یک نقطه از عکس و بی‌اهمیت نشان‌دادن برخی دیگر از نقاط عکس توسط بازی با نور است. برای انجام این کار ابتدا عکسی معمولی با نور مناسب از مدل خود بگیرید.

در ادامه نواحی خاصی از عکس را که قصد دارید توجه کمتری به آن‌ها شود را با دست‌کاری تنظیمات عکس، تیره کنید. در انتها قسمتی از عکس را که از همه نواحی برایتان اهمیت بیشتری دارد، روشن‌تر از تمامی قسمت‌های دیگر کنید. نتیجه کار یک عکس با ترفندهای جدید را نمایش می‌دهد.

به‌کارگیری پس‌زمینه‌های حاوی محتوای متنی

اکثر عکاس‌ها درگذشته، پس‌زمینه‌هایی که حاوی نوشته، اسم برند و تبلیغ باشند را در عکس قرار نمی‌دادند و در انتها، لوگوی کار را روی عکس پیاده می‌کردند؛ اما امروزه در عکاسی مدرن، از پس‌زمینه‌هایی حاوی نوشته‌های دلخواه استفاده می‌شود. توجه داشته باشید که استفاده از پس‌زمینه‌های نوشته‌شده، بسیار حساس است و باید با خلاقیت همراه شود.

اصلی‌ترین نکته‌ای که در این زمینه باید رعایت کنید، این است که اگر از عکس‌های دسته‌جمعی و شلوغ برای به کار بردن پس‌زمینه نوشته‌شده استفاده می‌کنید، بهتر است نوشته‌ها بسیار کوتاه و دارای فونت بزرگی باشند تا دیده شوند. همچنین اگر قصد دارید که نوشته پس‌زمینه بیشتر از باقی اجزای عکس در معرض توجه باشد، باید قید عکس‌های تمام‌قد از مدل خود را بزنید و با تقسیم کردن عکس به دو قسمت، توجه مخاطب را به نوشته پس‌زمینه نیز جلب کنید و قسمتی از بدنِ سوژه عکاسی را به‌دلخواه برش دهید.

این مطالب تنها فهرست کوچکی از نکاتی است که شما را حرفه‌ای می‌کند. عکاسی حرفه‌ای است که می‌توان چشمه‌ای از همه هنرها در آن به کار برد. از دیگر هنرهایی که حتی فکرش را هم نمی‌کنید که در عکاسی به آن نیاز داشته باشید، نحوه قرارگیری صحیح همه اعضای بدن در عکس است که از رموز موفقیت در عکاسی به شمار می‌رود. اینکه دست‌ها، شانه‌ها، پاها و دیگر اعضای بدن در حالت نرمال و صحیح قرار بگیرند، دانش خاصی را می‌طلبد که در ادامه به شما آموزش می‌دهیم.

یافتن بهترین حالت قرارگیری اعضای بدن در عکاسی

ژست‌های تکراری یا ژست‌های ناقص، زیباترین لباس‌ها و شیک‌ترین جواهرات را آن‌چنان‌که باید نمایش نمی‌دهد. برای عکس‌هایی که هدف اصلی آن نمایش دادن لباس است، ژست مناسب مدل، اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر ایده جدید و خلاقانه‌ای برای ژست حرفه‌ای ندارید جدول زیر را مطالعه کنید.

ژستتوضیحاتنکات
1. ایستادن سادهاین یک ژست کلاسیک و همه کاره است که می توان از آن برای انواع مختلف عکس ها استفاده کرد. برای انجام این کار، صاف بایستید، شانه های خود را به عقب و پایین نگه دارید و کمی وزن خود را به یک پا منتقل کنید.* بازوهای خود را در کنار خود یا روی باسن خود قرار دهید. * برای ایجاد تنوع، می توانید کمی خم شوید یا یک پا را به جلو بگذارید. * از حالت خمیده یا قوز کرده خودداری کنید.
2. متقاطع شدن پاهااین ژست می تواند به شما کمک کند تا ظاهری بلندتر و لاغرتر داشته باشید. برای انجام این کار، یک پا را در مقابل پای دیگر قرار دهید و زانوی پای جلویی را کمی خم کنید.* بازوهای خود را در کنار خود یا روی باسن خود قرار دهید. * می توانید کمی به سمت دوربین خم شوید تا علاقه ایجاد کنید. * از قوز کردن یا خم شدن بیش از حد خودداری کنید.
3. دست روی باسناین ژست می تواند به شما کمک کند تا ظاهری مطمئن و قدرتمند داشته باشید. برای انجام این کار، یک دست را روی باسن خود قرار دهید و دست دیگر را در کنار خود یا روی باسن خود قرار دهید.* شانه های خود را به عقب و پایین نگه دارید و سینه خود را به جلو فشار دهید. * برای ایجاد تنوع، می توانید به سمت دوربین نگاه کنید یا از روی شانه خود نگاه کنید. * از قوز کردن یا خم شدن بیش از حد خودداری کنید.
4. دست در جیباین ژست می تواند به شما کمک کند تا ظاهری راحت و غیررسمی داشته باشید. برای انجام این کار، یک دست را در جیب خود قرار دهید و دست دیگر را در کنار خود یا روی باسن خود قرار دهید.* شانه های خود را به عقب و پایین نگه دارید و سینه خود را به جلو فشار دهید. * می توانید کمی خم شوید یا یک پا را به جلو بگذارید تا علاقه ایجاد کنید. * از قوز کردن یا خم شدن بیش از حد خودداری کنید.
5. نشستنژست های مختلفی برای نشستن وجود دارد که می توانید از آنها برای ایجاد ظاهری متفاوت استفاده کنید. برای یک ژست کلاسیک، صاف بنشینید، پاها را به هم جفت کنید و دست ها را روی ران خود قرار دهید. برای ظاهری غیررسمی تر، می توانید پاهای خود را ضربدری کنید یا زانوهای خود را خم کنید.* شانه های خود را به عقب و پایین نگه دارید و کمر خود را صاف نگه دارید. * برای ایجاد تنوع، می توانید به سمت دوربین نگاه کنید یا از روی شانه خود نگاه کنید. * از قوز کردن یا خم شدن بیش از حد خودداری کنید.
6. زانو زدنژست زانو زدن می تواند به شما کمک کند تا ظاهری بازیگوش و زنانه داشته باشید. برای انجام این کار، روی یک زانو بنشینید و پای دیگر را در کنار خود دراز کنید.* شانه های خود را به عقب و پایین نگه دارید و کمر خود را صاف نگه دارید. * می توانید به سمت دوربین نگاه کنید یا از روی شانه خود نگاه کنید. * از قوز کردن یا خم شدن بیش از حد خودداری کنید.
7. دراز کشیدنژست های مختلفی برای دراز کشیدن وجود دارد که می توانید از آنها برای ایجاد ظاهری متفاوت استفاده کنید. برای یک ژست کلاسیک، به پشت دراز بکشید، پاها را به هم جفت کنید و دست ها را در کنار خود قرار دهید. برای ظاهری غیررسمی تر، می توانید به پهلو دراز بکشید یا زانوهای خود را خم کنید.* شانه های خود را به عقب و پایین نگه دارید و کمر خود را صاف نگه دارید. * برای ایجاد تنوع، می توانید به سمت دوربین نگاه کنید یا از روی شانه خود نگاه کنید. * از قوز کردن یا خم شدن بیش از حد خودداری کنید.
8. راه رفتنراه رفتن می تواند راهی عالی برای اضافه کردن حرکت و پویایی به عکس های شما باشد. برای انجام این کار، با اعتماد به نفس راه بروید، شانه های خود را به عقب و پایین نگه دارید و سر خود را بالا نگه دارید.* بازوهای خود را در کنار خود یا در حال حرکت طبیعی نگه دارید. * می توانید به سمت دوربین نگاه کنید یا از روی شانه خود نگاه کنید. * از خم شدن
یافتن بهترین حالت قرارگیری اعضای بدن در عکاسی

بیشتر بخوانید: لوازم عکاسی مدلینگ؛ راهنمای عکاسی، لوازم و تنظیمات عکاسی فشن!

یافتن بهترین حالت قرارگیری اعضای بدن در عکاسی
یافتن بهترین حالت قرارگیری اعضای بدن در عکاسی

در عکاسی با دست‌ها چه کنیم

بعضی از عکاس‌ها ژست مناسبی برای قرارگیری دست‌های مدل خود در عکس ندارند؛ اما ما پیشنهادهای جالبی برای نحوه صحیح ژست دست داریم.

  • یکدست را به‌صورت راسته نگه‌دارید و دست دیگر را به حالت 90 درجه خم‌کنید و در مقابل شکم خود قرار دهید. البته مردان می‌توانند با قرار دادن دستشان در جیب شلوار، حالت جذابی در عکس ایجاد کنند.
  • اگر می‌خواهید حالت رضایت و اعتمادبه‌نفس در عکس خود ایجاد کنید، بهتر است مدل عکستان دست‌هایش را روی سینه قفل کند و با نگاهی که مانند نگاه کردن از زیر رمزآلود است، اعتمادبه‌نفس نگاه خود را بالا ببرد و عکس را از این طریق خاص کند.
  • برای مردان خیلی زیبا است که هر دو دست خود را در جیبشان بگذارند و با لبخندی که گوشه لب می‌نشیند، عکس را زیبا و باجذبه کنند. در انتخاب مدل مناسب برای اهداف عکاسی خود دقت کنید. عکاسی از هر جواهر خاص یا از هر لباس و… روی همه انواع رنگ پوست‌ها و فرم‌های چهره زیبا نیست و فقط روی چهره‌ای خاص خود را نشان می‌دهد.
  • اگر مشغول عکاسی از یک کت‌وشلوار زیبا بر تن مدل خود هستید، حتماً به او توصیه کنید که دستش را در موهایش فروببرد. این کار جذابیت لباس و صورت مدل را چندین و چند برابر می‌کند. ناگفته نماند که همیشه لمس صورت توسط مدل‌های انسانی، پر از شگفتی و جذبه بوده است. البته اگر به شکلی زیبا و هماهنگ با عکس انجام شود.

نحوه قرارگیری صحیح شانه‌ها

توصیه شما برای نحوه ایستادن مدل و نحوه قرارگیری شانه‌ها چیست؟ اگر حس می‌کنید که قرارگیری شانه‌ها فقط در حالت متقارن صحیح است، باید گفت که اشتباه می‌کنید. در عکاسی مدرن، نامتقارن بودن شانه‌ها، مخصوصاً برای مدل‌های خانم، یکی از نکات زیبایی عکس به شمار می‌آید؛ بنابراین به مدل خود توصیه کنید که در حالت ریلکس قرار گیرد و یکی از شانه‌های خود را مقداری پایین‌تر از دیگری قرار دهد. نتیجه کار قطعاً زیبا خواهد شد. به‌طورکلی، نامتقارن بودن برای لباس، موها و… نیز همیشه توجه مخاطب را به خود جلب می‌کند.

زانوهای خمیده یا راست؟

 به‌نظر شما زانوها تا چه اندازه درنتیجه نهایی عکس تأثیر دارد؟ یکی از ترفندهایی که اکثر افراد در عکس‌های عادی خود نیز از آن استفاده می‌کنند، خم کردن یکی از زانوها برای ظاهری زیباتر است. همچنین قرار دادن یکی از پاها جلوتر از دیگری، باعث می‌شود که قد مدل بلندتر دیده شود. زانوهای خمیده نیز نوعی عدم تقارن در قرارگیری اعضای بدن است که زیبایی عکس را دوچندان می‌کند.

اهمیت ژست‌های نشسته در عکس

اگر پیش‌ازاین از ترفند نشاندن مدل روی سطح‌های مختلف بهره نگرفته‌اید، از همین حالا در ذهن خود سوژه عکاسی‌تان را تصور کنید که روی سطحی مانند پله، سکو، صندلی‌های فانتری و غیرمعمولی و سطح‌هایی مانند این نشسته باشد و شما در این حالت از او عکس‌برداری کنید! این ایده بسیار پرطرفدار و جدید است.

سخن پایانی

گرفتن یک عکس از سوژه زنده با سوژه‌های بی‌جان متفاوت است. همچنین گرفتن عکسی تمام‌قد و کامل از یک انسان، متفاوت با عکاسی از طبیعت و… است. در عکاسی از بدن یک انسان به‌صورت کامل، باید به پس‌زمینه، فرم چهره، فرم موها، لباس‌ها، اعضای بدن، رنگ‌ها و… هم‌زمان دقت کنید و مطالب و موارد بیشتری برای ایجاد هماهنگی هم‌زمان در یک قاب قرار دارد و دقت و تجربه بیشتری را می‌طلبد. بامطالعه این مقاله یاد خواهید گرفت که در این شیوه از عکاسی، باید به چه مواردی توجه کنید و چگونه این موارد را کنار هم تطبیق دهید. همین حالا دوربین عکاسی‌تان را بردارید و سراغ آزمون‌وخطا بروید. می‌توانید برای این کار به خیابان‌ها و پارک‌ها بروید و مانند عکاس خیابانی (آموزش عکاسی خیابانی)، سوژه‌هایتان را بیابید و عکس‌های بی‌نظیر از آن‌ها بگیرید. نتایج عکس‌هایی که گرفته‌اید را با مطالبی که در این مقاله یاد گرفتید مقایسه کنید و نقاط ضعف و قوت خود را در عکاسی بیابید.

سوالات متداول

اولین قدم برای موفقیت در حوزه آموزش عکاسی مدلینگ چیست؟

عکاسی مدلینگ نیازمند یادگیری و آموزش همه جانبه است.

نکات کلیدی عکاسی از اعضای بدن چیست؟

1. اگر به‌صورت تکی عکاسی می‌کنید، به جزئیات توجه کنید و تمام نقاط بدن مدل را قبل از عکاسی تنظیم کنید. اگر هدف شما گرفتن عکس‌های دسته‌جمعی است، در این حالت باید توجه بیشتری به فرم کلی عکس شود و اجزای ریز و جزئیات بدن اهمیت کمتری دارند.
2. هنگام عکاسی از لباس، آستین‌ها، یقه‌های لباس، خط دوخت، دکمه‌ها و همه جزئیات لباس در بهترین حالت خود قرار داشته باشند.
3. صورت در مرکز توجه قرار دارد و حال و هوای اصلی عکس را تعیین می‌کند. عکاس باید چند دقیقه یک‌بار فرم جدیدی به و نیمرخ و لبخند و حتی طرز صحیح اخم کردن مدل دهد.

منابع: + +

امتیاز شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *