بابافت بلاگ

آموزش عکاسی غذا با موبایل 🌮📱

5 نکته عکاسی غذا با موبایل

عکاسی کردن از غذا با تلفن همراه به‌نظر سخت است، در واقع اینطور نیست اگر راهنمایی جامع و کاربردی داشته باشید. اینکه سر میز غذا با تلفن همراهتان چند عکس خلاقانه بگیرید از غذای مقابلتان نیاز به رعایت نکات ظریفی دارد. اگر شما می‌خواهید که عکس خوبی ثبت کنید که نهایتا باعث شود اطرافیانتان شگفت زده شوند، نیاز دارید در زمینه تنظیمات (دوربین موبایل)، نورپردازی و ترکیب بندی در عکاسی مهارت کسب کنید. ما در این مقاله قصد داریم 5 نکته اساسی برای آموزش عکاسی غذا با موبایل در اختیارتان بگذاریم تا بتوانید خیلی سریع عکس‌های خارق العاده ثبت کنید. اگر آماده هستید تا عکس‌های جذابی ثبت کنید با اولین نکته آشنا شویم:

آموزش عکاسی غذا با موبایل

با نور طبیعی عکاسی کنید

زمانی‌که وارد دنیای عکاسی از غذا می‌شوید باید بدانید که نورپردازی یعنی همه چیز. اینکه نورپردازی خوبی داشته باشید یا خیر تعیین کننده سطح شما در عکاسی می‌باشد. حتما دقت کرده‌اید عکس‌هایی که در خانه یا رستوران ثبت می‌کنید خیلی بد بنظر می‌رسند، اما چرا؟

تنها یک دلیل دارد: رستوران‌ها و منازل ما اغلب از نور فلورسنت استفاده می‌کنند، که باعث می‌شوند نور درستی به سوژه نتابد و غالبا تصویر نویزی شود.

خوشبختانه برطرف کردن این مشکل راحت است: به‌جای اینکه به نور مصنوعی محیط تکیه کنید برای عکستان، سعی کنید سوژه‌تان را ببرید کنار پنجره و با نور طبیعی خورشید که به وسیله پنجره نرم شده است عکاسی کنید؛ این‌کار باعث می‌شود سایه‌های تصویر نرم شوند و نور یکدستی به تمام نقاط سوژه برسد.

اما به این نکات خیلی دقت کنید که:

نور آفتاب نباید مستقیم به سوژه تابیده شود، بهتر است در ساعت طلایی روز (زمانی‌که نور خورشید مایل است، قبل از ظهر و بعد از ظهر) عکاسی کنید در غیر اینصورت سایه‌های تصویرتان تیز شده و حس بدی را القاء می‌کند. اگه باید هنگام ظهر عکاسی کنید باز هم نگران نباشید، می‌توانید رفلکتور بین سوژه و خورشید قرار دهید (اگر رفلکتور ندارید از پرده نازک نیز می‌توانید استفاده کنید) یا فاصله سوژه از پنجره را بیشتر کنید.

اما اگر هیچکدام از کارهای بالا را نمی‌توانید انجام دهید و باید با نور شدید ظهر کنار پنجره عکاسی کنید، حداقل زاویه درست را انتحاب کنید؛ بهترین جهت نورپردازی برای غذا زاویه پشت یا کنار است، پس زاویه تلفنتان را تغییر دهید تا حداقل نورپردازی از زاویه درستی انجام شود.

رستوران‌ها و منازل ما اغلب از نور فلورسنت استفاده می‌کنند
رستوران‌ها و منازل ما اغلب از نور فلورسنت استفاده می‌کنند

زاویه درست را انتخاب کنید

قبل از اینکه بخواهید عکستان را ثبت کنید حتما این موارد را بررسی کنید که آیا ظرف غذای من از میز بیرون زده است یا خیر؟ آیا غذای من در اندازه واقعی بنظر می‌رشد؟ حالا چرا باید این سوالات رو بپرسید؟ چراکه اکثر دوربین موبایل‌ها از لنز واید استفاده می‌کنند و زمانی‌که شما با لنز واید از غذا عکاسی کنید تصویرتان غیر واقعی شده و دارای اعوجاج خواهد شد.

شما نمی‌توانید زاویه‌ای را برای تصویرتان انتخاب کنید بدلیل راحت بودن آن، بلکه شما با آزمون و خطا کردن باید درست‌ترین و بهترین زاویه را برای عکستان انتخاب کنید حتی اگر سخت باشد. توصیه ما این است موبایلتان را ببرید بالای میز و از زاویه 90 درجه عکاسی کنید، این بهترین راه برای ایجاد یک تصویر استاندارد و مینیمال از یک سوژه است، زاویه 90 درجه به شما این امکان را می‌دهد تا جزئیات بیشتری از سوژه را ثبت کنید. در جدول زیر می‌توانید راهنمای انتخاب زاویه درست عکاسی در عکاسی غذا با موبایل را مشاهده کنید:

ردیفزاویهتوضیحات
۱زاویه ۹۰ درجه (از روی)برای نمایش قسمت بالایی غذا.
۲زاویه ۴۵ درجه (از کنار)برای ایجاد عمق و اظهار جزئیات غذا.
۳زاویه ۳۰ درجه (کمی از بالا)برای تاکید بر جزئیات و افزایش عمق تصویر.
۴زاویه ۱۸۰ درجه (از پشت)برای نمایش تمامی اجزای دور غذا یا ترتیبات.
۵زاویه ۶۰ درجه (کمی از پایین)برای ایجاد سایه و عمق در تصاویر.
۶زاویه ۱۳۵ درجه (از بالا)برای ایجاد احساس هنری و خاصیت در تصاویر.
۷زاویه ۳۱۰ درجه (از دیگر سمت)برای نمایش اجزای دیگر غذا یا محیط پیرامون.
۸زاویه ۲۲.۵ درجه (کمی از کنار)برای جلب توجه به یک قسمت خاص از غذا.
۹زاویه ۷۵ درجه (از کنار)برای ترکیبی از عمق و جزئیات در تصاویر.
۱۰زاویه ۲۵۰ درجه (کمی از پشت)برای ایجاد اثرات خاص و تبدیل تصویر به یک داستان.
راهنمای انتخاب زاویه درست عکاسی در عکاسی غذا با موبایل

هر زاویه به تصویر عکس حاصل از عکاسی غذا با موبایل ابعاد و زیبایی خاصی می‌دهد. انتخاب زاویه مناسب بستگی به نوع غذا، جزئیات مورد نظر و اهداف شما دارد.

بیشتر بخوانید: عکاسی غذا؛ آموزش صفر تا صد 😋 از ایده تا اجرای عکاسی از غذا

زاویه 90 درجه بهترین راه برای ایجاد یک تصویر استاندارد و مینیمال از یک سوژه است
زاویه 90 درجه بهترین راه برای ایجاد یک تصویر استاندارد و مینیمال از یک سوژه است

زاویه 45 درجه برای عکاسی غذا با موبایل توصیه نمی‌شود، بخاطر اینکه اعوجاج زیادی خواهد داشت، توصیه ما این است که اگر می‌خواهید 45 درجه عکاسی کنید، یک قدم از سوژه فاصله بگیرید و تنظیمات دوربین موبایل را روی تله فوتو قرار دهید و تصویرتان را ثبت کنید این بهترین راه برای عکاسی از زاویه 45 درجه است.

بیشتر بخوانید: بهترین گوشی برای عکاسی محصول

از ترکیب بندی مینیمال استفاده کنید

چیدمان‌های پیچیده و استفاده زیاد از اکسسوری عکاسی غذا جذاب هستند اما کارتان را برای یادگیری و آموزش عکاسی با موبایل به‌شدت سخت می‌کنند. شما می‌توانید برای ایجاد یک ترکیب جذاب و دلپذیر چیدمان دقیقی داشته باشید ولی مدت زمانی که شما صرف چیدمان کردن می‌کنید، ممکن است که غذایتان طراوت و تازگی و دلپذیر بودنش را از دست بدهد و از لحاظ بصری جذابیت نداشته باشد.

پس بجای اینکه سراغ چیدمان‌های پیچیده بروید و مدت زمان زیادی را برای آن سپری کنید، می‌توانید از چیدمان مینیمال استفاده کنید و تصویرتان را ساده نگهدارید. یک یا دو گزینه برای استفاده کردن در چیدمان تصویر انتخاب کنید تا چشم مخاطب بتواند دور قاب شما بچرخد. عکاسی مینیمال همیشه خوب می‌شود مخصوصا اگر تازه کار باشید. کاسه‌های سرامیکی ساده و زیبا هم یکی از ظروف بسیار مناسب برای عکاسی مینیمال است.

عکاسی مینیمال تمرکز مخاطب را روی سوژه اصلی عکس حفظ می‌کند و مانع پرت شدن حواس مخاطب می‌شود؛ اگه این نکات را رعایت کنید قطعا تصویری جذاب خواهید داشت و بقیه از دیدن آن لذت خواهند برد.

در جدول یر می‌توانید انواع ترکیب‌بندی در عکاسی غذا با موبایل را مشاهده کنید:

ردیفنوع ترکیب‌بندیتوضیحات
۱ترکیب بندی مرکزی (Center Composition)قرار گرفتن سوژه در وسط تصویر به عنوان نقطه مرکزی ترکیب.
۲ترکیب بندی سوئیپ (Sweep Composition)ایجاد حس حرکت و جلب توجه با قرار گرفتن سوژه در امتداد یک خط میانی.
۳ترکیب بندی مثلثی (Triangular Composition)قرار گرفتن سه نقطه اصلی یا سه عنصر مهم به شکل مثلث در تصویر.
۴ترکیب بندی زاویه‌ای (Angular Composition)استفاده از زوایا و خطوط قطری برای جلب توجه و جلوگیری از خستگی ذهنی.
۵ترکیب بندی لایه‌بندی (Layered Composition)ایجاد عمق با قرار دادن اجزا و سوژه‌ها در لایه‌های مختلف.
۶ترکیب بندی متعادل (Balanced Composition)توازن بین عناصر در تصویر به گونه‌ای که تصویر جلب توجه و تعادل داشته باشد.
۷ترکیب بندی قطعه‌بندی (Cropping Composition)استفاده از فاصله نزدیک و برش برخی اجزا برای ایجاد تأثیرات جذاب.
۸ترکیب بندی الگویی (Pattern Composition)ثبت الگوها و تکرارهای منظم در تصویر برای ایجاد جلب توجه.
۹ترکیب بندی پیشرونده (Leading Lines Composition)استفاده از خطوط پیشرونده برای هدایت نگاه تماشاگر به سوژه اصلی.
۱۰ترکیب بندی نور و سایه (Light and Shadow Composition)بهره‌گیری از نور و سایه برای ایجاد ابعاد و جلب توجه به جزئیات.
انواع ترکیب‌بندی در عکاسی غذا با موبایل

هر کدام از این ترکیب‌بندی‌ها به تصویر عکاسی غذا با موبایل ابعاد و جذابیت خاصی می‌دهند و بستگی به نوع غذا و اهداف شما، انتخاب می‌شوند.

بیشتر بخوانید: ترکیب بندی در عکاسی؛ آموزش و راهنمای کامل 📸

عکاسی مینیمال تمرکز مخاطب را روی سوژه اصلی عکس حفظ می‌کند
عکاسی مینیمال تمرکز مخاطب را روی سوژه اصلی عکس حفظ می‌کند

نکته طلایی در عکاسی مینیمال:

اگر می‌خواهید عکاسی خلاقانه با موبایل را تجربه کنید و عجله ندارید، بهتر است سوژه‌تان را با پس‌زمینه‌های مختلف امتحان کنید. سپس برای چیدمان هر یک از عناصری مانند مجلات یا کتاب‌های آشپزی استفاده کنید یا اصلا از هیچ چیزی استفاده نکنید؛ اما چرا؟ چراکه شما با آزمون و خطا کردن به تجربه زیادی دست خواهید یافت و علاوه بر آن می‌توانید بهترین عکس ممکن از سوژه تان را با همین آزمون و خطا ثبت کنید.

به تزئینات سوژه توجه کنید

اگه یه سرچ ساده در شبکه‌های اجتماعی داشته باشید به تصاویری زشت و ناهنجار خواهید رسید، بسیاری از تصاویر در شبکه‌های اجتماعی حسی را القا می‌کنند، مانند: بی‌نظمی، بهم ریختگی و کثیفی؛ برای مثال: بک‌گراند تصویر شلوغ و نامرتبت است یا از اکسووری‌هایی استفاده شده که هیچ ربطی به سوژه ندارند. اما بهترین عکس‌های غذا با انتخاب دقیق و هوشمندانه بک‌دراپ، ترکیب بندی و چیدمان اکسووری‌ها ساخته شده‌اند.

بیشتر بخوانید: نورپردازی در عکاسی غذا؛ از شناخت نور تا بررسی تجهیزات نور

بهترین عکس‌های غذا با انتخاب دقیق و هوشمندانه بک‌دراپ، ترکیب بندی و چیدمان اکسووری‌ها ساخته شده‌اند
بهترین عکس‌های غذا با انتخاب دقیق و هوشمندانه بک‌دراپ، ترکیب بندی و چیدمان اکسووری‌ها ساخته شده‌اند

ترکیب بندی در عکاسی غذا موضوع نسبتا پیچیده‌ای است، ممکن است نیاز به ماه‌ها یا سال‌ها تمرین داشته باشید که در ترکیب بندی ماهر شوید. در این بخش یکی از قوانین ساده ترکیب بندی را آماده کرده‌ا‌یم تا با یکی از این قوانین آشنا شوید، از طرفی این تکنیک خیلی ساده بوده و سریع آن را می‌آموزید. این قانون می‌گوید:

سعی کنید یک یا دو فضای خالی در تصاویرتان قرار دهید تا چشم مخاطب بتواند برای لحظه‌ای کوتاه در تصویرتان استراحت کند (در حد چند هزارم ثانیه) و از همین طریق چشم مخاطب در عکس چرخش پیدا می‌کند. ( اسم این فضای خالی، فضای منفی است)

اگر تمام تصویرتان را با اکسسوری و خود سوژه پر کنید مخاطب دچار کلاستروفوبیا (در این بیماری فرد بخاطر بسته بودن فضا دچار استرس و اضطراب است) می‌شود، اما استفاده از فضای منفی در عکس می‌تواند باعث شود، تا کمی مخاطب فضای تنفس داشته باشد و بتواند روی سوژه اصلی تمرکز کند.

بنابراین در برابر اصرار ذهنتان برای پر کردن تمام تصویر مقاومت کنید و در عوض می‌توانید در فضایی که بک‌گراند خالص است یا اکسسوری‌تان را در سایه‌ها قرار دهید.

بیشتر بخوانید: ترفندهای عکاسی از غذا 🍽️📸

 اگر تمام تصویرتان را با اکسسوری و خود سوژه پر کنید مخاطب دچار کلاستروفوبیا می‌شود
اگر تمام تصویرتان را با اکسسوری و خود سوژه پر کنید مخاطب دچار کلاستروفوبیا می‌شود

شما همچنین باید سعی کنید همواره از قانون یک سوم تبعیت کنید، برای راحتی در این قانون می‌توانید از خطوط راهنما استفاده کنید (برای فعال کردن این خطوط، از بخش تنظیمات دوربین موبایلتان اقدام کنید)، طبق قانون یک سوم باید سوژه اصلی را در امتداد این خطوط یا روی نقاط متقاطع قرار دهید.

نکته: حتما یک نقطه کانونی روشن در تصویرتان داشته باشید، نقطه روشن تصویرتان باید حتما زیبا و چشم نواز باشد، این نقطه کانونی، سوژه اصلی شما است که می‌خواهید مخاطب به آن توجه کند. تصویر بدون نقطه روشن، حس بی هدف بودن را به مخاطب القا می‌کند. بنابر این سعی کنید یک یا نهایتا دونقطه روشن در تصاویرتان داشته باشید.

بیشتر بخوانید: مثلث نوردهی چیست؟ مثال کاربردی از نور و عکاسی🔺

طبق قانون یک سوم باید سوژه اصلی را در امتداد این خطوط یا نقاط متقاطع قرار دهید
طبق قانون یک سوم باید سوژه اصلی را در امتداد این خطوط یا نقاط متقاطع قرار دهید

داستان سرایی کنید!

همه عاشق داستان خوب هستند و اگر شما بتوانید به مخاطبتان یک داستان بدهید، تصاویرتان دلنشین‌تر خواهد بود. برای مثال: شما می‌توانید این داستان را با مواد اولیه و مراحل ساخت یا استفاده از دست‌های آشپز در عکس که درحال تست یا ریختن غذا است به مخاطب القا کنید.

همینطور می‌توانید از  غذای خورده شده عکاسی کنید برای انتقال این داستان (مثلا بخشی از کوکی خرد شده یا گاز گرفته شده است)؛ این مورد می‌تواند حس رضایت از خوردن یک غذا را روایت کند. در آموزش عکاسی از غذا با انواع تکنیک ها و ترفندهای عکاسی در حوزه غذا آشنا شوید و جزو بهترین های این حوزه شوید!

همینطور می‌توانید از دستان شخصی استفاده کنید که مثلا غذا را برای شما سرو می‌کند. اخیرا بین مردم دنیا تصاویری که لمس کردن غذا توسط انسان است خیلی محبوب شده است؛ لمس کردن حس زندگی و واقعی بودن را به مخاطب القا می‌کند. به همین دلیل  اینستاگرام تبدیل شده به یک دنیای بزرگ از عکس های مواد غذایی و تجاری.

اگر گوشی آیفون دارید و می‌خواهید با استفاده از آن عکاسی کنید حتما آموزش عکاسی حرفه ای با آیفون را بررسی کنید.

جمع بندی

امیدواریم که این مقاله برایتان مفید بوده باشد و تاثیر بسزایی در دید شما نسبت به دنیای یادگیری و آموزش مبانی عکاسی غذا با موبایل داشته باشد. شما با اندکی تلاش کردن قطعا نمی‌توانید عکس‌های غذای فوق العاده ثبت کنید، همانطور که گفتیم این مسیر نیاز به سالها تمرین مستمر و آموزش دارد. از کدام بخش این مقاله لذت بردید؟ از کدوم بخش قصد دارید در تصاویرتان استفاده کنید؟ نظراتتان را در بخش نظرات برامون بنویسید، نظرات شما باعث می‌شود تا مسیر تولید محتوا برای ما هموارتر شود. اگر به عکاسی از ادویه جات علاقه دارید، کلیک کنید.

منبع: +

چرا عکس‌هایی که در خانه می‌گیریم بد می‌شود؟

رستوران‌ها و منازل ما اغلب از نور فلورسنت استفاده می‌کنند، که باعث می‌شوند نور درستی به سوژه نتابد و غالبا تصویر نویزی شود.

چرا تصاویری که با موبایل می‌گیریم اعوجاج دارد؟

اکثر دوربین موبایل‌ها از لنز واید استفاده می‌کنند و زمانی‌که شما با لنز واید از غذا عکاسی کنید تصویرتان غیر واقعی شده و دارای اعوجاج خواهد شد.

بیماری کلاستروفوبیا در عکاسی چه زمانی رخ می‌دهد؟ و شیوه مقابله با آن چیست؟

اگر تمام تصویرتان را با اکسسوری و خود سوژه پر کنید مخاطب دچار کلاستروفوبیا (در این بیماری فرد بخاطر بسته بودن فضا دچار استرس و اضطراب است) می‌شود، اما استفاده از فضای منفی در عکس می‌تواند باعث شود، تا کمی مخاطب فضای تنفس داشته باشد و بتواند روی سوژه اصلی تمرکز کند.

امتیاز شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *