بابافت بلاگ

نورپردازی در عکاسی غذا؛ از شناخت نور تا بررسی تجهیزات نور

نورپردازی در عکاسی غذا

از دیرباز عکاسی غذا یک ژانر محبوب بین عکاسان بوده و بهترین راه برای نشان دادن مهارت آشپزها و فعالان عکاسی در حوزه مواد غذایی است. اما نورپردازی در این رشته می‌تواند چالش برانگیز باشد، اینکه شما از چه جهتی نورپردازی کنید چه تاثیری در سوژه خواهد داشت و چه نورپردازی‌هایی خلاقانه‌تر است؟ این بخش از دنیای عکاسی چه بایدها و نبایدهایی دارد؟ در این مقاله قصد داریم تا شما را با نورپردازی طبیعی و مصنوعی عکاسی غذا آشنا کنیم.

از نور ثابت برای نورپردازی در عکاسی غذا استفاده کنید

منبع‌های نوری ثابت همواره روشن هستند و برای نورپردازی در عکاسی غذا تمام چیدمان شما را روشن می‌کنند. مزیت نورهای ثابت این است که دقیقا می‌توانید اثری که سایه‌ و روشن‌ها در تصویر شما می‌گذارند را مشاهده کنید. اما دقت کنید که این منبع‌های نوری نسبت به رادیو فلاش‌ها ضعیف‌تر هستند.

مزیت نورهای ثابت این است که دقیقا می‌توانید اثری که سایه‌ و روشن‌ها در تصویر شما می‌گذارند را مشاهده کنید
مزیت نورهای ثابت این است که دقیقا می‌توانید اثری که سایه‌ و روشن‌ها در تصویر شما می‌گذارند را مشاهده کنید

نور ثابت می‌تواند انتخاب خوبی برای نورپردازی در عکاسی غذا یا طبیعت بی‌جان باشد. نیازی به هزینه زیاد نیست می‌توانید یک منبع نور ثابت را با قیمت مناسب یا دست دوم تهیه نمایید. همینطور اگر علاقه مند به فیلم برداری هستید نیز به این نورها نیاز خواهید داشت. زمانیکه مهارت‌تان افزایش پیدا کرد می‌توانید از یک نور گران قیمت و حرفه‌ای استفاده کنید. با یادگیری ترفندهای عکاسی از غذا می‌توانید با حداقل تجهیزات هم بهترین نتیجه را بگیرید.

مطالعه لیست تجهیزات عکاسی شما را با انواع تجهیزات ضرروی برای عکاسی آشنا می‌کند.

از استروب لایت‌ها (فلاش) استفاده کنید

استروب لایت‌ همان فلاش استودیویی یا نام دیگر آن اسپیدلایت است. شما برای ثبت یک عکس حرفه‌ای به حداقل 300 وات قدرت نوری نیاز دارید، پس برای اطمینان خاطر یک فلاش نوری به قدرت 500 وات داشته باشید تا دست‌تان در عکاسی باز باشد. در پروژه‌های تبلیغاتی و عکاسی از محصول به قدرت بیشتری نیاز پیدا خواهید کرد.

استروب لایت‌ همان فلاش استودیویی یا نام دیگر آن اسپیدلایت است
استروب لایت‌ همان فلاش استودیویی یا نام دیگر آن اسپیدلایت است

اکثر فلاش‌ها دارای لامپ مدلینگ (مود مدلینگ) هستند. مود مدلینگ یک منبع نور کوچک است که می‌توانید آن‌را روشن کنید تا منبع کوچکی از نور ثابت را به شما دهد، این نور به شما کمک می‌کند حین چیدمان، دید کامل به عناصرتان داشته باشید.

مشتریان از شما انتظار دارند که یک خروجی حرفه‌ای از عکاسی برایشان داشته باشید، پس بهتر است از استروب لایت‌ها استفاده کنید تا نوری زنده و طبیعی در چیدمان‌تان داشته باشید. در نور در عکاسی محصول، با چگونگی انتخاب نور در عکاسی محصول به خوبی آشنا شوید.

فرقی نمی‌کند که شما از نور ثابت استفاده کنید یا استروب لایت‌ها، در هرحال شما فقط می‌توانید ارتفاع و فاصله نور از سوژه را تغییر دهید. برای اینکه بهترین جایگاه قرار گرفتن نور را پیدا کنید باید آزمون و خطا انجام دهید، اینکه سایه‌ها چطور می‌افتند و چه سبک نورپردازی‌ برای رسیدن به هدفتان لازم است را فقط با جابجایی، عکس گرفتن و اصلاح آن خواهید فهمید. دقت کنید که تنظیمات و چیدمان منبع‌های نور هر تصویر با تصویر قبلی متفاوت است.

چطور یک اصلاح کننده نور (Lighting Modifiers) می‌تواند نورپردازی در عکاسی غذا شما را بهتر کند؟

داشتن منبع نوری به تنهایی کافی نیست شما باید نور یک‌دست و نرمی را، روی کل چیدمان‌تان داشته باشید. اما برای ایجاد طیف نوری‌ای که غذا یا نوشیدنی شما را به بهترین شکل ممکن نشان دهد، باید اندکی شدت و حرارت نورتان را به وسیله اصلاح کننده‌ها بهبود بخشید.

بیشتر بخوانید: عکاسی غذا؛ آموزش صفر تا صد 😋 از ایده تا اجرای عکاسی از غذا

داشتن منبع نوری به  تنهایی کافی نیست شما باید نور یک‌دست و نرمی را، روی کل چیدمان‌تان داشته باشید
داشتن منبع نوری به تنهایی کافی نیست شما باید نور یک‌دست و نرمی را، روی کل چیدمان‌تان داشته باشید

سافت باکس رایج‌ترین اصلاح کننده نور برای عکاسی غذا و طبیعت بی‌جان است که، یکی از رایج‌ترین پوشش‌هایی که روی سافت باکس قرار می‌گیرد، پوشش لانه زنبوری است. شما می‌توانید از یک شبکه لانه زنبوری برای ایجاد کنتراست مناسب روی سوژه و تمام چیدمان‌تان استفاده کنید. پوشش لانه زنبوری روی سافت باکس نصب می‌گردد و نیازی نیست دیگر نگران بیش از حد هارد بودن نور و تیز بودن سایه‌ها شوید.

یکی از اصلاح کننده‌هایی که کیت شما را تکمیل می‌کند، دیفیوزر است. دیفیوزر یک صفحه سفید ساده است که، در کنار سوژه اصلی در خارج از کادر قرار می‌دهید تا نوری که از فلاش تابیده می‌شود را ملایم کنید و سایه‌های شدید و مضر را به حداقل برسانید. دقت کنید که استروب لایت‌ها نور تابشی هستند و اگر کنترل نشوند، سایه‌های تیزی ایجاد می‌کنند و تعادل تمام تصویر شما را بهم می‌ریزند.

همچنین می‌توانید از بازتاب دهنده نقره‌ای و طلایی استفاده کنید. بازتاب دهنده نقره‌ای سوژه شما را درخشان‌تر می‌کند و بازتاب دهنده طلایی حرارت تصویرتان را افزایش می‌دهد. این بازتاب دهنده‌ها معمولا با دیفیوزر بعنوان کیت فروخته می‌شوند.

برای صرفه جویی در هزینه‌ها، پیشنهاد ما این است که از مقواهایی که در فروشگاه‌های لوازم تحریری فروخته می‌شود استفاده کنید، از رنگ سفید آن بعنوان رفلکتور و اصلاح کننده نور و از رنگ سیاه مات آن بعنوان محدود کننده نور استفاده کنید.

تقابل نور هارد و نرم در عکاسی غذا

قبل از اینکه شروع به چیدمان کنید، تصمیم بگیرید که قصد دارید تصویر نهایی‌تان چگونه باشد؟ نور ملایم داشته باشد یا نور هارد؟ هرچقدر که نور هارد بیشتری داشته باشید (نه بیش از حد که تصویر بسوزد) تصویرتان خاطره انگیزتر یا اصطلاحا دراماتیک‌تر می‌شود، ایجاد چنین حسی بدلیل این است که شبیه به نور خورشید است.

سوژه اصلی چیدمان نور را به شما دیکته می‌کند، سپس شما بر اساس آن بهترین اصلاح کننده را انتخاب می‌کنید.

بیشتر بخوانید: ایده عکاسی از ادویه جات

سوژه اصلی چیدمان نور را به شما دیکته می‌کند
سوژه اصلی چیدمان نور را به شما دیکته می‌کند

اگر نور نرم و ملایم بخواهید باید از سافت باکس استفاده کنید و اگر نور هارد بخواهید که کنتراست زیادی ایجاد کنید باید از دیش‌های بازتاب دهنده استفاده کنید. هر یک را که انتخاب کردید باید نور پخش شود تا در محل برخورد تاریکی و روشنی تاری خوبی به‌وجود آید.

به عنوان مثال: ما اگر از یک فلاش با شبکه لانه زنبوری استفاده کنیم، بین منبع نور و سوژه یک دیفیوزر بزرگ قرار می‌دهیم، در این صورت منبع نور ما دیفیوزر است نه استروب لایت. این کار همانطور که گفتیم باعث شبیه سازی نور خورشید می‌شود.

برای درک بیشتر این مطلب دفعه بعدی که عکاسی خواهید کرد این کار را امتحان کنید، هم با نور هارد عکاسی کنید و هم نرم، به تفاوت آنها دقت کنید! حالا شروع کنید نور را جابجا کنید و حالت‌های مختلف را تست کنید، تصاویر بدست آمده را با یکدیگر مقایسه کنید و ببینید که هر حالت نوری چه تاثیری در تصویر نهایی خواهد گذاشت.

با نورپردازی از کناره‌ها چشم را بچرخانید

نورپردازی جانبی زمانی است که نور شما مستقیما بصورت 90 درجه از کنار غذا تابانده شود. چشمان مخاطب همواره به روشن‌ترین بخش تصویر هدایت می‌گردد. این تکنیک یک روش خوب و ساده است که تمام عکاس‌ها بدون در نظر گرفتن سطحشان می‌توانند از آن به راحتی اسفاده کنند.

در جدول زیر برخی تکنیک‌های نورپردازی در عکاسی محصول آورده شده است:

تکنیک نورپردازیتوضیحات
استفاده از نور طبیعی و نور مصنوعیهمزمان از نورهای طبیعی و مصنوعی بهره‌مند شوید تا ترکیبی از نورهای مختلف برای بهترین روشنایی و جزئیات در عکس داشته باشید.
استفاده از سایه‌هابا استفاده از سایه‌ها، جلوه‌های سه‌بعدی و عمق بیشتری در عکس ایجاد کنید. می‌توانید با تغییر موقعیت منبع نور، سایه‌ها را به دلخواه کنترل کنید. به وسیله ابزاری به نام سایه ساز می‌توانید نور و سایه را مدیریت کرده و تصاویر فوق العاده جذاب ایجاد کنید.
استفاده از نور نرماز نورهای نرم استفاده کنید، مانند دیفیوزرها (سافت باکس، ستون نوری) که باعث ملایم‌تر شدن سایه‌ها و ایجاد روشنایی یکنواخت در صحنه می‌شوند.
استفاده از پس‌زمینه‌های مناسبانتخاب پس‌زمینه‌های مناسب و هماهنگ با محصول موضوع، به تعریف بهتر از جزئیات و ایجاد جلوه‌های مختلف کمک می‌کند.
تکنیک‌های رفت و برگشت نوراز تکنیک‌هایی مانند نور مستقیم (برای تأکید بر جزئیات) و نور انعکاسی (برای نرم کردن سایه‌ها) به منظور بهبود نقاط مختلف محصول استفاده کنید.
تکنیک‌های نورپردازی در عکاسی محصول

بیشتر بخوانید: ۵ نکته عکاسی غذا با موبایل 🌮📱

چشمان مخاطب همواره به روشن‌ترین بخش تصویر هدایت می‌گردد
چشمان مخاطب همواره به روشن‌ترین بخش تصویر هدایت می‌گردد

یک رفلکتور را باید در طرف رو به روی نور قرار دهید تا بازتاب تابش آن را به سوژه برگرداند. نسبت به میزان سایه و روشنی‌ای که در سوژه و اطراف آن می‌خواهید، رفلکتور را دور یا نزدیک کنید یا از رفلکتور کوچک و بزرگ استفاده کنید. توجه کنید که حتی در عکاسی زمینه سفید هم شما باید سایه‌ها را کنترل کنید.

یک رفلکتور را باید در طرف رو به روی نور قرار دهید تا بازتاب تابش آن را به سوژه برگرداند
یک رفلکتور را باید در طرف رو به روی نور قرار دهید تا بازتاب تابش آن را به سوژه برگرداند

از نور بک لایت برای نورپردازی در عکاسی غذا استفاده کنید

نور بک‌لایت به اینصورت است که، منبع نور خود را پشت سوژه خود قرار دهید. این نوع نورپردازی باعث درخشندگی و برجسته کردن جزئیات سوژه می‌گردد. اگر چیدمان خود را مانند یک ساعت درنظر بگیرید، نور بک لایت در موقعیت ساعت دوازده است.

با اینکه نور بک‌لایت برای عکاسی غذا بسیار جذاب است، اما می‌تواند کار کردن با آن برای عکاسان مبتدی دشوار باشد. یکی از مشکلاتی که ممکن است با آن مواجه شوید این است که پشت تصویر روشن و جلوی آن تاریک باشد.

بیشتر بخوانید: عکاسی چیست؟ همه چیز درباره هنر و حرفه عکاسی

اگر چیدمان خود را مانند یک ساعت درنظر بگیرید، نور بک لایت در موقعیت ساعت دوازده است
اگر چیدمان خود را مانند یک ساعت درنظر بگیرید، نور بک لایت در موقعیت ساعت دوازده است

داشتن یک منبع نور قوی در پشت سوژه، باعث می‌شود که عکس اصطلاحا بسوزد (در بخش‌هایی از تصویر آنقدر شدت روشنایی بالا می‌رود که هیچ جزئیاتی دیده نمی‌شود). در جدول زیر مواردی را معرفی خواهیم کرد که نور بک لایت برای عکاسی از آن‌ها مناسب نیست:

سوژه‌های مرتفعسوژه‌های مرتفع مانند: یک دسته کلوچه، یا حجم زیادی از پاستا. تابیدن نور کافی به جلوی همبرگر و پنکیک‌هایی که روی هم قرار گرفته‌اند، کار دشواری است.
پس از سوژه‌های مرتفع با شیوه نورپردازی بک‌لایت عکاسی نکنید.
ظرف مرتفع یا عمیقهنگامی‌که غذای شما در ظرفی مرتفع یا عمیق باشد نیز نور بک‌لایت مناسب شما نیست، چراکه نور نمی‌تواند کامل در ظرف قرار بگیرد و سوژه شما را نمایان کند.
مانند: قابلمه‌های عمیق.
غذاهای تیره یا قهوه‌ایغذاهای تیره و قهوه‌ای مانند گوشت اصلا با نور بک لایت مناسب نیستند، مخصوصا اگر روی ظرف سفید دیزاین شده باشند. این سوژه با نور بک لایت، کنتراست به شدت بالایی ایجاد می‌کند.
نبایدهای نور بک‌لایت

در کل اگر کنتراست زیادی از تاریک و روشنی در تصویرتان دارید، نور بک لایت اصلا گزینه مناسبی نیست چرا که این نوع نورپردازی تضادهای رنگی را تشدید می‌کند. موضوع دیگری که باید مراقب آن باشید این است که گاهی ممکن است بخاطر نورپردازی بک‌لایت، بازتاب بیش از حدی را روی خود غذا مشاهده کنید.

با اینکه نور بک‌لایت برای عکاسی غذا بسیار جذاب است، اما می‌تواند کار کردن با آن برای عکاسان مبتدی دشوار باشد
با اینکه نور بک‌لایت برای عکاسی غذا بسیار جذاب است، اما می‌تواند کار کردن با آن برای عکاسان مبتدی دشوار باشد

برای گرفتن عکسی با نور بک‌لایت کارهای زیر را انجام دهید:

  1. نور را دقیقا در موقعیت ساعت دوازه ستاپ خود قرار دهید. مطمئن شوید میزتان به اندازه کافی بزرگ باشد چراکه باید رفلکتور و بازتاب دهنده‌ها را در اطراف سوژه خود بچینید.
  2. بین میز و منبع نور یک دیفیوزر قرار دهید. این دیفیوزر شدت نور پشت و جلوی صحنه شما را یکنواخت می‌کند.
  3. در هر طرف چیدمانتان یک رفلکتور قرار دهید. باید مدام اینها را جابجا کنید تا در بهترین موقعیت قرار گیرند. نوری که از پشت تابانده می‌شود به رفلکتور برخورد کند و سپس به سوژه بازگردد تا سایه‌ها و نقاط تیره را محو کند.

شما می‌توانید حتی یک رفلکتور را جلوی دوربین خود قرار دهید البته تا جایی که مانع تصویر شما نشود. درست انجام دادن این کار باعث می‌شود نور بیشتری به جلوی تصویر شما بتابد. در آموزش عکاسی از غذا با انواع تکنیک ها و ترفندهای عکاسی در حوزه غذا آشنا شوید و جزو بهترین های این حوزه شوید!

نور را از پشت به کناره‌ها بتابانید

بهترین و شاید ساده‌ترین شیوه نورپردازی همین شیوه‌ است که، از پشت و کناره‌های سوژه نور تابیده شود به همراه یک رفلکتور در روبه روی منبع نوری. در اینصورت باید منبع نورتان را موقعیت بین ساعت 10 و 11 دوربین قرار دهید. با این شیوه نورپردازی هم پشت تصویر شما در اندازه مناسب روشن می‌شود و هم جلوی تصویرتان روشن خواهد شد (چرا که از زاویه کنار تابیده می‌شود، حجم بیشتری از نور به جلوی تصویر می‌رسد).

توضیحات تکمیلی این نوع نورپردازی، دقیقا مانند نورپردازی از کناره‌ها است و تنها وجه افتراق این دو، عقب‌تر بودن منبع نور، در حالت دوم است.

بیشتر بخوانید: بک گراند عکاسی غذا؛ راهنمای خرید و استفاده انواع پس زمینه عکاسی غذا

توضیحات تکمیلی این نوع نورپردازی، دقیقا مانند نورپردازی از کناره‌ها است
توضیحات تکمیلی این نوع نورپردازی، دقیقا مانند نورپردازی از کناره‌ها است

برای این شیوه نورپردازی دقت کنید که با توجه به سایه‌های تشکیل شده و هدفی که دارید باید با ارتفاع نور بازی کنید. یادآوری می‌کنیم که هرچه منبع نور به ستاپ نزدیکتر باشد، سایه‌های تیزی بوجود می‌آید.

در جدول زیر در مورد انواع ست‌آپ نورپردازی باتوجه به نوع محصول، سبک عکاسی و نیازتان توضیحاتی ارائه شده است:

نوع ست‌آپ نورپردازیاستفاده برای عکاسی از
رینگ لایت (تک نور)جواهرات، لوازم آرایشی، گل‌وگیاه و محصولاتی که نیاز به نور تابیده شده از جلو دارند.
نور تابیده شده از بالا (تک نور)غذا، کتاب، لباس و محصولاتی که نور تابیده شده از بالا به تاکید بر جزئیات و سطوح غیره مناسب است.
نور مستقیم تابیده شده از جلو (تک نور)محصولات فلزی و شیشه‌ای، پلاستیکی و دارای سطوح صاف که نور مستقیم از جلو می‌تواند جزئیات را به خوبی ثبت کند.
چیدمان نور یکدستمحصولات بازتاب دهنده نور مانند محصولات شیشه‌ای، آینه‌ای، مایع و سطوحی که نیاز به چیدمان یکدست نور برای ثبت بازتاب‌ها دارند.
پوشش کامل (نور سه نقطه‌ای)محصولات پیچیده، حجیم و سه‌بعدی که نیاز به نور از سه جهت برای ثبت تمام جزئیات و ابعاد آنها دارند.
چیدمان مثلثی (نور سه نقطه‌ای)محصولات سه‌بعدی، منحنی، گرد و غیره که نیاز به نور از سه جهت با تأکید بر فرم و حجم هستند.
انواع ست‌آپ نورپردازی
هرچه منبع نور به ستاپ نزدیکتر باشد، سایه‌های تیزی بوجود می‌آید

شیوه‌های غلط نورپردازی در عکاسی غذا

هیچوقت در دنیای عکاسی مواد غذایی از دو نوع نورپدازی استفاده نمی‌کنیم: 1. نورپردازی از رو به رو 2. نورپردازی از بالا.

  • نورپردازی از جلو: منبع نور یا روی دوربین شما نصب شده یا از همان جهت دوربین است؛ این شیوه برای عکاسی پرتره بسیار پیشنهاد می‌شود، اما در عکاسی غذا اصلا مناسب نیست چراکه ممکن است باعث شود تصویر شما صاف شود و فاقد ابعاد بنظر برسد.
  • نورپردازی از بالا: یعنی منبع نور شما عمود به سوژه باشد. این شیوه نیز باعث می‌شود عکس شما صاف و بدون هیچ بعدی بنظر برسد و اصلا پیشنهاد نمی‌کنیم.

نکات مهم و قلق‌های استفاده از نور در عکاسی از غذا

نکاتتوضیحات
نور را پخش کنیداگر منبع نور فلاش دارید یعنی، در یک لحظه نور بشدت زیادی به ستاپ تابانده می‌شود، ممکن است حتی شما سافت باکس نیز داشته باشید اما باز هم کفایت نکند، پس باید از یک دیفیوزر دیگر نیز استفاده کنید.
تمام چراغ‌ها را خاموش کنیداگر با نور ثابت عکاسی می‌کنید، حتما تمام چراغ‌های محیط را خاموش کنید، چرا که چراغ‌های محیط دارای دما هستند و در تصویر نهایی شما اثر می‌گذارند.
فضای زیادی به خودتان دهیدوقتی با نورهای استودیویی ثابت/فلاش عکاسی می‌کنید، نیاز به فضای زیادی برای منبع نور، سافت باکس، ستاپ و دیفیوزر دارید. پس زمانی‌که قصد دارید فضای کاری برای خودتان تعریف کنید، فضایی بزرگ را مدنظر بگیرید.
از درخشش زیاد دوری کنیدکوچکترین سطح بازتاب‌دهنده در چیدمان، باعث می‌شود که نور فلاش بازتاب داده شود و جلوه عکس‌تان را خراب کند. پس برای اینکه به این مشکل برنخورید، باید با جابجا کردن نور و استفاده از دیفیوزر یا فیلتر پولاریزه این مشکل را برطرف نمایید.
از عناصر تیره استفاده کنیداستفاده کردن از عناصر تیره در بخش میانی یا انتهایی ستاپ علاوه بر اینکه تصویرتان را زیباتر می‌کند، خیلی از دغدغه‌های شما را برای تنظیم نور و رفله‌ها برطرف می‌نماید.
از سفیدی دوری کنیداگر تازه کار هستید عکاسی از سوژه‌های سفید را از ذهن خودتان دور کنید. ابتدا شما باید یادبگیرید که تاثیر نور در هرفاصله و ارتفاعی چقدر است بعد سراغ عکاسی از محصولات سفید یا زمینه سفید بروید.
به عنوان مثال اگر شما نورپردازی را بلد نباشید (در عکاسی زمینه سفید) به بخش‌هایی از تصویرتان نور کافی نخواهد رسید و عکستان خاکستری می‌شود.
نکات مهم و قلق‌های استفاده از نور در عکاسی از غذا

منبع: ++

مزیت و نقطه ضعف نورهای ثابت ویدیویی در عکاسی چیست؟

مزیت نورهای ثابت این است که دقیقا می‌توانید اثری که سایه‌ و روشن‌ها در تصویر شما می‌گذارند را مشاهده کنید. اما دقت کنید که این منبع‌های نوری نسبت به رادیو فلاش‌ها ضعیف‌تر هستند.

نور هارد چه تاثیری دارد و چه حسی را القا می‌کند؟

هرچقدر که نور هارد بیشتری داشته باشید (نه بیش از حد که تصویر بسوزد) تصویرتان خاطره انگیزتر یا اصطلاحا دراماتیک‌تر می‌شود، ایجاد چنین حسی بدلیل این است که شبیه به نور خورشید است.

پوشش لانه زنبوری چیست، چه کاربردی دارد و چگونه از آن استفاده کنیم؟

یکی از رایج‌ترین پوشش‌هایی که روی سافت باکس قرار می‌گیرد، پوشش لانه زنبوری است. شما می‌توانید از یک شبکه لانه زنبوری برای ایجاد کنتراست مناسب روی سوژه و تمام چیدمان‌تان استفاده کنید. پوشش لانه زنبوری روی سافت باکس نصب می‌گردد و نیازی نیست دیگر نگران بیش از حد هارد بودن نور و تیز بودن سایه‌ها شوید.

5/5 - (1 امتیاز)

2 دیدگاه برای “نورپردازی در عکاسی غذا؛ از شناخت نور تا بررسی تجهیزات نور

  1. اشتراک‌ها: اهمیت نور در عکاسی؛ آشنایی با انواع تاثیر نورپردازی در عکاسی | بابافت Babaft

  2. اشتراک‌ها: عکاسی از پاستا 🍝 ترفندها و نکاتی که باید بدانید، از ایده تا اجرا | بابافت Babaft

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *