مبحث کسب درآمد یکی از مهمترین دغدغه هر کسی است که به حرفهای خاص وارد میشود و قطعا انتظار دارد از هنر و مهارت خود درآمد کسب کند. عکاسان هم از این قاعده مستثنا نیستند و دوست دارند پس از گذراندن آموزشهای اولیه و کسب تجربه در مسیر عکاسی به درآمد برسند و بتوانند به شکل حرفهای در این مسیر فعالیت کنند. عکاسی صنعتی یکی از حوزههایی است که نسبت به سایر حوزههای عکاسی امکان فعالیت کاری بیشتری را برای عکاس فراهم میکند و به این ترتیب عکاس میتواند درآمد خوبی از این مسیر کسب کند. در ادامه این مطلب قصد داریم در ارتباط با راههای کسب درآمد در عکاسی صنعتی اطلاعاتی مهم به شما بدهیم. با ما همراه باشید.
عکاسی صنعتی چیست؟
پیش از هر چیز باید با ماهیت عکاسی صنعتی آشنا شوید تا بدانید این حوزه از عکاسی به چه صورت انجام میشود و چه کاربردی دارد. عکاسی صنعتی به شکل عام به ثبت تصاویر از ماشینآلات، محصولات، تجهیزات و خدماتی که یک مجموعه صنعتی ارائه میدهد اطلاق میشود. خروجی تصاویر صنعتی عموما در وبسایتهای تخصصی، بروشورها، مجلهها، روزنامهها، بیلبوردها و… انتشار پیدا میکنند و مخاطبانشان عموما افراد متخصص در حوزه صنعت و تاسیسات کارخانهای هستند.
صنایع مختلفی مانند معدن، انرژی، حمل و نقل، ساخت و ساز، صنایع تولیدی و… از عکاسان صنعتی جهت نشان دادن فعالیت خود در محیط کاری استفاده میکنند و به مدد وجود همین عکاسان صنعتی است که از حرفههای مختلف تصاویر بسیار باکیفیتی وجود دارد.
صنایع مختلف و شرکتهای کوچک و بزرگ به عکاسان صنعتی نیاز دارند که بتوانند محتواهای باکیفیتی از محصولات، خدمات و تاسیساتشان تهیه کنند و دائما بر آلبوم عکس اختصاصی آن مجموعه بیفزایند. وجود یک عکاس صنعتی متخصص و حرفهای به مجموعههاس صنعتی و کارخانهجات کمک میکند وبسایت این مجموعهها دائما آپدیت شوند و محتوایی برای تولید داشته باشند.
حتما میدانید ارتباط مجازی که یک مجموعه صنعتی با مشتریان خود ایجاد میکند چقدر میتواند در افزایش کیفیت کارها و حتی تعداد مخاطبانش تاثیر داشته باشد و آن کسب و کار را به سمت پیشرفت روزافزون سوق دهد.
اما با توجه به این میزان تصویر باکیفیت صنعتی که در بستر اینترنت وجود دارد، صنایع مختلف چه نیازی به استخدام عکاس صنعتی دارند و به چه دلیل حضور یک عکاس صنعتی متخصص در یک مجموعه تا این حد اهمیت دارد؟ دلیل این مسئله کاملا واضح است و باید آن را در بازار رقابتی روز دنیا جستجو کرد.
امروزه شرکتها و مجموعههای مختلف تمایل زیادی به استخدام عکاسان حرفهای و ماهر دارند، چرا که میدانند در چنین بازار رقابتی تصاویر استوک و موجود در بستر اینترنت توان مقابله با تصاویر منحصربهفرد را ندارند و قطعا برندهایی که از عکاسان حرفهای استفاده میکنند، مخاطبان و مشتریان بیشتری دارند.
-
بک دراپ چوبی کد 237 (در 3 سایز)680,000 تومان–1,200,000 تومان
-
بک دراپ چوبی تکرنگ کد 236 (در 3 سایز)570,000 تومان–970,000 تومان
-
بک دراپ چاپی کد 606 (در 4 سایز)240,000 تومان–890,000 تومان
-
بک دراپ چاپی کد 605 (در 4 سایز)240,000 تومان–890,000 تومان
این بسیار مهم است که مشتریان یک برند را به خوبی بشناسند و به محصولات و خدمات آن برند اعتماد کنند. این حس اعتماد را یک عکاس حرفهای در حوزه عکاسی صنعتی با خروجی تخصصی پروژههایش میتواند به وجود بیاورد. به همین جهت است که عکاسان در سالهای اخیر به شدت جذب و استخدام مراکز صنعتی مختلف شدهاند و میتوان گفت کسب درآمد در عکاسی صنعتی بسیار سادهتر از پیش شده است. صاحبان صنایع و کارفرمایان نیز به خوبی میدانند برای نشان دادن حرفهای بودن خود در حوزه کاریشان باید به عکاسان مجرب صنعتی اعتماد و آنها را جذب سیستم کاری خود کنند.
عکاسان صنعتی نیز باید به صفر تا صد مفاد قرارداد خود با یک مجموعه تاسیساتی پایبند باشند و آثاری را خلق کنند که توان رقابت با مجموعههای دیگر را داشته باشد. عکاس در حوزه عکاسی صنعتی میتواند از ماشینآلات و تجهیزات تخصصی مجموعه، خطوط تولید، مونتاژ و بستهبندی، کارگران در حال کار، مهندسان مجموعه، فرایند خدمترسانی و تولید، محصول نهایی و … عکاسی کنند. جالب است بدانید کسب درآمد در عکاسی صنعتی با توجه به حوزهای که عکاس در آن فعالیت دارد هم متفاوت است و میتواند این درآمد را به شکل قابل توجهی افزایش داد.
بیشتر بخوانید: ادیت در عکاسی صنعتی
کسب درآمد در عکاسی صنعتی چگونه ممکن است؟
همانطور که گفتیم راهکارهای مختلفی برای کسب درآمد در عکاسی صنعتی وجود دارد که شما میتوانید با ورود به هر یک از این حوزهها و حتی تسلط به مباحث اولیه تمام حوزهها کسب درآمد کرده و رزومه خود را تقویت کنید. در ادامه هر یک از حوزههای مختلف عکاسی صنعتی را به تفکیک معرفی میکنیم.
کسب درآمد در عکاسی صنعتی با عکاسی از محصولات یک مجموعه
یکی از سادهترین حوزههای عکاسی صنعتی، ثبت تصاویر حرفهای و اصولی از محصولاتی است که یک برند یا مجموعه صنعتی تولید میکنند. این شاید مهمترین حوزه از عکاسی صنعتی باشد چرا که مستقیما با مشتری در ارتباط است و حتی ممکن است تمام مخاطبان این تصاویر افراد متخصص در حوزه آن صنعت نباشند.
محصول نهایی هر برند صنعتی چیزی است که تمامی کارکنان آن برند و مجموعه مدتها برای تولید آن وقت میگذارند و انتظار دارند به بهترین شکل ممکن پروموت شود. این کار در وهله اول وظیفه عکاس است و باید با تصاویری که به ثبت میرساند محصول را به همگان معرفی کند. فرقی ندارد این محصول یک قطعه کوچک باشد یا یک ماشین فوقالعاده بزرگ. در هر صورت وظیفه عکاس مشخص است و با تسلط بر روی اصول اولیه عکاسی باید این فرایند را به سرانجام برساند. این عکسها برای بازاریابی مجموعه مورد استفاده قرار میگیرد و به همین علت هم اهمیت زیادی دارد.
اگر قصد عکاسی از محصولات صنعتی را دارید، میتوانید به راحتی با تکمیل کردن رزومهتان وارد این صنعت شوید و شروع به فعالیت کنید. مطمئنا با کسب تجارب بیشتر و تکمیل مهارتهای پایه و تخصصی میتوانید درآمد خود در این حوزه را به شکل قابل توجهی افزایش دهید.
کسب درآمد در عکاسی صنعتی با ثبت پرترههایی از کارکنان و نیروهای یک مجموعه
حتما میدانید که بخش مهمی از مجموعههای صنعتی را کارکنان آن تشکیل میدهند. این نیروهای خدمترسان میتوانند آبدارچی مجموعه باشند، میتوانند نیروی نظافتی باشند، میتوانند مهندسان مجموعه را تشکیل دهند و یا کارگرانی باشند که چرخ این صنعت را میچرخانند و آن را زنده نگه میدارند. هر یک از این نیروها شرح وظایف مختلفی دارند و با عمل به این وظایف باعث تحرک خط تولید و توسعه آن مجموعه میشوند. پس اهمیت حضور و کار این نیروها بر هیچکس پوشیده نیست و میتوانند سوژه مهمی برای تصاویر صنعتی باشند.
علاوه بر این، تصاویری که از نیروهای انسانی یک مجموعه به ثبت میرسند، باعث افزایش ارتباط میان مشتری و مجموعه میشوند و حتی علاقهمندانی را برای حضور و استخدام در آن مجموعه جذب میکنند. همچنین تصاویری که از نیروهای انسانی یک مجموعه تاسیساتی و صنعتی به ثبت میرسند، نوع خدمترسانی و حتی ارتباط کارفرما با نیروی خود را نشان میدهند و این میتواند برای بسیاری از مخاطبان جذابتر از هر نوع تصویر صنعتی باشد. به همین علت است که امروزه برندهای صنعتی مختلف برای ثبت تصاویر نیروهای انسانیشان عکاسان صنعتی را استخدام میکنند و شما بهعنوان عکاس صنعتی نیز با یادگیری اصول اولیه ثبت پرتره میتوانید در این حوزه کسب درآمد کنید.
بیشتر بخوانید: ترکیب بندی در عکاسی صنعتی
کسب درآمد در عکاسی صنعتی با ثبت تصاویر از ساختمانهای یک مجموعه تاسیساتی
عکاسی معماری یا عکاسی از ساختمانهای یک مجموعه صنعتی یکی از راههای کسب درآمد در عکاسی صنعتی محسوب میشود که هم در میان عکاسان و هم مخاطبان علاقهمندان زیادی دارد. کارگاهها و کارخانههای بزرگ نیز علاقه دارند وسعت محیط صنعتی خود را به نمایش بگذارند و این میتواند برای عکاس و کارفرما یک بازی دو سر برد باشد! عکسهای معماری صنعتی بسیار جذاب هستند چرا که میتوانند ابهت ساختمانهای صنعتی را به خوبی به تصویر بکشند و این به خلاقیت و نگاه عکاس بستگی دارد.
علاوهبراین، شما بهعنوان عکاس صنعتی باید بتوانید این ساختمانها را به زیباترین و اصولیترین شکل ممکن نشان دهید چرا که عموما مخاطبان از روی همین تصاویر در مورد کلیت برند و محیط صنعتی آن مجموعه نظر میدهند و این نظر اولیه قطعا در دید کلی آنها تاثیر خواهد گذاشت.
بیشتر بخوانید: رنگ در عکاسی صنعتی؛ زیر و بم رنگهای موثر در عکاسی صنعتی
کسب درآمد در عکاسی صنعتی با عکاسی از خطوط تولید، مونتاژ و …
یکی دیگر از راهکارهای کسب درآمد در عکاسی صنعتی همین عکاسی در محل کار است. بسیاری از افراد علاقه دارند ببینند در یک محیط کارگاهی و صنعتی فرایند کار و تولید محصول به چه شکلی پیش میرود و چگونه مواد اولیه تبدیل به محصول نهایی میشوند. نه فقط برای مخاطبان عامه، که برای مخاطبان حرفهای حوزه صنعت نیز این پروسه بسیار جذاب است و نشان دادن این فرایند میتواند شرکای تجاری را افزایش دهد. بنابراین پروسه عکاسی از محل کار و خط تولید اهمیت زیادی دارد و باید به آن توجه شود.
شما بهعنوان عکاس صنعتی باید بتوانید از خط تولید، خط مونتاژ، مراحل بستهبندی و مرحله آمادهسازی نهایی تصاویر اصولی و مناسبی را تهیه کنید تا در آلبوم آن مجموعه قرار بگیرد. این مرحله برای کارفرمایان بسیار اهمیت دارد و البته عکاس هم برای ثبت تصاویر این مراحل باید بسیار باتجربه و ماهر عمل کند.
کسب درآمد در عکاسی صنعتی با ثبت تصویر از ماشینآلات و تجهیزات
پروسه مهم دیگری که در عکاسی صنعتی حتما انجام میگیرد و عکاس باید خود را برای آن آماده کند، ثبت تصویر از تجهیزات و ماشینآلات صنعتی است. همانطور که میدانید چرخه صنعت بدون ماشینها و تجهیزات ماشینی به گردش درنمیآید و اینها ابزار اصلی کارهای صنعتی هستند. بنابراین عکاسی از چنین تجهیزاتی اهمیت زیادی دارد و باید با نهایت دقت و مهارت انجام شود. شما بهعنوان عکاس صنعتی میتوانید از این حوزه درآمد فوقالعاده بالایی کسب کنید و البته لازمه ورود به این بخش آشنایی کامل با اصول ابتدایی عکاسی و شکل فعالیت دستگاهها است.
نکات کلیدی برای شروع کسب درآمد از عکاسی صنعتی:
نکته | شرح |
---|---|
مهارتهای خود را توسعه دهید. | در عکاسی صنعتی تکنیکهای مختلفی وجود دارد، بر روی تکنیکهای مورد تقاضا در صنعت تمرکز کنید و نمونه کار قوی در این زمینهها بسازید. |
نیچ خود را پیدا کنید. | در یک زمینه خاص مانند عکاسی معماری، عکاسی محصولات یا عکاسی صنعتی تخصص پیدا کنید تا در آن زمینه به عنوان یک متخصص شناخته شوید. |
مخاطبان خود را بشناسید. | علایق، نیازها و خواستههای مشتریان بالقوه خود را درک کنید. |
برند خود را بسازید. | یک وب سایت حرفه ای و یک نمونه کار آنلاین قوی بسازید. |
بازاریابی کنید. | از طریق شبکههای اجتماعی، تبلیغات و حضور در رویدادهای مرتبط با صنعت خود را به مشتریان بالقوه معرفی کنید. |
خدمات حرفهای ارائه دهید. | با مشتریان خود به طور منظم و شفاف ارتباط برقرار کنید، به موقع کار خود را تحویل دهید و خدمات با کیفیتی ارائه دهید. |
شبکهسازی کنید. | با سایر عکاسان، متخصصان صنعت و مشتریان بالقوه ارتباط برقرار کنید. |
از ابزارهای مناسب استفاده کنید. | از دوربین و تجهیزات باکیفیت استفاده کنید و نرمافزارهای ویرایش عکس را به طور کامل یاد بگیرید. |
خلاق باشید. | با ایدههای جدید و خلاقانه از رقبا متمایز شوید. |
صبور باشید. | ساختن یک کسب و کار موفق زمان میبرد، ناامید نشوید و به تلاش خود ادامه دهید. |
کلام پایانی
به جرأت میتوان گفت کسب درآمد در عکاسی صنعتی با وجود بازار رقابتی امروز چندان سخت نیست و به یک اراده پولادین، علاقه به این حوزه و آشنایی با مبانی عکاسی نیاز است. شما بهعنوان یک عکاس حرفهای در حوزه صنعت با توسعه رزومه خود و کسب تجربه میتوانید با برندها و مجموعههای بسیار بزرگ همکاری کرده و درآمد فوقالعاده خوبی را کسب کنید.
سوالات متداول
عکاسی صنعتی به شکل عام به ثبت تصاویر از ماشینآلات، محصولات، تجهیزات و خدماتی که یک مجموعه صنعتی ارائه میدهد اطلاق میشود. خروجی تصاویر صنعتی عموما در وبسایتهای تخصصی، بروشورها، مجلهها، روزنامهها، بیلبوردها و … انتشار پیدا میکنند و مخاطبانشان عموما افراد متخصص در حوزه صنعت و تاسیسات کارخانهای هستند.
1. عکاسی از محصولات یک مجموعه 2. ثبت پرترههایی از کارکنان و نیروهای یک مجموعه 3. ثبت تصاویر از ساختمانهای یک مجموعه تاسیساتی 4. عکاسی از خطوط تولید، مونتاژ و… 5. ثبت تصویر از ماشینآلات و تجهیزات