بابافت بلاگ

ادیت در عکاسی صنعتی ✂️📸🦾 چطور مثل حرفه‌ای‌ها ادیت کنیم؟

ادیت در عکاسی صنعتی

عکاسی صنعتی یکی از مهم‌ترین حوزه‌های عکاسی هم از جهت کاربرد و هم از جهت کسب درآمد برای عکاس محسوب می‌شود. امروزه صنایع گوناگون برای نشان دادن محصولات، خدمات و محیط تاسیساتی خود به مخاطبان و… مجبور به استفاده از عکاسانی هستند که در حوزه صنعت تخصص بالایی دارند و می‌تواند صفر تا صد یک پروژه را در دست بگیرند. ادیت در عکاسی صنعتی یکی از مراحل بسیار مهم پروژه‌های تبلیغاتی محسوب می‌شود و می‌توان به جرأت گفت نیمی از مسیر عکاسی صنعتی از مرحله ادیت و ویرایش تصاویر می‌گذرد. اگر به‌عنوان عکاس در این حوزه فعالیت می‌کنید، بهتر است بر روی فرایند ادیت تصاویر نیز مسلط شوید تا نه‌تنها درآمدتان افزایش پیدا کند، که کیفیت کارتان نیز به شکل قابل توجهی بیشتر شود. یقینا اگر بتوانید صفر تا صد ایده‌های خود را از مرحله چیدمان صحنه تا تحویل خروجی نهایی به کارفرما پیاده کنید، تصاویرتان بسیار حرفه‌ای‌تر و جذاب‌تر خواهد بود. برای تحقق این هدف باید بر روی ادیت عکس و هر آن چه که به این حوزه مربوط می‌شود تسلط کامل داشته باشید. در ادامه با ما همراه شوید تا در ارتباط با این حوزه مهم و راه‌گشا اطلاعاتی مفید به شما بدهیم.

برای هر چه بهتر شدن ادیت در عکاسی صنعتی تصاویرتان را با فرمت RAW ثبت کنید

مهم‌ترین اصلی که برای ادیت در عکاسی صنعتی باید مد نظر داشته باشید، کیفیت تصاویر به هنگام ثبت شدن است. در حقیقت اگر تصاویر شما در زمان فشردن دکمه شاتر با نهایت کیفیت به ثبت برسند، مرحله ادیت برایتان آسان‌تر از چیزی که فکر کنید خواهد بود. فرمت RAW یا همان فرمت خام بهترین فرمتی است که می‌توانید برای ثبت تصاویر صنعتی استفاده کنید. اما دلیل این انتخاب چیست؟

برای هر چه بهتر شدن ادیت در عکاسی صنعتی تصاویرتان را با فرمت RAW ثبت کنید
برای هر چه بهتر شدن ادیت در عکاسی صنعتی تصاویرتان را با فرمت RAW ثبت کنید

زمانی که شما فرمت RAW را برای عکاسی انتخاب می‌کنید، تصاویر با جزئیات و اطلاعات بیشتری به ثبت می‌رسند و این علت تمایز فرمت خام با دیگر فرمت‌ها است. برای مثال اگر شما تصاویر را با فرمت JPG به ثبت برسانید، به هنگام ادیت دامنه تغییرات بسیار پایین و دسترسی کمی برای تغییر و تنظیم مجدد نور، کنتراست و رنگ خواهید داشت.

این در حالی است که فایل‌های خام تمام امکانات ممکن برای اصلاح نواقص تصویر را در اختیار شما قرار می‌دهند و می‌توانید انواع ترفندهای ویرایشی را در بالاترین کیفیت ممکن روی تصاویر پیاده کنید. علاوه‌براین جالب است بدانید فایل‌های خام حتی اگر بارها مورد تغییر و دخل و تصرف قرار بگیرند، کیفیتشان دستخوش تغییر نمی‌شود و با ادیت‌های متنوع بدون تغییر خاصی باقی می‌ماند.

همچنین تصاویری که با فرمت RAW به ثبت می‌رسند، بعدها دست شما را برای چاپ خروجی‌ها با متراژ بالا فراهم می‌کنند. همان‌طور که می‌دانید، تصاویر صنعتی بعضا باید در ابعاد بسیار بزرگ به چاپ برسند و تصاویری که با فرمت‌های دیگر به ثبت می‌رسند، زمانی که در ابعاد گسترده چاپ شوند از کیفیتشان به شکل قابل توجهی کاسته می‌شود.

بنابراین شما باید فرمتی را انتخاب کنید که تصاویر را در بالاترین کیفیت ممکن به شما تحویل دهد. شاید به‌عنوان عکاس برایتان جالب باشد بدانید که تصاویر RAW مدت زمان مرحله ادیت را به شکل ملموسی کاهش می‌دهند و به کمک این فرمت می‌توانید تصاویر را با سرعت بیشتری ویرایش کنید، چرا که تغییرات و ادیت‌‌های انجام‌شده بر روی یک تصویر را می‌توانید بر روی تصاویر مشابه از لحاظ زاویه، کادر و نوع قاب‌لندی اعمال کنید، بدون این که کیفیت کارتان پایین بیاید. در حقیقت با این ویژگی عکس‌های RAW در زمان ادیت شما دیگر نیاز به انجام ادیت برای هر تصویر به شکل منحصربه‌فرد را نخواهید داشت و سرعت کارتان افزایش پیدا خواهد کرد.

علاوه‌برتمام این موارد لازم است بدانید عکس‌هایی که با فرمت RAW به ثبت رسیده‌اند به دلیل رنج داینامیک بالاتر به شما امکان کنترل بهتر فایل هنگام ادیت را می‌دهند و این برای هر عکاسی می‌تواند یک مزیت بسیار مهم محسوب شود. زیرا در این صورت شما می‌توانید خروجی نهایی پروژه‌تان را با کیفیت فوق‌العاده بالا و وضوح تماشایی به کارفرمایتان تحویل دهید.

بشتر بخوانید: چم‌و‌خم عکاسی صنعتی را بیاموزید!

برای ادیت در عکاسی صنعتی از اهمیت کراپ درست و اصولی تصاویر غافل نشوید
برای ادیت در عکاسی صنعتی از اهمیت کراپ درست و اصولی تصاویر غافل نشوید

برای ادیت در عکاسی صنعتی از اهمیت کراپ درست و اصولی تصاویر غافل نشوید

یکی از مراحلی که عکاسان و ادیتورها در مرحله ویرایش تصاویر بی‌اهمیت می‌پندارند، مرحله کراپ و تنظیم کادر تصاویر است. حتما می‌دانید که پلتفرم‌های گوناگون از سایزهای مختلفی برای آپلود تصاویر پشتیبانی می‌کنند. علاوه‌براین شما نمی‌توانید تمام تصاویرتان را با ابعاد و اندازه یکسان هم در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنید و هم در بیلبوردها، روزنامه‌ها، مجلات و بروشورها به چاپ برسانید. هر فضایی قوانین خاص خودش را دارد و قطعا در زمینه ابعاد و سایز تصاویر با محدودیت‌های مختلفی روبه‌رو خواهید شد.

ابزار کراپ در برنامه‌های ادیت و ویرایش قرار است در این مورد به کمک شما بیایند و تصاویرتان را در بهترین حالت ممکن اصلاح کنند. در این مرحله شما باید در ابتدا مهم‌ترین و مفید‌ترین بخش از کادر عکس خود را انتخاب کنید. منظور از بخش مفید عکس چیست؟ هر عکاسی ممکن است به هنگام کادربندی ایده خاصی داشته باشد و کادرهای مختلفی از جمله واید، اولترا واید، کلوزآپ و… ببندد. هر کدام از این کادرها ویژگی‌هایی دارند که می‌توانند توجه بیننده را جلب کنند. ممکن است در مرحله ادیت به‌عنوان عکاس و ویرایشگر متوجه شوید کادری که بسته‌اید چندان با چیزی که در ذهنتان وجود داشت سنخیت ندارد و باید آن را اصلاح کنید.

در این مرحله شما باید حاشیه‌های اضافی عکس را به‌طور کامل کنار بگذارید و بخش مهم کادرتان که سوژه و عناصر اصلی در آن وجود دارند را پررنگ‌تر کنید. این فرایند باید به شکل هوشمندانه‌ای با توجه به ابعادی که برای چاپ و انتشار خروجی پروژه نیاز دارید، انجام شود.

اگر عناصر مهم شما در گوشه‌های کادر و به دور از سوژه اصلی باشد و بخواهید بر اساس قوانین پلتفرم‌های مختلف تصاویر را آپلود کنید، قطعا پروژه‌تان شکست خواهد خورد. تنها چاره ممکن استفاده درست از ابزار کراپ و تغییر ابعاد عکس با هدف قرار دادن تمام المان‌های مهم عکس در کادر است. اگر بتوانید از این مرحله با موفقیت عبور کنید، مطمئن باشید باقی مراحل ادیت نیز برایتان آسان‌تر پیش خواهد رفت.

بیشتر بخوانید: فرق عکاسی صنعتی و تبلیغاتی؛ بررسی تفاوت، کاربرها و تجهیزات مورد نیاز!

برای شروع ادیت در عکاسی صنعتی به چه نرم‌افزارهایی نیاز دارید؟
برای شروع ادیت در عکاسی صنعتی به چه نرم‌افزارهایی نیاز دارید؟

برای شروع ادیت در عکاسی صنعتی به چه نرم‌افزارهایی نیاز دارید؟

پیش از هر چیزی شما نیاز به نرم‌افزارهای کاربردی و البته پروتکل آموزشی این نرم‌افزارها برای شروع پروژه‌های ویرایش و ادیت تصاویر ثبت‌شده‌تان خواهید داشت. حتما می‌دانید که اگر بر نرم‌افزارهای ویرایش عکس تسلط داشته باشید، نه تنها می‌توانید درآمد بیشتری کسب کنید، که کیفیت کارتان هم بالاتر می‌رود. دلیل این مسئله هم چند پاره نشدن نظرات است.

در حقیقت زمانی که شما هم عکاس پروژه باشید و هم ادیتور تصاویر، از ابتدا یک پلن کامل برای شروع تا پایان پروژه عکاسی صنعتی طراحی می‌کنید و از همان ابتدا می‌دانید می‌خواهید چه کاری برای ادیت در عکاسی صنعتی انجام دهید.

برای مثال قاب‌هایتان را طوری می‌بندید که چندان نیاز به کراپ کردن تصاویر نداشته باشید، نورپردازی را طوری انجام می‌دهید که اصلاح نور و رنگ زمان زیادی از شما نگیرد و سرعت شاتر را به نحوی تنظیم می‌کنید که رزولوشن کارهایتان کاهش پیدا نکند.

اما اگر بخواهید خودتان عکاسی را انجام دهید و مرحله ادیت را به شخص دیگری بسپارید، ممکن است دچار مشکلات فراوانی از جمله هم‌نظر نبودن در مرحله ویرایش تصاویر شوید و این قطعا و حتما کیفیت کار شما را به شکل قابل توجهی کاهش خواهد داد. اما نگران نباشید!

راه حل این مسئله شناخت برنامه‌های ویرایش عکس حرفه‌ای و تسلط کامل بر روی منوی این برنامه‌ها است. کافی است یک دوره کوتاه آموزشی برای کار با این نوع برنامه‌ها را بگذرانید و سپس با کمی آزمون و خطا بهترین ترفندهای ادیت و اصلاح تصاویر را پیاده کنید. اصل اول، انتخاب درست یک برنامه خوب و کارگشا است. نرم‌افزارهای مختلف و متنوعی برای ادیت تصاویر وجود دارد که می‌توانند روی دستگاه‌های مختلف از جمله گوشی تلفن همراه هوشمند، تبلت، مک‌بوک، لپ‌تاپ و کامپیوتر خانگی اجرا شوند و مهم است که بتوانید مناسب‌ترین این ابزارها را پیدا کنید.

بهتر است از همین ابتدا بهترین گزینه را به شما پیشنهاد دهیم! اگر چه بسیاری از برنامه‌های ادیت و ویرایش تصاویر روی تلفن همراه هوشمند نیز اجرا می‌شوند، اما قطعا کیفیت کاری که می‌توانید با گوشی‌های موبایلتان انجام دهید به هیچ وجه به نزدیکی خروجی نهایی برنامه‌های ویرایش رایانه‌ای نمی‌رسد.

بهتر است اگر کار تخصصی و حرفه‌ای انجام می‌دهید و می‌خواهید از کارتان کسب درآمد کنید، حتما سراغ نرم‌افزارهای مخصوص ادیت در رایانه‌ها بروید. نرم‌افزارهای حرفه‌ای کامپیوتری به شما امکان تسلط بسیار بیشتر و دقیق‌تر بر روی بخش‌های مختلف تصویر را می‌دهند و منوی تنظیماتی را در اختیارتان می‌گذارند که نظیرش را در برنامه‌های مشابه اندرویدی و آی‌اواسی نخواهید دید.

هر چند برای یک ادیت ساده و غیر تخصصی این نرم‌افزارهای موبایلی جوابگو خواهند بود، اما اکیدا توصیه می‌کنیم از نسخه‌های حرفه‌ای کامپیوتری کمک بگیرید. نرم‌افزارهابی مانند لایت‌ روم و فوتوشاپ بهترین گزینه برای انجام ادیت تخصصی روی تصاویر هستند که می‌توانید نسخه‌های آن را بر روی دیوایس‌های مختلف اجرا کنید. برای تسلط بر منوی ادیت و کار کردن با این برنامه‌ها هم می‌توانید در دوره‌های آموزشی حضوری و آنلاین مختلف شرکت کنید و هم می‌توانید با استفاده از یوتیوب و کمی کار کردن با منوی برنامه‌ها تبدیل به یک ادیتور حرفه‌ای شوید.

5 تا از بهترین نرم افزارهای ادیت در عکاسی صنعتی:

نام نرم افزارسیستم عاملسطحتوضیحات
Adobe Photoshopویندوز، macOSحرفه ایقدرتمندترین و محبوب ترین نرم افزار ویرایش عکس با ابزارهای بسیار پیشرفته
GIMPویندوز، macOS، لینوکسحرفه ایجایگزین قدرتمند و رایگان Photoshop با امکانات مشابه
Canvaوب، اندروید، iOSمبتدی تا متوسطرابط کاربری آسان و ابزارهای گرافیکی متنوع برای ایجاد تصاویر و محتوای بصری
Snapseedاندروید، iOSمبتدی تا متوسطبرنامه ویرایش عکس قدرتمند و رایگان با فیلترها و ابزارهای تنظیم دقیق
VSCOاندروید، iOSمبتدی تا متوسطبرنامه محبوب برای ویرایش عکس با تمرکز بر فیلترها و تنظیمات زیبایی
5 تا از بهترین نرم افزارهای ادیت در عکاسی صنعتی

بیشتر بخوانید: آموزش عکاسی محصول برای دیجی کالا

برای شروع ادیت در عکاسی صنعتی به چه نرم‌افزارهایی نیاز دارید؟
برای شروع ادیت در عکاسی صنعتی به چه نرم‌افزارهایی نیاز دارید؟

کلام پایانی

تبدیل شدن به یک عکاس حرفه‌ای در حوزه عکاسی صنعتی که می‌تواند صفر تا صد یک پروژه را بر عهده بگیرد چندان سخت نیست. تنها نیاز است که به‌عنوان عکاس علاوه‌براصول ابتدایی عکاسی بر روی نحوه انجام ویرایش تصاویر مسلط شوید و تکنیک‌های مختلف را در زمان مناسب اجرا کنید. توصیه می‌کنیم حتما از نکات گفته‌شده برای ادیت در عکاسی صنعتی نهایت بهره را ببرید.

سوالات متداول

برای شروع ادیت در عکاسی صنعتی به چه نرم‌افزارهایی نیاز دارید؟

نرم‌افزارهابی مانند لایت‌ روم و فوتوشاپ بهترین گزینه برای انجام ادیت تخصصی روی تصاویر هستند که می‌توانید نسخه‌های آن را بر روی دیوایس‌های مختلف اجرا کنید. برای تسلط بر منوی ادیت و کار کردن با این برنامه‌ها هم می‌توانید در دوره‌های آموزشی حضوری و آنلاین مختلف شرکت کنید و هم می‌توانید با استفاده از یوتیوب و کمی کار کردن با منوی برنامه‌ها تبدیل به یک ادیتور حرفه‌ای شوید.

فرمت مناسب برای هر چه بهتر شدن ادیت در عکاسی صنعتی تصاویرتان چیست؟

فرمت RAW یا همان فرمت خام بهترین فرمتی است که می‌توانید برای ثبت تصاویر صنعتی استفاده کنید.

منابع: + + +

امتیاز شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *