بابافت بلاگ

باید و نباید بلاگری؛ چطور یک بلاگر موفق شویم؟ + لیست خطاهای متداول!

باید و نباید بلاگری؛ چطور یک بلاگر موفق شویم؟

بلاگر بودن آنقدر سودآور شده است که همه وسوسه شده‌اند بلاگر شوند. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که می‌خواهید یک بلاگر شوید، باید بگوییم این مقاله برای شماست! می‌خواهیم درباره باید و نباید بلاگری صحبت کنیم. در بخش اول درباره باید بلاگری صحبت می‌کنیم. می‌خواهیم بدانیم باید چه قوانین را برای موفق شدن در شغل بلاگری رعایت کنیم. در بخش دوم به نبایدهای بلاگری می‌پردازیم. اشتباهاتی را مطرح می‌کنیم که منجر به شکست بلاگرها شده است و شما باید از آن‌ها دوری کنید.

بایدهای بلاگری؛ قوانینی برای موفق شدن در بلاگری

در بخش اول مقاله باید و نباید بلاگری، بایدهای بلاگری را معرفی می‌کنیم. قوانینی که لازم است برای موفقیت در کار بلاگری بدانید و آن‌ها را رعایت کنید. این بایدها به شما کمک می‎کنند راحت‌تر مسیر موفقیت را طی کنید و زودتر نتیجه تلاش‌هایتان را بگیرید. بایدهای بلاگری شامل هفت قانون زیر است:

نیچ را انتخاب کنید!

اول باید توضیح بدهیم که نیچ چیست! نیچ یعنی گروهی که مخاطب هدف شما هستند. فرض کنید قرار است بلاگر زیبایی و سلامت موی فر شوید، پس گروه نیچ شما، کسانی هستند که موی فر یا حالت‌دار دارند. به همین راحتی. قبل از شروع مسیر بلاگری، باید گروه مخاطب یا نیچ خود را انتخاب کنید. باید گروهی را انتخاب کنید که به آن علاقه دارید و می‌توانید به‌صورت مداوم و طولانی مدت، برای آن‌ محتوا تولید کنید. همچنین باید سطحی از تخصص در این زمینه داشته‌باشید تا بتوانید محتوای مفید و تاثیرگذار بسازید.

بیشتر بخوانید: ایده عکاسی در خانه؛ در خانه بمانید، همه چیز برای عکاسی اینجاست!

اگر بلاگری قرار است شغل اصلی شما باشد و نه یک سرگرمی، پس باید حوزه‌ای را انتخاب کنید که به آن علاقه دارید و می‌توانید هر روز، درباره آن تحقیق کنید تا اطلاعات جدید به دست بیاورید. شما قرار است هر روز درگیر باشید و محتوا تولید کنید، پس بهتر است موضوعی را انتخاب کنید که از تولید محتوا برای آن، لذت می‌برید.

سعی کنید موضوعات گسترده و پیچیده را انتخاب نکنید. می‌توانید چند موضوع را باهم پیش ببرید. مثلا در کنار مراقبت‌های موی فر، سبک زندگی را نیز انتخاب کنید.

بهینه‌سازی را فراموش نکنید

بعد از انتخاب کردن گروه مخاطبین و موضوع بلاگریتان، گام بعدی بهینه کردن پروفایل اینستاگرامتان است. بهتر است همین جا یک نکته را یادآوری کنیم. شما می‌توانید روی چند پلتفورم، اکانت داشته‌باشید و کار بلاگری را انجام بدهید. اما بهتر است روی یک پلتفورم یا نهایتا دو پلتفورم تمرکز کنید تا انرژی کافی برای تولید محتوای مفید داشته‌باشید. هرچه تمرکزتان پراکنده‌تر باشد، کمتر می‌توانید برای مخاطبین، محتوای باکیفیت تولید کنید. بعد از انتخاب پلتفرم‌، بهینه‌سازی را شروع کنید:

حساب کاربریتان را تجاری کنید:

حساب کاربری بلاگرهای اینستاگرام باید یک حساب تجاری باشد. انتخاب حساب تجاری، امکانات بیشتری را در اختیار شما قرار می‌دهد. اکثر پلتفرم‌ها، مانند اینستاگرام، توییتر و فیس‌بوک، امکان ایجاد حساب کاربری تجاری دارد. با داشتن این حساب، می‌توانید گزارش‌های منظم مربوط به فعالیتتان را رصد کنید.

بیوگرافی جذاب را فراموش نکنید:

بیوگرافی یا همان بیو، اولین چیزی است که افراد هنگام بازدید از پروفایل شما می‌بینند. پس در برداشت اول مخاطب، تاثیر گذار است. بیو را طوری بنویسید که جذاب باشد و داستان شما را بیان کند. در بیو بگویید دقیقا قرار است چه کار کنید. اطلاعاتی مانند اسم واقعی خودتان را وارد کنید. اگر سایت یا اکانت یوتیوب دارید، می‌توانید لینک آن را در بیو بگذارید.

 عکس پروفایل بگذارید:

عکسی برای پروفایل انتخاب کنید که چهره شما را کامل و واضح نمایش بدهد. مردم دوست دارند بدانند دقیقا با چه کسی طرف هستند و نمایش دادن چهره، حس اعتمادشان را جلب می‌کند. پس مطمئن شوید یک عکس باکیفیت و چشم‌گیر را برای پروفایل انتخاب می‌کنید.

بیشتر بخوانید: 5 نکته مهم عکاسی در سفر

بایدهای بلاگری؛ قوانینی برای موفق شدن در بلاگری
بایدهای بلاگری؛ قوانینی برای موفق شدن در بلاگری

مخاطبین خود را درک کنید

قبل از شروع تولید محتوا و پست کردن آن، باید مخاطبان هدف خود را بشناسید و آن‌ها را درک کنید. بلاگرهای موفق، بر مخاطبان خود تسلط دارند و با آن‌ها ارتباط قوی برقرار کرده‌اند. به این خاطر که ابتدا مخاطبانشان را درک کرده‌اند و می‌دانند دقیقا چطور با آن‌ها ارتباط بگیرند و چه محتوایی را تولید کنند تا همراهی آن‌ها را به دست آوردند.

برای تبدیل شدن به یک بلاگر موفق، باید بدانید چه کسی را هدف قرار می‌دهید و سپس، با ایجاد رابطه درست، مخاطبین را وفادار کنید. برای درک درست آن‌ها تحقیق کنید. بله درست خواندید، تحقیق و آزمایش کنید. می‌توانید در ابتدای کار چند نوع محتوا تولید و بعد آمارها را بررسی کنید. مخاطب شما با چه نوع محتوا و لحنی، تعامل بیشتری دارد؟ زمانی که بدانید مخاطبین شما چه چیزی را دوست دارند، کار تولید محتوا برایتان راحت‌تر خواهد شد.

محتوای مرتبط بسازید

هیچ اشکالی ندارد که برای مخاطبین خود، زنگ تفریح در نظر بگیرید و محتواهای بامزه بسازید، اما یادتان نرود نباید در این کار زیاده‌روی کنید. نباید بیش از اندازه، محتوای نامربوط به اشتراک بگذارید. فراموش نکنید مخاطب شما را دنبال می‌کند تا ارزشی دریافت کند. گام بعدی برای بلاگر موفق شدن، تولید محتوای مفید و مرتبط برای فالوورهاست. یک استراتژی محتوا تدوین کنید و  از انواع محتوا استفاده کنید. ترجیحاً نوع محتوایی را انتخاب کنید که مخاطبان شما بیشتر دوستشان دارند.

برخی از بلاگرها، چند موضوع را انتخاب می‌کنند. مثلا غذا، سفر و مد را همزمان پیش می‌برند. اگر می‌توانید تعادل را بین چند موضوع مرتبط با یکدیگر حفظ کنید، هیچ اشکالی ندارد. اما چند موضوع باید باهم در ارتباط باشند. شما نمی‌توانید بلاگر موی فر و همزمان بلاگر کتاب باشید!

برخی دیگر از بلاگرها، ترجیح می‌دهند کمی از محتوای زندگی شخصی خود را نیز به اشتراک بگذارند. با این روش، می‌خواهند ارتباط صمیمانه‌تری را با مخاطب برقرار کنند. هیچ اشکالی ندارد، به شرط آن که بتوانید تعادل را رعایت کنید. اتفاقا پست گذاشتن درباره زندگی روزمره، به شما کمک می‌کند تا ارتباط صمیمانه‌تری با مخاطبین داشته‌باشید.

منظم و ثابت باشید

پس از اینکه تصمیم گرفتید چه نوع محتوایی را پست کنید، باید تقویم محتوایی بچینید. تقویم محتوایی چیز پیچیده‌ای نیست، فقط کافی است که بدانید چه روزهایی می‌خواهید پست بگذارید. اکثر الگوریتم‌های پلتفرم‌های اجتماعی به حساب‌هایی اولویت می‌دهند که به‌طور منظم پست می‌گذارند. یعنی این حساب‌ها را به مخاطبان بیشتری معرفی می‌کنند، به ویژه در اینستاگرام.


می‎توانید هرچند روز یک بار پست بگذارید. این به شما بستگی دارد. هرچه فاصله پست‌ها کوتاه‌تر باشد، مسلما برای پیشرفت شما بهتر است. در پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، می‌توانید هفته‌ای یک یا دو بار پست بگذارید. در ابتدای کار باید آزمایش کنید. در زمان‌های مختلف پست بگذارید و ببینید در چه روز و ساعت مشخصی، مخاطبان تعامل بهتری با شما دارند.

بیشتر بخوانید: آموزش عکاسی از غذا در خانه

مخاطبان را همراه کنید
مخاطبان را همراه کنید

مخاطبان را همراه کنید

راه دیگر برای تعامل با مخاطبان این است که از آن‌ها سؤال بپرسید و در مورد موضوعی تولید محتوا کنید که برای آن‌ها جالب است. تعاملات این چنینی، به ایجاد ارتباطات شخصی با مخاطبان شما کمک می‌کند.

به برندها بگویید که آماده همکاری هستید

زمانی که محتوا را در رسانه‌های اجتماعی پست می‌کنید، لایک کردن و نظر گذاشتن شروع می‌شود. به‌عنوان یک بلاگر، باید به این نظرات اهمیت و به آن‌ها پاسخ بدهید. می‌توانید برای نشان دادن قدردانی خود از آن‌ها، نظراتشان را لایک کنید.

آخرین گام برای تبدیل شدن به یک بلاگر موفق، همکاری با برندهای مختلف است. با روش‌های مختلف به گوش برندها برسانید که آماده همکاری با آن‌ها هستید. قطعا می‌دانید که راه درآمدی شما از بلاگری، تبلیغات است! می‌توانید در بیو خود بنویسید که آماده همکاری با برندهای مختلف هستید یا با آژانس‌های تبلیغاتی ارتباط بگیرید، خودتان را معرفی کنید و به آن‎ها بگویید که تبلیغ قبول می‌کنید.

می‌توانید شخصا با برندها تماس بگیرید. خودتان را معرفی کنید و درباره زمینه بلاگریتان توضیحات کامل را بدهید و سپس به برند بگویید که دوست دارید با آن‌ها همکاری کنید. پلتفرم‌هایی وجود دارد که برندها و بلاگرها می‌توانند یکدیگر را پیدا کنند. از آن‎ها، برای دریافت تبلیغ جدید استفاده کنید.

تمام روش‌هایی که گفتیم، تقریبا راه‌های مستقیم ارتباط با برند بود. روش‌های غیر مستقیم نیز وجود دارد. مثلا، داوطلبانه درباره محصولات برندهای مختلف صحبت و آن‌ها را تگ کنید. مطمئن باشید برندها متوجه می‌شوند و برای همکاری‌های آینده، با شما تماس خواهند گرفت. این کار کمی زمان‌بر است. پس، صبر، حوصله و خلاقیت به خرج دهید تا برندها صدای شما را بشنوند.

نباید بلاگری

بایدهای بلاگری را خواندید؟ مطمئنا خودتان با اکثر قوانین بلاگری آشنا بودید و خواندن این مقاله، مروری برای یادآوری این قوانین بود. در بخش دوم مقاله باید و نباید بلاگری، سراغ خطاهای متداول می‌رویم.

به‌عنوان یک بلاگر در حال رشد، باید به‌صورت ارگانیک رشد کنید و در ساخت برند اجتماعی، احتیاط به‌ خرج بدهید. بعضی از اشتباهات می‌توانند تمام تلاش‌های شما را برای بلاگر شدن از بین ببرند. دانستن نباید‌های بلاگری به اندازه بایدهای آن واجب است. با در نظر گرفتن این موضوع، نبایدها و اشتباهاتی که بلاگرها باید از آن دوری کنند را معرفی می‌کنیم:

ثبت نام نکردن در برنامه‌های بازاریابی بلاگرها

اگر می‌خواهید به‌عنوان یک بلاگر، درآمد کسب کنید، باید به برنامه‌های بازاریابی مخصوص بلاگرها بپیوندید. آژانس‌های تبلیغاتی، به بلاگرها کمک می‌کنند تا کارفرمای مناسب خود را پیدا و درآمدی معقول کسب کنند. دنبال یک آژانس معتبر و حرفه‌ای تبلیغاتی باشید. خودتان را به آن‌ها معرفی و موضوع تبلیغات را نیز انتخاب کنید. فقط به یک آژانس اکتفا نکنید، سراغ آژانس‌های تبلیغاتی دیگر نیز بروید.

به هر تبلیغی بله گفتن
به هر تبلیغی بله گفتن

به هر تبلیغی بله گفتن

به‌عنوان یک بلاگر، برای جایگاهی که واقعاً به آن علاقه دارید، زمان صرف کرده‌اید. دائما محتوای باکیفیت تولید کرده‌اید تا بتوانید مخاطبین و فالورهای وفادار جذب کنید. شما وقت می‌گذارید و دائما برای رشد اکانت تلاش می‌کنید. پس، چرا باید به هر تبلیغی بله بگویید؟ لازم نیست به تمام پیشنهادات همکاری، جواب مثبت بدهید! شما فالور وفادار به دست‌آورده‌اید، چون آن‎ها به توصیه‌های شما اعتماد کرده‌اند.

پس با قبول کردن هر تبلیغی که سر راهتان قرار می‌گیرد، به اعتماد آن‌ها خیانت نکنید. هر برند یا آژانسی را ارزیابی کنید که به شما نزدیک می‌شود تا مطمئن شوید ارزش‌ها و محتوای آن‌ها با جایگاه شما مطابقت دارد. با برندهایی کار کنید که ارزش‌هایی مشابه با شما دارند، تا بتوانید نزد مخاطبتان معتبر بمانید.

استفاده ضعیف از هشتگ‌ها

هشتگ‌ها یکی از مهم‌ترین ابزارهای افزایش بازدید پست و صفحه شماست. با گذاشتن هشتگ، افراد راحت‌تر پست شما را پیدا می‌کنند، می‌بینند و نظر می‌گذارند. به عبارت دیگر، هشتگ‌ها تعامل صفحه شما را بالا می‌برند. پست‌های اینستاگرامی تعامل بیشتری را از سوی مخاطبان دریافت می‌کنند که حداقل یک هشتگ دارند.

اینستاگرام به کاربران اجازه می‌دهد تا حداکثر 30 هشتگ را در هر پست خود قرار دهند، اما باید بدانید استفاده بیش از حد هشتگ‌ها، ایده خوبی نیست. اگر زیاد هشتگ بگذارید، اینستاگرام محتوای شما را به‌عنوان اسپم در نظر می‌گیرد. دو تا پنج هشتگ استفاده کنید و مطمئن شوید که فقط هشتگ مرتبط می‌گذارید.

خرید فالوورهای جعلی!

خرید لایک و فالوور در اینستاگرام و سایر سایت‌های شبکه اجتماعی برای بلاگرهای جدید، کاری تازه و غیرمعمول نیست. خرید فالوور و تعامل جعلی، کار اشتباهی است. با انجام این کار، شما هزاران دنبال کننده دارید که با پست‌هایتان درگیر نمی‌شوند. زیرا علاقه‌ای به محتوای شما ندارند. از طرف دیگر اگر اینستاگرام متوجه این عمل شود، صفحه شما را می‌بندد و اجازه باز کردن دوباره آن را نمی‌دهد.

بیشتر بخوانید: عکاسی رستوران و فست فود! 🍽️ راهنمای ثبت عکس‌های خوشمزه

نباید و باید بلاگری
نباید و باید بلاگری

استفاده نکردن از تقویم محتوایی

داشتن ابزاری برای برنامه‌ریزی و زمان‌بندی تمام محتواها، به شما این امکان را می‌دهد که پست‌های بیشتری منتشر و دنبال‌کنندگان خود را بهتر درگیر کنید. اگر تقویم محتوایی داشته‌باشید، وقت بیشتری برای انجام کارهای دیگر خواهید داشت. شما می‌توانید از اپلیکیشن‌های مخصوص برنامه‌ریزی اینستاگرام مانند Later، Postcron، Schedugram، HopperHQ و Preview استفاده کنید. برنامه‌ریزی محتوا، اجازه می‌دهد تصویر برند شما ثابت بماند. به صفحه بلاگرهای موفق توجه کنید که چگونه تصاویر و طرح رنگ در سراسر آن یکدست است.

اگر تقویم محتوایی داشته‌باشید، می‌توانید کار تولید را زودتر از موعد انجام بدهید و همیشه محتواهای آماده پست کردن داشته‌باشید. این کار به شما کمک می‌کند که منظم بمانید. همین‌طور، در وقت تنگ، دیگر نیازی به تولید محتوا نداشته‌باشید و به راحتی، محتوای از قبل تولید شده را پست کنید.

نباید و باید بلاگری را خواندید. در این مقاله سعی کردیم تمام قوانینی را مطرح کنیم که بلاگرها باید برای موفقیتشان به آن‌ها پایبند باشند. به بخش نباید بلاگری خوب توجه کنید. مواردی که گفتیم، اشتباهات رایج بلاگرهای شکست‌خورده بود. از اشتباهات آن‎ها درس بگیرید تا تلاش‌های شما از بین نرود. پیروز و پایدار باشید.

سوالات متداول:

قوانین برای موفق شدن در بلاگری چه مواردی هستند؟

1. نیچ را انتخاب کنید 2. بهینه‌سازی را فراموش نکنید 3. حساب کاربریتان را تجاری کنید 4. بیوگرافی جذاب را فراموش نکنید 5. عکس پروفایل بگذارید 6. مخاطبین خود را درک کنید 7. محتوای مرتبط بسازید 8. منظم و ثابت باشید 9. مخاطبان را همراه کنید 10. به برندها بگویید که آماده همکاری هستید

نبایدهای بلاگری چیست؟

1. ثبت نام نکردن در برنامه‌های بازاریابی بلاگرها 2. به هر تبلیغی بله گفتن 3. استفاده ضعیف از هشتگ‌ها 4. خرید فالوورهای جعلی 5. استفاده نکردن از تقویم محتوایی

منابع: + +

امتیاز شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *