بابافت بلاگ

عکاسی دیجیتال؛ اصول و قواعد عکاسی مدرن را بدانید!

عکاسی دیجیتال

عکاسی ازجمله کارهایی است که اکثر افراد به آن علاقه دارند. این درحالی است که برخی از این افراد به‌طور حرفه‌ای به دنبال یادگیری هنر عکاسی و ثبت تصاویر خیره‌کننده هستند. مطمئنا این افراد برای پیشرفت در کار خود به عکاسی با موبایل یا دوربین‌های معمولی اکتفا نمی‌کنند. امروزه با وجود انواع دوربین‌های پیشرفته دیجیتال می‌توان عکس‌هایی با وضوح و کیفیت بسیار بالا ثبت کرد. عکاسی دیجیتال و آشنایی با امکانات و قابلیت‌های شگفت‌انگیزی که در اختیار شما قرار می‌دهد، می‌تواند شما را به یکی از حرفه‌ای‌ترین و مشهورترین عکاسان جهان تبدیل کند. اما باید بدانید صرف داشتن یک دوربین دیجیتال شما را به این جایگاه نمی‌رساند. افزایش دانش و تجربه، آشنایی با تمام تنظیمات دوربین و نکات ویرایش عکس و همچنین جزئیات مهمی که در ارتباط با سوژه عکس باید به آن توجه کنید، یک امر ضروری برای شما محسوب می‌شود. بنابراین با ادامه مطلب همراه باشید.

عکاسی دیجیتال به چه معناست؟

نتیجه فرآیند استفاده از وسایل الکترونیکی و محاسباتی برای ثبت، ویرایش و اشتراک‌گذاری تصاویر، منجربه ایجاد عکس‌های مختلف دیجیتال می‌شود. این نوع عکاسی شامل چندین فناوری مختلف برای ارائه خدمات عکاسی الکترونیکی یا کامپیوتری است که عمدتاً به‌عنوان راهی برای ایجاد، انتشار یا استفاده از عکس‌های دیجیتال در رایانه یا اینترنت شناخته می‌شود.

باید بدانید صرف داشتن یک دوربین دیجیتال شما را به این جایگاه نمی‌رساند.
باید بدانید صرف داشتن یک دوربین دیجیتال شما را به این جایگاه نمی‌رساند.

تاریخچه عکاسی دیجیتال

 تا پیش از توسعه عکاسی، انسان‌ها جهان اطراف خود را از طریق طراحی، نقاشی و مجسمه‌سازی ثبت می‌کردند. ظهور عکاسی به‌طور اساسی نحوه ثبت بصری رویدادها را تغییر داد. اولین عکس شناخته شده در سال 1826 توسط ژوزف نیسفور نیپس فرانسوی گرفته شد. در سال 1888، عکاسی فیلم با استفاده از یک دوربین آنالوگ به نام کداک توسط جورج ایستمن توسعه یافت.

بعد از گذشت 125 سال از این تاریخ، به‌تدریج شاهد پیشرفت فناوری عکاسی بودیم تا جایی که سبکی از عکاسی با عکس‌های دیجیتال ظهور کرد.

نتیجه فرآیند استفاده از وسایل الکترونیکی و محاسباتی برای ثبت، ویرایش و اشتراک‌گذاری تصاویر، منجربه ایجاد عکس‌های مختلف دیجیتال می‌شود.
نتیجه فرآیند استفاده از وسایل الکترونیکی و محاسباتی برای ثبت، ویرایش و اشتراک‌گذاری تصاویر، منجربه ایجاد عکس‌های مختلف دیجیتال می‌شود.

در سال 1957، یک مهندس کامپیوتر آمریکایی به نام راسل کرش، اولین اسکنر درام چرخان و نرم‌افزاری که می‌توانست به‌صورت دیجیتالی تصاویر را ضبط کند، توسعه داد. در سال 1960، مهندسان جورج اسمیت و ویلارد بویل از آزمایشگاه‌های بل، دستگاه متصل به شارژ (CCD)، پیش‌ساز CMOS را که در دوربین‌های کاملا دیجیتال استفاده می‌شود، توسعه دادند. بعد از این تاریخ شاهد ثبت انواع تصاویر فوق‌العاده توسط عکاسان دیجیتال بودیم.

بیشتر بخوانید: فرق عکاسی صنعتی و تبلیغاتی؛ بررسی تفاوت، کاربرها و تجهیزات مورد نیاز!

 اولین عکس شناخته شده در سال 1826 توسط ژوزف نیسفور نیپس فرانسوی گرفته شد.
اولین عکس شناخته شده در سال 1826 توسط ژوزف نیسفور نیپس فرانسوی گرفته شد.

مزایای عکاسی دیجیتال

اگر قصد دارید به یک عکاس حرفه‌ای برای ثبت تصاویر خیره‌کننده تبدیل شوید، بهتر است با جنبه‌های مختلف این سبک از عکاسی آشنا باشید.

امروزه عکاسان زیادی با در دست داشتن یک دوربین دیجیتال و سایر لوازم وابسته به آن، درحال فعالیت بوده و از مزایای آن بهره می‌برند. ازجمله مهم‌ترین این مزیت‌ها شامل موارد زیر است:

  • در این سبک از عکاسی، تصاویر را می‌توان بلافاصله مشاهده کرد. شما می‌توانید بعد از عکاسی، تصویر را در دوربین ببینید یا بلافاصله آن را دانلود کنید تا روی یک صفحه نمایش مشاهده کنید.
  • دوربین‌های دیجیتال کنترل بیشتری بر نوردهی به شما می‌دهند. نه تنها می‌توانید سرعت شاتر و دیافراگم را تغییر دهید، بلکه کنترل ISO، تعادل رنگ سفید و موارد دیگر نیز در اختیار شما قرار دارد.
  • یک کارت حافظه، بسته‌به اندازه و حجم آن، می‌تواند هزاران تصویر را در خود جای دهد و قابل استفاده مجدد است.
  • تصاویر را می‌توان به‌راحتی روی رایانه پردازش کرد. این امکان وجود دارد که تمام تصاویر را قبل از چاپ مشاهده کرده و فقط تصاویری را که دوست دارید چاپ و ذخیره کنید.
  • کارکردن با دوربین‌های دیجیتال لذت‌بخش است. فقط کافی است صحنه و سوژه را انتخاب کرده، روی شاتر کلیک نموده و عکس‌های بی‌نظیری ثبت کنید.
 تصاویر دیجیتال اغلب چاپ نمی‌شوند
 تصاویر دیجیتال اغلب چاپ نمی‌شوند.

معایب عکاسی دیجیتال

هر سبک و روش عکاسی، علاوه‌بر امتیازات و امکاناتی که در اختیار شما قرار می‌دهد، برخی معایب و چالش‌ها را نیز به‌همراه دارد.

عکاسی با دوربین‌های دیجیتال نیز از این قاعده مستثنی نیست. البته نگران نباشید، زیرا درصورت شناخت کامل این روش عکاسی و با افزایش دانش و تجربه خود، می‌توانید به‌راحتی از این چالش‌ها عبور کنید:

  • هزینه‌های کلی ممکن است بالا باشد. اکثر دوربین‌های دیجیتال رده بالا فوق‌العاده گران هستند. اگر قصد دارید تصاویر خود را ویرایش کنید، به یک کامپیوتر نیز نیاز دارید. سپس هزینه کارت حافظه، باتری و چاپ تصاویر را اضافه کنید. به همین خاطر، سرمایه‌گذاری اولیه شما می‌تواند هزینه‌بر باشد.
  • ویرایش عکس دیجیتال زمان‌بر بوده و به مهارت بالایی نیاز دارد که باید بر آن مسلط باشید.
  • فناوری‌های دیجیتال به‌سرعت درحال تغییر است و بهترین فناوری دیجیتال امروز ممکن است سال آینده منسوخ شود. شما باید به‌صورت مداوم درحال یادگیری و افزایش مهارت و تجهیزات خود باشید.
  • تصاویر دیجیتال اغلب چاپ نمی‌شوند. اکثر آنها روی کارت حافظه یا رایانه می‌مانند و هرگز چاپ نمی‌شوند. اگر رایانه شما خراب شود یا فناوری قدیمی شود، ممکن است تصاویر شما از بین بروند.
دوربین‌های دیجیتال تصاویر مختلف را از سوژه‌های موردنظر شما می‌گیرند و آن‌ها را در کارت‌های ذخیره‌سازی داخلی و یکپارچه ذخیره می‌کنند.
دوربین‌های دیجیتال تصاویر مختلف را از سوژه‌های موردنظر شما می‌گیرند و آن‌ها را در کارت‌های ذخیره‌سازی داخلی و یکپارچه ذخیره می‌کنند.

تجهیزات مهم برای ثبت تصاویر دیجیتال

برخی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین فناوری‌های الکترونیکی و محاسباتی که امکان ثبت و ویرایش عکس‌های دیجیتال را فراهم می‌کنند، عبارتند از:

  • دوربین‌های دیجیتال: این دوربین‌ها تصاویر مختلف را از سوژه‌های موردنظر شما می‌گیرند و آن‌ها را در کارت‌های ذخیره‌سازی داخلی و یکپارچه ذخیره می‌کنند.
  • دستگاه‌های محاسباتی: نمونه‌های اصلی این دستگاه‌ها شامل یک وب‌کم ادغام شده با رایانه، لپ‌تاپ یا اسکنر است که امکان ایجاد تصاویر فیزیکی (کاغذ/کارت) را برای شما فراهم می‌کند.
  • نرم‌افزار عکاسی دیجیتال: این نرم‌افزارها تغییر بافت، رنگ، روشنایی و بسیاری دیگر از ویژگی‌های تصویر را امکان‌پذیر می‌سازد.

بیشتر بخوانید: تجهیزات ضروری عکاسی که یک عکاس حرفه‌ای همواره همراه دارد!

 دوربین‌های دیجیتال کیفیت تصویر فوق‌العاده‌ای را ارائه می‌دهند.
دوربین‌های دیجیتال کیفیت تصویر فوق‌العاده‌ای را ارائه می‌دهند.

بیشتر بخوانید: عکاسی بافت چیست؟ راهنمای عکاسی از بافت

نکات مهم و کلیدی عکاسی دیجیتال

همان‌طور که اشاره شد، دوربین‌های دیجیتال کیفیت تصویر فوق‌العاده‌ای را ارائه می‌دهند. این دوربین‌ها مانند دوربین‌های سنتی عمل می‌کنند، با این تفاوت که چندین ویژگی و قابلیت کاربردی و مهم به آن‌ها اضافه شده است.

برخی از این تفاوت‌ها به شما کمک می‌کند عکس‌های بهتری نسبت به دوربین‌های معمولی بگیرید. برای رسیدن‌به نتایج بهتر و ثبت عکس‌های باکیفیت، باید با اصول اولیه این سبک از عکاسی آشنا باشید.

به‌عنوان مثال شما باید بدانید اگر به سرعت شاتر آهسته نیاز دارید و از لنزهای تله فوتو بزرگ استفاده می‌کنید، باید از یک سه‌پایه برای ثابت نگه‌داشتن دوربین استفاده کنید. این یک نکته بسیار کوچک است که درنتیجه کار شما تاثیر زیادی دارد. برخی از نکاتی که باید برای گرفتن عکس‌های منحصربه‌فرد و بی‌نظیر بدانید، شامل موارد زیر است:

دوربین‌های دیجیتال می‌توانند کیفیت شگفت‌انگیزی را ارائه دهند.

شناخت انواع دوربین دیجیتال

 دوربین‌های دیجیتال انواع مختلفی دارند؛ از دوربین‌های جیبی گرفته تا دوربین‌های دیجیتال پیشرفته، می‌توانند تصاویر باکیفیتی را ثبت کنند.

امکانات دوربین‌های دیجیتالی ساده:

  • می‌توانند کیفیت شگفت‌انگیزی را ارائه دهند که لنزها و سنسورهای مناسبی داشته باشند.
  • از آنجایی که فوکوس و نوردهی آنها کاملاً خودکار هستند، فقط باید سوژه را در کادر دوربین قرار داده و برای گرفتن عکس کلیک کنید. اما باید بدانید این دوربین‌ها توانایی محدودی برای کنترل تصویر دارند.
  • برخی از آنها فوق‌العاده جمع‌وجور هستند و به‌راحتی در جیب لباس شما جا می‌شوند. این ویژگی آنها را به دوربین‌های ایده‌آلی تبدیل می‌کند که به‌راحتی دردسترس شما بوده تا فرصت عکاسی از هر سوژه‌ای که دوست دارید را از دست ندهید.

امکانات دوربین‌های دیجیتال پیشرفته:

  • اکثر این دوربین‌ها به کنترل‌های خودکار متکی هستند.
  • امکان افزودن ویژگی‌هایی مانند تنظیمات نوردهی، کنترل تراز سفیدی بیشتر، تنظیمات دستی محدود و … به آن‌ها وجود دارد.
  • دوربین‌های SLR دیجیتال با لنزهای قابل تعویض، تمامی کنترل‌های یک SLR 35 میلی‌متری را ارائه می‌کنند. مانند لنزهایی که امکانات فراوانی برای فاصله کانونی در اختیار شما قرار می‌دهند.
  • این دوربین‌ها قطعا بزرگ‌تر از سایر دوربین‌های دیجیتال هستند.
  • این دوربین‌ها دارای کنترل‌های عکاسی کامل و گسترده، بهترین قابلیت‌ها در فناوری حسگر تصویر و پردازش، سطوح بالای کنترل نویز و … هستند.

دوربین را ثابت نگه دارید

 رایج‎ترین اشتباه در عکاسی دیجیتال، لرزش دوربین است که منجربه تاری عکس‌ها می‌شود. هنگامی که دوربین را به‌طور ناخواسته در زمانی که شاتر را فشار می‌دهید حرکت می‌دهید، در خطر تارشدن تصویر یا کاهش وضوح تصویر قرار می‌گیرید. بهترین راهکار این است که دوربین را در یک موقعیت مناسب ثابت نگه دارید.

نور مناسب را ایجاد کنید

 اکثر دوربین‌های دیجیتال دارای امکان لغو نوردهی ساده هستند که معمولاً به شما امکان می‌دهد عکس خود را بیش‌ازحد یا به مقدار کم نوردهی کنید. بنابراین اگر:

  • سوژه عکس شما تاریک است، تنظیمات را روی نوردهی زیاد قرار دهید تا کمبود نور جبران شود.
  • اگر سوژه دارای نور زیادی است، تنظیمات نوردهی کم بهترین راه‌حل است.
  • سعی کنید ابتدا یک عکس آزمایشی بگیرید و آن را به‌خوبی بررسی کنید تا بتوانید برای عکس‌های اصلی بهترین تنظیمات و موقعیت نوردهی را فراهم کنید.

به ترکیب‌بندی توجه کنید

 یک قانون مهم و رایج در عکاسی دیجیتال وجود دارد که از آن به‌عنوان قانون یک سوم یا قانون تیک تاک یاد می‌شود. برای ایجاد بهترین ترکیب‌بندی در تصویر خود و رعایت قانون یک سوم، مانیتور LCD خود را تصور کنید که به 9 مربع هم اندازه تقسیم شده است.

تصویر خود را طوری تنظیم کنید که سوژه در مرکز یکی از چهار نقطه متقاطع قرار گرفته باشد. این روش به شما کمک می‌کند پرتره‌های زیبا و عکس‌های فوق‌العاده‌ای از سوژه‌های خود بگیرید.

زاویه دید خود را تغییر دهید

نکته دیگری که باید در هنگام عکس گرفتن با دوربین‌های دیجیتال درنظر بگیرید، توجه به زاویه دید است. جالب است بدانید یک عکس وقتی از زاویه‌ای غیرعادی و جدید گرفته می‌شود، می‌تواند برای مخاطب جالب‌تر باشد:

  • از دراز کشیدن و نگاه کردن به سوژه خود از زاویه پایین برای آزمایش زوایای مختلف استفاده کنید.
  • در هنگام عکاسی از حیوانات خانگی، کودکان و سوژه‌های دیگر از زوایای ملایم و درعین حال پویا بهره ببرید.
  • همچنین می‌توانید از یک نقطه دید بالاتر به سوژه خود نگاه کرده و از او عکس‌های منحصربه‌فردی بگیرید.

حس عمق در تصاویر ایجاد کنید

ایجاد حس عمق در عکاسی دیجیتال و به‌ویژه هنگامی که سوژه عکس شما طبیعت و مناظر زیبا است، باعث می‌شود بیننده احساس کند در آن موقعیت و لحظه حضور دارد. برای ایجاد حس عمق در عکس‌های خود:

  • از یک لنز زاویه باز برای نمای پانوراما و یک دیافراگم کوچک f/16 یا کوچک‌تر برای حفظ وضوح پیش‌زمینه و پس‌زمینه استفاده کنید.
  • قراردادن یک شی یا شخص در پیش‌زمینه به ایجاد حس مقیاس کمک می‌کند.
  • در صورت امکان از سه‌پایه استفاده کنید، زیرا یک دیافراگم کوچک معمولاً به سرعت شاتر کمتری نیاز دارد.

از پس‌زمینه‌های ساده استفاده کنید

شما باید تصمیم بگیرید چه چیزی باید در عکس موردنظر شما حضور باشد. این در حالی که باید تمام گزینه‌هایی که باعث ایجاد حواسپرتی و عدم توجه به سوژه عکس می‌شود را نیز حذف یا مدیریت کنید.

پیشنهاد ما این است که درصورت امکان، یک پس‌زمینه ساده انتخاب کنید. به‌عبارت دیگر، رنگ‌های خنثی و الگوهای ساده می‌توانند بهترین پس‌زمینه برای عکس باشند. مطمئنا هدف شما این است که چشم بیننده به جای یک رنگ تند یا یک ساختمان عجیب در پس‌زمینه، به نقطه کانونی تصویر توجه داشته باشد.

در محیط داخلی از فلش استفاده نکنید

در عکاسی دیجیتال، استفاده از فلاش به‌ویژه برای پرتره‎هایی که در محیط داخلی آتلیه گرفته می‌شود، می‌تواند خشن و غیرطبیعی به نظر برسد. راه‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانید بدون استفاده از فلاش در محیط داخلی (خانه یا آتلیه) عکس بگیرید. ازجمله:

  • ابتدا ISO را به بالا فشار دهید. به‌طور معمول ISO 800 تا 1600 تفاوت زیادی در سرعت شاتری که می‌توانید انتخاب کنید، ایجاد می‎کند.
  • از بازترین دیافراگم ممکن استفاده کنید. به این ترتیب نور بیشتری به سنسور می‌رسد و پس‌زمینه تار عالی خواهید داشت.
  • استفاده از سه‌پایه یا I.S. لنز (تثبیت‌کننده تصویر) نیز یک راه عالی برای جلوگیری از تاری است.
  •  اگر در شرایطی هستید که باید از فلاش استفاده کنید، توصیه می‌شود از یک فلاش با هدی که بتوانید آن را بچرخانید استفاده کنید و نور را با زاویه به سمت سقف بگیرید.

بیشتر بخوانید: ایده عکاسی محصول؛ عکاس برای افزایش فروش!

عکاسی دیجیتال یکی از روش‌های عکاسی است که با ظهور دوربین‌های پیشرفته و دیجیتال ایجاد شد
عکاسی دیجیتال یکی از روش‌های عکاسی است که با ظهور دوربین‌های پیشرفته و دیجیتال ایجاد شد.

عکاسی دیجیتال یکی از روش‌های عکاسی است که با ظهور دوربین‌های پیشرفته و دیجیتال ایجاد شد. این نوع عکاسی بسیاری از مشکلات و محدودیت‌های عکاسان را هنگام کار با دوربین‌های معمولی و سنتی،کاهش داده است.

این درحالی است که برای ثبت تصاویر حرفه‌ای با دوربین‌های دیجیتال، باید به‌طور کامل با نحوه کار و تنظیمات این دوربین‌ها آشنا باشید. به همین منظور توصیه می‌شود همیشه درحال یادگیری نکات به‎روز شده باشید و آن‌ها را در ارتباط با سوژه‌های مختلف خود به‌کار ببرید. به این شکل می‌توانید جایگاه خود را در این رشته هنری حفظ کرده و از دیدن نتیجه کار خود لذت ببرید.

منبع +++++

عکاسی دیجیتال به چه معناست؟

نتیجه فرآیند استفاده از وسایل الکترونیکی و محاسباتی برای ثبت، ویرایش و اشتراک‌گذاری تصاویر، منجربه ایجاد عکس‌های مختلف دیجیتال می‌شود. این نوع عکاسی شامل چندین فناوری مختلف برای ارائه خدمات عکاسی الکترونیکی یا کامپیوتری است که عمدتاً به‌عنوان راهی برای ایجاد، انتشار یا استفاده از عکس‌های دیجیتال در رایانه یا اینترنت شناخته می‌شود.

امکانات دوربین های دیجیتال پیشرفته شامل چیست؟

اکثر این دوربین‌ها به کنترل‌های خودکار متکی هستند.
امکان افزودن ویژگی‌هایی مانند تنظیمات نوردهی، کنترل تراز سفیدی بیشتر، تنظیمات دستی محدود و … به آن‌ها وجود دارد.
دوربین‌های SLR دیجیتال با لنزهای قابل تعویض، تمامی کنترل‌های یک SLR 35 میلی‌متری را ارائه می‌کنند. مانند لنزهایی که امکانات فراوانی برای فاصله کانونی در اختیار شما قرار می‌دهند.
این دوربین‌ها قطعا بزرگ‌تر از سایر دوربین‌های دیجیتال هستند.
این دوربین‌ها دارای کنترل‌های عکاسی کامل و گسترده، بهترین قابلیت‌ها در فناوری حسگر تصویر و پردازش، سطوح بالای کنترل نویز و … هستند.

زاویه دید هنگام عکاسی با دوربین دیجیتال چقدر اهمیت دارد؟

از دراز کشیدن و نگاه کردن به سوژه خود از زاویه پایین برای آزمایش زوایای مختلف استفاده کنید.
در هنگام عکاسی از حیوانات خانگی، کودکان و سوژه‌های دیگر از زوایای ملایم و درعین حال پویا بهره ببرید.
همچنین می‌توانید از یک نقطه دید بالاتر به سوژه خود نگاه کرده و از او عکس‌های منحصربه‌فردی بگیرید.

امتیاز شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *