فروش عکس در جامعه امروز که هرکس با داشتن جدیدترین گوشیهای آیفون و دسترسی به نرمافزارهای ویرایش عکس، خود را عکاس مینامد، کمی سخت است، اما کار نشدنیای نیست. با این وجود روش های فروش عکس نیز متنوعتر شده است، مثلا در گذشته، تنها روش کسب درآمد از فروش عکسها، فقط استودیو عکاسی بود. اما امروزه شاهد پیشرفت در تکنولوژی و اینترنت هستیم و سایتهای زیادی هستند که عکاسان حرفهای و حتی آماتور، میتوانند عکسهای خود را در آنها به فروش برسانند. برای موفقیت در این بازار پر از رقیب فقط کافیست که به سه مورد توجه داشتهباشید:
- پیداکردن جایگاه خود
- شناختن مخاطب
- انتخاب بسترهای مختلف برای تبلیغ
باید بتوانید مهارت و استعداد خود را در عکاسی تقویت کنید تا در بین عکاسان حرفهای حرفی برای گفتن داشتهباشید. سپس باید مخاطب و نیاز مخاطب خود را شناسایی کنید تا بتوانید خدمات درستی را به او تحویل دهید و در آخر هم باید بسترهای مناسبی برای تبلیغ انتخاب کنید. در این مقاله قصد داریم روش های فروش عکس را به شما بگوییم و چندین سایت ایرانی و خارجی برتر در زمینه فروش عکس را به شما معرفی کنیم.
راهنمای فروش عکس در سایتهای ایرانی و خارجی
برای داشتن یک فروش موفق در سایتهای موجود لازم است این مراحل را طی کنید:
مرحله اول: شناخت خریدار
برای اینکه در زمینه فروش عکس موفق باشید و بتوانید عکسهایتان را در سایتها به فروش برسانید، لازم است نسبت به مخاطبان خود شناخت پیدا کنید. روی خریداران خود تمرکز کنید تا بتوانید آنها را بیابید و سپس عکسهایتان را به آنها بفروشید. خریداران عکس سهام وبلاگنویسان، صاحبان وبسایتهای کوچک و شرکتهای بزرگ هستند که عکسهای استوک میخرند.
مرحله دوم: شناخت محصول خود
علاوه بر شناخت مخاطب، باید محصول را هم بشناسید. مثلا بدانید مردم بیشتر چه عکسهایی میخرند و به چه سبک عکسهایی علاقه دارند. انواع عکسهایی که بالاترین میزان فروش را دارند:
- مردم در موقعیتها و مکانهای مختلف
- طبیعت
- غذا و خوراکیها
- مکانهای دیدنی شهرها
مرحله سوم: یافتن جایگاه خود
یکی از روش های فروش عکس در دنیای امروزی، فروش آنلاین عکس است که البته این کار آسان هم نیست. چرا که این بسترها در اختیار همه است و افراد زیادی مانند شما هستند که مهارت عکاسی دارند. راز موفق شدن شما در فروش عکس، ایجاد وجه تمایز است. باید برای خودتان سبک عکاسی در نظر بگیرید و در همان طیف استعداد خود را تقویت کنید. با در نظر گرفتن این موارد به راحتی میتوانید عکسهای خود را در سایتهای داخلی و خارجی به فروش برسانید.
بیشتر بخوانید: قدرت و تاثیر عکس در فروش محصولات چقدر است؟
مرحله چهارم: افزایش مخاطبان
برای افزایش فروش عکسهای خود باید مخاطبین بیشتری پیدا کنید. باید مخاطبینی را پیدا کنید که به عکسهای شما نیاز دارند و به سبک عکاسی شما علاقهمند هستند. باید مانند سایر افراد در حوزههای دیگر روی مخاطبان خود سرمایهگذاری کنید، چرا که این افراد هستند که تعیین میکنند شما توانایی فروش آنلاین عکس را دارید یا خیر.
برای پیدا کردن مخاطبان خود از شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام کمک بگیرید. از طریق اینستاگرام و سایر رسانههای مشابه میتوانید مخاطبان هدف خود را پیدا و آنها را جذب کنید. یکی دیگر از روش های فروش عکس این است که عکسها و نمونه کارهای خود را در این رسانهها به اشتراک بگذارید. با انجام اینکارها، هم مخاطبانتان افزایش پیدا میکنند و هم برندسازی میکنید. از این طریق میتوانید عکسهای بیشتری به فروش برسانید.
مرحله پنجم: پیدا کردن سایت مناسب
سایتهای زیادی هستند که میتوانید عکسهای خود را در آنجا به فروش برسانید. عمدتا عکاسان آماتور سایتهایی مانند Dreamstime، Shutterstock و freedigitalphotos.net را انتخاب میکنند، این سایتها، سایتهای اصلی استوک هستند. سایتهایی مثل Corbis و Getty Images برای عکاسان حرفهای گزینه بهتری هستند. هر کدام از این سایتها قیمتهای مختلفی دارند و باید داخل خود سایتها قیمتها را چک کنید. اینکه عکسهایتان را با چه قیمت و سرعتی به فروش برسانید به خودتان بستگی دارد.
مرحله ششم: بررسی الزامات و قوانین سایت
قبل از اینکه عکسهایتان را در سایتی برای فروش بگذارید، باید الزامات و قوانین آن سایت را چک کنید. هر سایتی یکسری قوانین و شرایط خاص خود را دارد، برای مثال کیفیت دانلود عکس و موضوعات عکسها در هر سایت متفاوت است. اگر شرایط و قوانین سایت را رعایت نکنید، تصاویر شما رد خواهد شد. برای مثال در سایتی مانند Dreamstime باید اندازه دانلود 3 مگاپیکسل باشد و این سایت عکسهای تجاری را انتخاب میکند.
مرحله هفتم: ایجاد حساب کاربری در سایتها
اکثر سایتهای ایرانی و خارجی که میتوانید عکسهایتان برای فروش بگذارید، رایگان هستند. قبل از ثبتنام بهتر است دستورالعملهای داخل سایت را بخوانید و نکات مربوط به پرداخت را بررسی کنید.
مرحله هشتم: ثبتنام در چندین سایت مختلف
هر چه در سایتهای بیشتری ثبتنام کنید، امکان کسب درآمد شما بیشتر است. البته توجه داشتهباشید که هر عکس را باید در یک سایت بگذارید. بعضی از سایتها نیز قرارداد انحصاری دارند که باید عکسهایتان را فقط در همان سایت بگذارید و البته مبلغ بیشتری هم در ازای هر عکس به شما میدهند.
چند نکته قبل از فروش عکسها
گفتیم که یکی از روش های فروش عکس در فضای آنلاین از طریق سایتهای ایرانی و خارجی است. برای موفق شدن در این کار علاوه بر مراحل بالا باید موارد زیر را هم در نظر بگیرید.
نمونه کارهای متنوع داشتهباشید
هر چه نمونهکارهای بیشتری داشتهباشید، احتمال جذب مشتریان شما بیشتر است. نمونهکارهای محدود فقط برای بخشی از مخاطبان شما جذاب خواهد بود. برای اینکه بتوانید از فروش عکس درآمد بیشتری کسب کنید، باید نمونههای متفاوتی از عکسهایتان را به اشتراک بگذارید. هر چه تصاویر، جذابیت بیشتری داشتهباشند، احتمال فروش آنها نیز بیشتر است.
بیشتر بخوانید: اصول عکاسی صنعتی؛ نکات مهم و تجربی یک عکاس صنعتی
تصاویر عمومی را به اشتراک بگذارید
یکی از روش های فروش عکس این است که عکسهای عمومی را برای مردم به اشتراک بگذارید. این عکسها برای مردم جذابتر هستند و احتمال فروش آنها نیز بیشتر است. مثلا عکس گلها، طبیعت یا عکسهای تک سوژه مثل قفسه کتابهای قدیمی از نمونه عکسهای عمومی هستند.
تصاویر کیفیت بالا را انتخاب کنید
همانطور که در بالا هم اشاره کردیم، سایتهای ایرانی و خارجی یکسری قوانین خاص در مورد اندازه فایل، وضوح و فرمت فایل دارند. چنانچه این قوانین رعایت نشود، عکس شما رد میشود. عکسهایی که کیفیت بالایی دارند، مشتریان بیشتری خواهندداشت. سعی کنید بهترین نمونه کار خود را با بالاترین کیفیت در این سایتها بگذارید. عکسهایی که کیفیت نامناسبی دارند، تار هستند یا کنتراست بالا دارند، اصلا گزینه خوبی برای فروش نیستند. این عکسها فقط کیفیت کار شما را پایین میآورند.
تگگذاری مناسب عکسها
عکسها را طوری برچسبگذاری کنید که در جستجوی سایتها بیایند. پس از اینکه عکسهایتان را در سایتها آپلود کردید، در بین هزاران عکس دیگر قرار میگیرند و برای اینکه عکس شما به مخاطب هدف شما نمایش داده شود باید بتوانید خوب برچسبگذاری کنید.
بهترین سایتها برای فروش آنلاین عکس
همانطور که گفتیم یکی از روش های فروش عکس، اشتراکگذاری آنها در سایتهای آنلاین است. در ادامه چند نمونه از این سایتها را به شما معرفی میکنیم.
سایت Shutterstock
این سایت از بهترین سایتهای فروش آنلاین عکس است. این سایت تاکنون حدود 500 میلیون دلار به افراد پرداخت کرده است. پس از اینکه یک عکس را در این سایت آپلود کردید، امکان حق چاپ برای شما محفوظ است. قابل اعتماد بودن این سایت برای عکاسان از دلایل محبوبیت آن است. این سایت، خریداران زیادی دارد و این دلیل خوبی است تا شما عکسهایتان را در آن به اشتراک بگذارید. با فروش عکسهایتان در این سایت 30 درصد پورسانت به شما تعلق میگیرد.
بیشتر بخوانید: خرید عکس از شاتر استوک
سایت Alamy
یکی دیگر از سایتهایی که میتوانید عکسهایتان را آنلاین بفروشید، این سایت است. این سایت بالاترین پرداختکننده حق امتیاز است. میزان کمیسیون در این سایت برای قراردادهای انحصاری 50% و برای قراردادهای غیرانحصاری 40% است. این سایت یک امکان شگفتانگیز را برای عکاسان دانشجو فراهم کرده که در آن 100% کمیسیون پرداخت میکنند. قیمت عکسها در این سایت بسیار مناسب است و مشتریان بالقوهای دارد. بازدیدکنندگان ماهانه یک مبلغی را به این سایت پرداخت میکنند تا این سایت به یک بازار بزرگ عکس تبدیل شود.
سایتهای Gettyimages و iStock Photo
این سایتها عکسها را با بالاترین کیفیت به مشتریان عرضه میکنند و بههمین دلیل عکسها با قیمت بالاتری به فروش میرسند. البته قیمت عکس در سایت Istock پایینتر است. این سایت فرصتهای زیادی را برای فروش عکس در اختیار شما میگذارد و میتوانید درآمد خوبی کسب کنید، البته این سایت اطلاعات دقیقی در مورد میزان پرداخت به شما نمیدهد.
سایت Adobe Stock
یکی از سایتهای دیگر که برای فروش آنلاین عکس میتوانید از آن استفاده کنید، سایت Adobe Stock است. در این سایت مشتریان زیادی هستند که عکس استوک نیاز دارند. این سایت عکسهای باکیفیتی به مشتریان ارائه میدهد و به همین دلیل بین مشتریان به خوبی شناخته شده است. شرکت Adobe یک شرکت بزرگ است که خدمات زیادی مانند Adobe Photoshop، Adobe Lightroom، Premiere Pro به مشتریان ارائه میدهد. حق امتیاز برای عکسها 33% و برای تصاویر هنری 35% است و از این طریق درآمد خوبی میتوانید کسب کنید.
بیشتر بخوانید: رشته عکاسی؛ هرآنچه که مشاوران تحصیلی به شما نمیگویند!
سایت Depositphotos
این سایت تعداد زیادی مشتری دارد و تا کنون حدود 60 میلیون فایل داشته است. تعداد مشارکتکنندگان که با این سایت همکاری میکنند حدود 45000 نفر هستند، بنابراین شانس شما برای کسب درآمد بالاتر در این سایت بیشتر است.
سایت Dreamstime
یک وبسایت مشهور است که عکاسان بهطور انحصاری در آن فعالیت میکنند و مشتریان زیادی عکسهای استوک را از این سایت میخرند. حق امتیاز هر عکس بین 25 تا 50 درصد است.
سایت Can Stock Photo
یکی از آسانترین راهها برای فروش عکسهای استوک است. سیستم آپلود و تایید عکس در کوتاهترین زمان ممکن را دارد و همین امر موجب رضایت مشارکتکنندگان و عکاسان است. از زمان آپلود تا بررسی کیفیت، فقط 24 ساعت طول میکشد و بعد، عکس به مشتریان نمایش داده میشود. نسبت به سایتهای دیگر نرخ کمیسیون در این سایت بهتر است و حق امتیاز 50 درصد است.
سایت ۱۲۳RF
در بین سایتهای استوک این سایت رتبه هشت را دارد. حق امتیاز برای مشارکت کنندگان بین 30 درصد تا 60 درصد است و این میزان بر اساس سطح شما تعیین میشود. هر چه سطح شما بیشتر باشد، درصد شما هم بیشتر خواهد شد. روزانه حدود 100000 عکس در این سایت آپلود میشود و بیش از 110 میلیون فایل داشته است.
سایت Bigstock
یکی از قدیمیترین سایتها است که مشتریان شما از سراسر جهان هستند. میزان حق امتیاز به مشارکتکننده 30 درصد است.
سایت Canva
یکی از سایتهای محبوب و کاربرپسند است. نحوه استفاده از این سایت خیلی آسان است و به طراحان کمک میکند با سرعت بالا طراحی زیادی را انجام دهند. این سایت میلیونها کاربر دارد که دائما به دنبال عکسهای جدید میگردند.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم که انواع روش های فروش عکس را برای شما بگوییم تا بتوانید با اشتراکگذاری عکسهایتان در آن، کسب درآمد کنید. فروش عکسها در این سایت فرصت عالی برای کسب درآمد است. اگر عکاس هستید و نمونه کارهای مختلف دارید از همین الان کار فروش عکسها را شروع کنید. البته بهتر است از قبل نمونهکارهای خوبی از عکسهایتان داشتهباشید.
سوالات متداول:
1. شناخت خریدار 2. شناخت محصول خود 3. یافتن جایگاه خود 4. افزایش مخاطبان 5. پیدا کردن سایت مناسب 6. بررسی الزامات و قوانین سایت 7. ایجاد حساب کاربری در سایتها 8. ثبتنام در چندین سایت مختلف
1. سایت Shutterstock
2. سایت Alamy
3. سایتهای Gettyimages و iStock Photo
4. سایت Adobe Stock
5. سایت Depositphotos
6. سایت Dreamstime
7. سایت Can Stock Photo
8. سایت ۱۲۳RF
9. سایت Bigstock
10. سایت Canva
منابع: +