در دنیای امروز استفاده از عکسهای آماده، برای فعالیتهای بازاریابی مجموعهها بسیار مرسوم شده است و اکثر سازمانها از عکسهای رایگانی که در اینترنت وجود دارند استفاده میکنند. در جریان باشید که در دنیای تبلیغات و برندینگ امروز این نگرش و این استراتژی شکست خورده است. مخاطبین امروز به کارهای معمولی اصلا واکنشی نشان نمیدهند و فقط کارهای خلاقانه، خاص و البته با هویت و شاخصههای ظاهری شما را دوست دارند. اکنون عکاسی صنعتی یکی از متداولترین روشهای عکاسی بوده و برای معرفی کسبوکار و ارائه محصولات و خدمات در هر زمینهای بدون قید و شرط مورد نیاز است. در این مقاله قصد داریم تا شما را با عکاسی صنعتی آشنا کنیم و انواع سبکهای این رشته عکاسی را معرفی کنیم. تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
عکاسی صنعتی چیست؟
هر عکسی که به منظور فروش (محصول یا خدمات) یا برندینگ گرفته شود را عکاسی صنعتی میگویند. عکاسی صنعتی از این جهت پر اهمیت قلمداد میشود که، تمام حوزههای کاری نیازمند این حوزه هستند، مانند: فروش، برندینگ،… مهم نیست که سبک شما چه باشد، هرچه که باشد اگر در راستای برندینگ یا فروش باشد، جزئی از عکاسی صنعتی میباشد.
انواع عکاسی صنعتی
عکاسی محصولات صنعتی دارای شاخهها و رشتههای متعددی میباشد، این تقسیم بندی به اعتبار کاربرد هر یک از یکدیگر جدا شدهاند. برای متخصص شدن در هرکدام سالها باید تلاش کرد. حتما به دنبال این هستید که در یکی از رشتههای عکاسی صنعتی فعالیت کنید، اما لازمه فعالیت در هربخش این است که اول انواع آن را بشناسید. در این بخش با انوع سبکهای عکاسی صنعتی آشنا خواهید شد.
1. عکاسی تبلیغاتی
مصرف کنندگان امروز بشدت بصری هستند و روزانه با حدود 10.000 تصویر تبلیغاتی برخورد میکنند و این یعنی برندها نیاز بیشتری به تصاویر دارند تا بتوانند نظر مصرف کنندگان را به خود جلب کنند و در میدان رقابت باقی بمانند.
هدف عکاسان تبلیغاتی صرفا ترغیب مشتری به خرید است و از این جهت تمام کسب و کارها همواره نیاز به یک عکاس تبلیغاتی موفق دارند که تکنیکهای این سبک عکاسی را بشناسد و بتواند روزانه عکسهای خلاقانهای ثبت کند تا تیم بازاریابی آن مجموعه به وسیله آنها فروش بیشتری را رقم بزند.
2.عکاسی غذا
اگر تا به حالا یک غذای خوشمزه و زیبا در منزل خودتان تهیه کردید یا وقتی به همراه دوستان یا خانواده به رستوران رفتهاید و سعی کردید بتوانید کیفیت و طعم غذا را در عکس بگنجانید، قطعا متوجه شدهاید که اصلا ممکن نیست و کار به شدت سختی میباشد؛ عکاسان غذا متخصص عکاسی از مواد غذایی و خوراکی هستند و به همین دلیل میتوانند بهترین عکس را در حوزه صنعت غذا ثبت کنند.
غذا یک بحث روانی است که شرکتهای بزرگ مواد غذایی یا رستورانها سعی دارند با استخدام عکاسان مواد غذایی، بتوانند بر روح و روان مردم اثر بگذارند؛ در این بخش هم هدف این عکاسان ترغیب مصرف کننده به خرید است.
بیشتر بخوانید: ۱۹ ایده عکاسی تبلیغاتی خلاقانه که بازدید محصولات را چندبرابر می کنند
بیشتر بخوانید: ایده عکاسی از غذا؛ ۲۵ چاشنی برای خوشمزهتر شدن عکس!
3.عکاسی مدلینگ
بعضی محصولات هستند که انسانها به صورت روزمره از آنها استفاده میکنند، بهترین شیوه معرفی این محصولات، عکسهایی است که در آن سوژه انسانی باشد و چه کسی بهتر از عکاسان مدلینگ میتوانند از یک انسان درحال استفاده آن محصول عکسی مناسب بگیرند؟
برای مثال: محصولات لوازم ارایشی، پوشاک، کیف، … یا هر محصولی که این قابلیت را داشته باشد که یک انسان از آن استفاده کند.
بیشتر بخوانید: ژست عکاسی مدلینگ؛ اصول و نکات و ایدههای جذاب مدلینگ
4.عکاسی معماری
همواره سازهها و آثار معماری هر منطقه جزو زیباترین و جذابترین آثار آن منطقه هستند؛ این شاخه از عکاسی محصولات صنعتی آنقدر ژانر گسترده و قدرتمندی هست که به تنهایی در یک دسته جداگانه دسته بندی شود. عکاسی از سازههای جدید یا قدیمی، آسمان خراشها، سازههای نوین، سازههای درحال ساخت و… همیشه هم برای کارفرماها جذاب بوده هم برای بینندگان.
از عکاسی معماری برای جذب توریست، جذب مشتری یا معرفی کردن یک پروژه استفاده میشود.
به اعتبارات مختلف میتوانیم دستههای بینهایت زیادی را نام ببریم ولی به همین اندازه اکتفا میکنیم، چرا که همین شاخههای عکاسی صنعتی بخش عمدهای از بازار را شکل میدهند و بقیه شاخهها در اقلیت میباشند.
راز مگوی عکاسان صنعتی
هیچ عکاسی تمام رمز و رازهای عکاسی خودش را قطعا فاش نمیکند، اما رازی هست که اگر در زمینه عکاسی تازهکار هستید یا آنطور که باید و شاید دیده نشدهاید با این ترفند خیلی سریع میتوانید شناخته شوید و طوری عکاسی کنید که عکسهایتان امضای شما باشند و هرجا که بینندگان عکسهایتان را دیدند یاد شما باشند. خیلی ساده است! هنجار شکنی کنید! یعنی چی؟ برای مثال:
از محصولی که کاربرد مشخصی دارد به شیوهای عکاسی کنید که مرسوم نیست و جدید است؛ مثلا: برای تبلیغات کیفیت واکس کفش، آن را به میوه بزنید تا هم کنتراست بالاتری نسبت به چیدمان عکستان داشته باشد و از طرفی کیفیت واکس را به خوبی نشان دادهاید.
این سبک عکاسی کردن به دلیل جذابیت بالا باعث میشود که، عکسهایتان سریعتر دیده شود و دیده شدن بیشتر یعنی مشتری و شهرت بیشتر.
نکته: شکاندن هنجار، به معنی زشت بودن اثر نهایی یا از بین بردن ذوق هنری نیست. بلکه شما باید در این شیوه بیشتر از حالت عادی ذوق هنری به خرج دهید.
بیشتر بخوانید: ایده عکاسی خلاقانه؛ ۲۵ ایده و ترفند برای عکس های خلاقانه
تجهیزات مورد نیاز برای عکاسی محصولات صنعتی
بعضی از تجهیزات عکاسی لازم و ضروری هستند و بخشی دیگر ضروری نیستند ولی بودن آنها کار را بهتر و سریعتر میکند. در این بخش قصد داریم تا تجهیزاتی که لازم دارید و ضروری هستند را معرفی کنیم. شما میتوانید بنابر نیازتان در هر پروژه از بعضی تجهیزات اضافه استفاده کنید.
1. دوربین
قطعا این بخش نیازی به توضیح ندارد، شما حداقل نیازتان یک دوربین مناسب است. دوربین های Dslr و Mirorr less از بهترین دوربینها هستند که بنابر بودجهای که مدنظر دارید میتوانید هرکدام را که دوست دارید تهیه کنید. اما اول باید هدفتان را مشخص کنید و بعد اقدام به خرید کنید، اگر نیاز به مشاوره خرید دارید، میتوانید از مشاورین بابافت مشورت بگیرید.
2. رم با حافظه بالا
شما حتی اگر بهترین دوربین دنیا را هم داشته باشید ولی رم نداشته باشید، هیچ عکسی را نمیتوانید ذخیره کنید و از آنجایی که در عکاسی صنعتی، تعداد شاتهایی که گرفته میشود زیاد است ترجیحا یا چند رم داشته باشید یا یک رم با حافظه بالا تهیه کنید.
علاوه بر میزان حافظه، باید رم شما از سرعت پردازش بالایی هم برخوردار باشد.
3. باطری اضافه
زمانیکه به یک پروژه میروید یادتان باشد که، حتما همراهتان باطری اضافه ببرید، هرجایی امکان اینکه شما دوربینتان را به شارژ بزنید نیست یا اصلا شما وقت برای این کار ندارید. میتوانید از باطریهای ارزان قیمت هم بهعنوان باطری زاپاس استفاده کنید، این باطریها تا زمانی که باطری اصلی شارژ میشود میتواند کار شما را راه بیندازند.
4. لنز برای عکاسی محصولات صنعتی
لنز از واجبات دنیای عکاسی است، شما فکر کنید بهترین دوربین را همراه با رم خوب و سه عدد باطری اضافی دارید ولی لنز نداشته باشید، انگار اصلا دوربین ندارید و نهایتا هیچ عکسی را نمیتوانید ثبت کنید.
همیشه یادتان باشد، لنز زوم همراه خودتان ببرید، چرا که در جاهایی که دسترسی به سوژه سختتر میشود به راحتی بتوانید زوم کنید و عکس خوبی را رقم بزنید.
5. اکستنشن تیوب
بعضی اوقات شما نمیتوانید به اندازه کافی در عکاسی ماکرو نزدیک شوید، چرا که هر دوربینی فاصله کانونی مشخصی دارد، شما برای اینکه راحتتر بتوانید در حالت ماکرو عکاسی کنید، پیشنهاد ما این است که اکستنشن تیوب مخصوص دوربین خودتان را تهیه کنید و در پروژهها همراه خودتان ببرید.
6. نور
یادتان باشد عکاسی صنعتی با نور طبیعی اغلب سختتر از سبکهای عکاسی دیگر با نور طبیعی است. پس توصیه تیم ما این است که، همراه خودتان نور فلاش ببرید و همچنین حتما با خودتان منبع تغدیه هم ببرید که نورتان بدون برق نماند ( تجربه ).
7. سه پایه
سه پایه نیازی به توضیحات ندارد. بنابر نیازتان و پروژه میتوانید از نگهدارندههای مختلف استفاده کنید. بهترین اختراع در دنیای عکاسی همین سه پایه می باشد، توصیه ما همواره به تمام دانشجوهایمان استفاده همیشگی از سه پایه میباشد. سه پایههای ارزان قیمت خیلی بهتر از این هستند که دوربین را در دست بگیرید و عکاسی کنید.
بیشتر بخوانید: تجهیزات عکاسی حرفه ای؛ چک لیست ابزارهای یک عکاس حرفهای
چطور وارد بازار کار عکاسی صنعتی شویم
اینترنت و شبکههای اجتماعی کار را برای تاره کارها و کسانی که علاقه مند شروع عکاسی هستند هموار کرده است و هرکسی میتواند با تولید محتوای جذاب در صفحات اینترنتی و شبکههای اجتماعی رشد کند و از همان ماههای اول به درآمد برسد.
دنیای عکاسی برای یک عده بسیار پردرآمد است و برای عدهای درآمد معمولی دارد و برای عدهای دیگر اصلا درآمد ندارد، این افراد چه فرقی با یکدیگر دارند؟ در پایین این موارد را کامل ذکر کردهایم. پس با دقت مطالعه کنید.
1. کسب مهارت در عکاسی محصولات صنعتی
اولین قدم برای شروع هر کسب و کاری این است که، شما آن مهارت را یادبگیرید و هرچقدر که مراحل یادگیری رو با کیفیتتر بگذرانید میتوانید سریعتر وارد بازار کار شوید.
میتوانید از دوره های آنلاین و حضوری مجموعه بابافت استفاده کنید، در رشتههای عکاسی محصولات صنعتی، عکاسی غذا، عکاسی تبلیغاتی و عکاسی مقدماتی استفاده کنید. مشاوران ما منتظر شما هستند.
2. تمرین
بعد از اینکه مهارتهای ابتدایی را یادگرفتید حالا وقت مسلط شدن و اصطلاحا یادگرفتن فوت و فنهای کار میباشد و طبیعتا هر قدر تعداد تمرینهای شما بالاتر رود، تسلط و مهارتتان بیشتر میشود. اگر در دورهای، خواستید شرکت کنید حتما از داشتن پشتیبانی اطمینان حاصل کنید، چون علاوه بر استاد کاربلد، در رشته عکاسی باید پشتیبانی قوی هم داشته باشند تا جواب سوالات شما را بدهند.
3. بازاریابی
حالا وقت پیداکردن اولین مشتری است، شما با منتشر کردن نمونه کارهایتان در فضای مجازی (اصطلاحا پرزنت میکنید کار خوتان را ) و تعامل داشتن با مخاطبها زیر یک ماه اولین مشتری را پیدا خواهید کرد.
4. رشد
کار شما به اینجا تمام نمیشود، بعنوان یک عکاس اگر بخواهید همیشه در لیست بهترینها باشید، باید هر روز اپدیت شوید در غیر اینصورت از بازار حذف خواهید شد.
5.تکرار تمام این فرایند…
درآمد عکاسی صنعتی
بخش جذاب هر کسب و کاری، قطعا بحث مالی و میزان درآمد آن کسب و کار است. حوزه عکاسی هم با این قدمت و این تعداد دانشجو و عکاسان مطرح، قطعا منبع مالی مناسبی بین مشاغل شناخته شده است. در ادامه این بخش به عواملی که تعیین کننده قیمت هر عکس میباشند خواهیم پرداخت:
1. سطح مهارت
سطح مهارت شما بهعنوان عکاس، یکی از عوامل اصلی تعیین کننده قیمت عکسهایتان میباشد. این مهارت، فقط با دوره دیدن و کلاس رفتن حاصل نمیشود، بلکه شما باید سالها عکاسی کنید تا حرفی برای گفتن داشته باشید.
بدانید که بسیاری از عکاسها سالیان سال در مسیری که شما ماهها یا سالهای اولتان است تلاش و تجربه کسب کردهاند؛ از تلاش و تجربه خسته نشوید قطعا شما هم به آن سطح خواهید رسید.
2. اعتبار
در هر زمینهای که شاغل باشید، مکانیکی باشد یا کافی شاپ یا پزشک متخصص، اعتبار و اعتماد همیشه مهمترین فاکتور برای تعداد مراجعین و تعیین مبلغ درامد شما است. در زمینههای هنری هم این قانون صادق است و هرقدر که در بین جامعه عکاسان و علاقهمندان عکاسی اعتبار بالاتری کسب کنید، درآمد بالاتری را هم تجربه خواهید کرد.
3. تجهیزات
شما هرقدر تعداد تجهیزاتتان بیشتر باشد، طبیعی است که قیمت هر عکس شما هم افزایش پیدا کند. برای مثال: وقتی پروژهتان را به یک تیم عکاسی که استودیو اجاره کردهاند و صدها میلیون برای تجهیزات و فضاسازی هزینه کردهاند، طبیعتا قیمت بالاتری را به نسبت یک عکاس که به تنهایی کار میکند از شما طلب خواهند کرد، به همان میزان هم کیفیت کاری که به شما تحویل میدهند بالا است.
باید درنظر بگیرید که تجهیزات بیشتر یعنی کیفیت بالاتر، در نتیجه هر گرانی بی دلیل نیست.
4. بازاریابی
شاید دیده باشید کسانی را که در سن کم به سطح اعتبار بالایی رسیدهاند، تجهیزات خوبی هم دارند و عکسهای قابل قبولی هم میگیرند، علت این اتفاق چیزی نیست جز بازاریابی درست؛ وقتی شما بتوانید کسی که هستید و کیفیت کارتان را به شیوه درست بازاریابی کنید، قطعا تلفنتان هم بیشتر زنگ خواهد خورد، چرا که دیگران کمتر اینکار را میکنند. بازاریابی در عکاسی محصولات صنعتی بسیار حائز اهمیت است.
این شیوه بازاریابی رو مدیون رشد تکنولوژی و شبکه های اجتماعی هستیم. شخصی را استخدام کنید برای بازاریابی یا خودتان این کار را انجام دهید.
با توجه به همه این مواردی که ذکر کردیم هر عکاسی که، عکس هایش در حد قابل قبولی باشد، بین 5 تا 10 میلیون تومان و اگر عکاس حرفهای باشد، ماهانه بالای 100 میلیون تومان درآمد خواهد داشت. توجه کنید که این مبالغ حدودی هستند.
معیار حرفه ای بودن و نبودن مواردی هست که بالا ذکر کردیم.
10 قلق و نکته مهم که باید در عکاسی صنعتی به آن توجه کرد
عکاسی صنعتی یکی از مهمترین زمینههای عکاسی است که در آن، عکسهایی برای تبلیغات، محصولات، کاتالوگها، وبسایتها و… تهیه میشوند. برای عکاسی صنعتی باید به برخی نکات و قلقها توجه کرد تا به نتایج بهتری دست یابیم. در ادامه 10 قلق و نکته مهم در عکاسی صنعتی را بررسی میکنیم:
- شناخت محصول: برای تهیه عکس صنعتی باید به خوبی با محصول آشنا باشید و مزایا و ویژگیهای آن را بشناسید تا بتوانید بهترین عکس را بگیرید.
- استفاده از نور مناسب: نور مهمترین عنصر در عکاسی است. برای عکاسی صنعتی باید نور مناسب و کافی داشته باشید تا بتوانید جزئیات محصول را به خوبی نشان دهید.
- استفاده از تجهیزات مناسب: استفاده از تجهیزات مناسب، شامل دوربین، لنز، فلاش، نورپردازی و تجهیزات دیگر، به شما کمک میکند تا عکسهای بهتری بگیرید.
- موقعیت دهی صحیح: برای گرفتن عکس صنعتی باید موقعیت دوربین را به خوبی تعیین کنید تا بتوانید نمایی کامل از محصول را به دست آورید.
- استفاده از پسزمینه مناسب: پسزمینه باید با محصول هماهنگ باشد و از طرح و رنگ مناسبی برخوردار باشد تا نمایی زیبا و حرفهای از محصول به دست آورید.
- تمرکز بر جزئیات: برای عکاسی صنعتی باید به جزئیات دقت کنید و جزئیات کوچکی را که برای محصول مهم هستند، به خوبی نشان دهید.
- استفاده از رنگهای مناسب: رنگهای صحیح در عکاسی صنعتی مهم هستند و باید به دقت در انتخاب رنگهای مناسب برای محصول دقت کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
- بررسی کیفیت عکس: بررسی کیفیت عکس بعد از گرفتن آن مهم است. باید از نزدیک و با دقت عکس را بررسی کنید و مطمئن شوید که بهترین نتیجه را به دست آوردهاید.
- حفظ کردن حقوق مالکیت: باید حقوق مالکیت عکسهای صنعتی را حفظ کنید و از استفاده بدون مجوز از آنها خودداری کنید.
- ملاحظه موارد ایمنی: در عکاسی صنعتی باید به موارد ایمنی دقت کنید و از آسیب دیدن خود، محصول و همکارانتان جلوگیری کنید.
در کل، عکاسی صنعتی از نظر فنی به دنبال گرفتن عکسهایی با کیفیت و جزئیاتی دقیق است. هدف اصلی عکاسی محصولات صنعتی ایجاد حس اعتماد به نفس در مخاطبان است تا با برند شما در ارتباط باشند. در نتیجه، باید به نکات فوق توجه کنید تا بهترین عکسهای صنعتی را به دست آورید.
جمع بندی
با تمام تفاسیری که خدمتتان عرض کردیم، عکاسی صنعتی نیاز به یک استاد ماهر و پشتیبانی قوی دارد تا در این مسیر پرفراز و نشیب همراه شما باشد. شرکت بابافت سالها در تلاش برای خلق بهترین اکسسوریهای عکاسی برای جامعه عکاسان ایرانی است؛ جنبه دیگر شرکت بابافت، آموزش عکاسی بصورت دورههای از پیش ضبط شده و ورکشاپ های حضوری عکاسی است. برای کسب اطلاعات بیشتر راجب دوره ها میتوانید اطلاعات تماستان را برای ما به اشتراک بگذارید تا با شما تماس بگیریم.
منبع: +
هرعکسی که به منظور فروش (محصول یا خدمات) یا برندینگ گرفته شود را عکاسی صنعتی میگویند.
از محصولی که کاربرد مشخصی دارد به شیوه ای عکاسی کنید که مرسوم نیست و جدید است. این سبک کار کردن باعث می شود که عکس هایتان سریع تر دیده شود و دیده شدن یعنی مشتری و شهرت بیشتر.
هر عکاسی که، عکس هایش در حد قابل قبولی باشد، بین 5 تا 10 میلیون تومان و اگر عکاس حرفه ای باشد، ماهانه بالای 100 میلیون تومان درآمد خواهد داشت. توجه کنید که این مبالغ حدودی هستن.
اشتراکها: اصول عکاسی صنعتی؛ نکات مهم و تجربی یک عکاس صنعتی | بابافت Babaft